TIS 2019 – mobilă și imobiliare la un loc

În perioada 11-13 octombrie se va desfășura la Sibiu cea de-a șasea ediție a unui eveniment necesar: Târgul Imobiliar Sibiu (TIS), adunând laolaltă atât dezvoltatori imobiliari, cât și producători sau furnizori de mobilă. Pe scurt, industria imobiliară în parteneriat cu industria mobilei.

 +3
Au început înscrierile!  
  |  

Este un concept cu adevărat actual, mai ales că tot mai mulți dintre cei care construiesc case au înțeles deja că o amenajare interioară reușită îi poate ajuta să le vândă mult mai ușor. Principiul e simplu: o casă mobilată atrage mult mai mult decât una complet goală. Așadar TIS reprezintă un târg destinat domeniilor imobiliar, construcții și amenajare; urmează să se desfășoare în centrul Redal Expo și va funcționa ca o adevărată platformă dedicată industriei: contacte de afaceri, șanse de promovare și chiar oportunități de vânzare.

În cadrul celor trei zile de târg, vor avea loc și câteva work-shop-uri interesante, dedicate ultimelor trenduri în materie de amenajare a interioarelor. +3 www.targulimobiliarsibiu.ro +3 www.targulimobiliarsibiu.ro

Târgul Imobiliar Sibiu va avea patru tematici: proiecte rezidențiale, amenajări interioare, mobilă și soluții de finanțare. Pentru mobilier, spațiul a fost amenajat sub denumirea Salonul de Mobilă Sibiu, expoziția fiind una cu vânzare.
Târgul Imobiliar Sibiu se desfășoară de două ori pe an, primăvara și toamna. Pentru această ediție, înscrierea participanților este în toi.


Mobilă românească – noutățile toamnei 2019

Pentru cei din presă, târgurile de mobilier sunt cele mai bune prilejuri de a lua pulsul pieței dintr-un singur drum. Pe scurt, am fost la BIFE-SIM 2019 și ne-am întâlnit cu vechi sau mai noi cunoscuți, producători de mobilier și designeri, veniți cu noile lor colecții.

 +8
Ce am mai văzut nou la producătorii de mobilă din România.
  |  

Ami White, producătorul de paturi box-spring la comandă, a fost una dintre cele mai plăcute surprize. Standul, frumos amenajat, a fost mereu plin, semn că mulţi din potenţialii clienţi își doresc tot mai mult mobilier creat pe nevoile lor personale. Paturile Ami White au luat ochii prin explozia de culori chiar îndrăznețe la nivelul mobilei de dormitor. +8 MagMob +8 MagMob +8 MagMob

Quadra a ales să dea standului un aer marcat de spiritul aventurii – banca enormă, în formă de barcă cu vâsle, a fost piesa de rezistență, un simbol al mobilierului din lemn masiv, uneori cu tușe antichizate, lansate de acest brand. +8 MagMob

Everart a împlinit 20 de ani de producție și nu putea deci lipsi de la BIFE-SIM 2019; standul, cu o suprafață ceva mai restrânsă ca-n alți ani, a spus o poveste modernă despre imprimeurile animale, optând pentru o combinație cromatică de negru și galben/auriu, detaliu ce l-a scos clar în evidență.

În standul Simex, livingul prezentat anul trecut a fost acum completat de un dormitor din lemn masiv, în care piesa principală a reprezentat-o patul: muchii rotunjite, margini prietenoase, finisaj plin de căldură. +8 MagMob

Octostil este o prezență relativ nouă – cred că 2019 a fost al doilea an în care a participat la BIFE-SIM; standul a ieșit și de data asta în evidență printr-un stil impozant, contemporan, foarte îndrăzneț ca forme, design, detalii. Mobilierul se execută la comandă, din lemn masiv, iar elementele decorative sunt o gură de aer proaspăt. +8 MagMob +8 MagMob

BIFE-SIM 2019 a pus în valoare evoluția calitativă a celor mai mulți dintre participanți, cu toate că prezența, din punct de vedere al expozanților, a fost ceva mai redusă ca-n alte ediții.


Te-ai înscris la seminarul DIGITALIZAREA?

Unul dintre cele mai importante seminare din industria producătorilor de mobilă din România urmează să se desfășoare în București. Este vorba despre conferința DIGITALIZAREA, organizată de Asociația Clubul Român de Mobilă.

Poți participa gratuit!
  |  

Evenimentul va avea loc în ziua de 14 septembrie 2019, între orele 11:00 și 12:30, în Sala Titulescu, Romexpo. Este deci ultima șansă pentru cei care mai doresc să se înscrie. În limita celor 150 de locuri disponibile, înscrierea nu costă nimic, e gratuită, și se face trimițând un mail președintelui Asociației Clubul Român de Mobilă, la adresa: iuliumoldoveanu@acrm.ro

Despre ce e DIGITALIZAREA?

Seminarul a fost pus la cale în scop educațional, adresându-se acelor producători de mobilă din România care-și doresc să se extindă pe piața europeană. Ca studiu de caz va fi abordat exemplul Germaniei, urmând ca în cadrul seminarului să fie prezentate soluțiile pe care producătorii de mobilă din Germania le-au adoptat pentru creșterea vânzărilor.

La seminarul DIGITALIZAREA vor lua cuvântul doi speakeri cu greutate:
•    Marius Buiculescu – consultant de branding și comunicare. El va explica cursanților în ce măsură prezența lor pe piața de mobilier depinde în următorii ani de nevoia de digitalizare.
•    Cosmin Anastasiu – reprezentantul platformei pCon în România, care va oferi informații concrete despre experiența germană pe piața mobilei și va prezenta beneficiile unei platforme comune de lucru.

Pe scurt, prin participarea la seminarul DIGITALIZAREA, cursanții vor afla care sunt condițiile de supraviețuire în vânzarea mobilei pe piața europeană.
 


O expoziție de neratat: Geometrica nouă!

În perioada 5-12 septembrie 2019, în București, are loc expoziția de produs a designerului multidisciplinar Dragoș Dogaru, „Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”. Curatorul expoziției este Cristina Sabău, istoric de artă și jurnalist de design, iar gazdă este Galeria 15 design Hanul cu Tei, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

 +4
Dragoș Dogaru expune produse de design, dar și secrete de creație.
  |  

Programul de vizitare este zilnic între orele 15:00 și 20:00, cu accent pe ziua de 10 septembrie, la ora 19:00, când designerul Dragoș Dogaru va fi prezent în expoziție pentru o discuție cu toți cei interesați „Despre procesul de design din spatele produselor". Intrarea este liberă.

“Nouă obiecte distincte, nouă demersuri de design și o întâlnire cu designerul Dragoș Dogaru și creațiile sale din ultimii ani. Geometrica nouă propune o privire din perspectiva geometriei, a structurilor regulate, simetrice care generează obiecte funcționale și motive decorative. Nouă este și formula expoziției, compactă, ale cărei obiecte, deși cunoscute, sunt văzute acum toate laolaltă, pentru prima dată. Expoziția Geometrica nouă cuprinde o colecție de geometrii funcționale, de la obiecte - corpuri de iluminat și piese de mobilier - la materiale, texturi și motive decorative aplicate pe diferite materiale. Forme și volume simple, materiale cunoscute, alăturări surprinzătoare, asamblări cu tehnici și tehnologii la îndemână, plus o doză mare de perseverență, toate acestea descriu demersul de design pe care Dragoș Dogaru îl practică.” spune Cristina Sabău, curatorul expoziției.  +4 www.dragosdogaru.ro

Începând cu designul corpurilor de iluminat (Cuplo™ 360, Colors, Vasa, Alma și Moody) și cu designul de mobilier (sistemul de rafturi modulare BILLIPLAY™, mesele și băncile personalizabile BENCHY), ajungând până la designul grafic și cel textil, Dragoș Dogaru vizează o abordare consistentă, într-o cheie geometrică, cu texturi, culori și forme neașteptate. Acestea sunt dintre cele mai cunoscute creații ale sale ce vor putea fi văzute în expoziție.

“Mă inspiră oraşul şi tot ceea ce mă înconjoară, sunt pasionat de arhitectură, mișcarea Bauhaus, modernism şi estetica Art Deco. Creez obiecte funcţionale și caut să implic utilizatorul în interacțiunea cu acestea - un obiect funcţional, asupra căruia poţi interveni, cu care poți interacţiona sau pe care îl poți personaliza.cred că e bine să bine să regăsim latura ludică a vieții şi în obiectele de mobilier, corpurile de iluminat sau accesoriile decorative de care ne înconjurăm. Aceasta este şi motivaţia mea în designul de obiect, dorința de a îmbina funcţia cu aspectul decorativ. Materialele de calitate, finisările atente şi acest aspect ludic al designului pot crea un design durabil, personal, de care te ataşezi. Îi invit pe cei interesaţi de design, fie el de produs sau interior sau de ludic pur şi simplu, la  expoziţia mea - Geometrica nouă, pentru a regăsi acest parcurs în nouă exemple de obiecte, proiecte, materiale şi texturi create de mine în ultimii ani, cât şi o perspectivă documentată asupra demersului meu în design.”, a anunțat Dragoș Dogaru, omul din spatele expoziției.

Mai multe informații despre Dragoș Dogaru sunt disponibile pe site-ul designerului: www.dragosdogaru.ro.
 +4 www.dragosdogaru.ro +4 www.dragosdogaru.ro


spoga+gafa 2019 – dedicat cu succes grădinăritului urban

Tocmai s-a încheiat ediția 2019 a prestigiosului târg dedicat spațiilor în aer liber, spoga+gafa, desfășurat la Köln. Evenimentul a fost unul de real succes, bucurându-se de participare importantă atât la nivelul vizitatorilor profesioniști, cât și al expozanților.

 +5
Cum să grădinărești la bloc!/Spogagafa.com
  |  

Spoga+gafa 2019 în date:

  •     2,281 companii expozante din 67 de țări, 86% participanți din afara Germaniei.
  •    40.000 vizitatori din 124 de state, 65% din afara Germaniei. Cele mai bine reprezentate state: Olanda, Italia, Franța
  •    suprafață de 230.000 mp
  • următoarea ediție: 6-8 septembrie 2020

Grădina urbană a fost tema principală, pornind de la nevoia omului modern, a orășeanului de a avea pe terasă, pe balcon, chiar pe acoperișul blocului, propriul lui spațiu verde, o mică grădină amenajată în mijlocul urbei.
În cadrul ediției 2019 a târgului spoga+gafa, în trend s-au aflat: mobila multifuncțională, textilele de înaltă calitate, accesoriile pentru spații outdoor, soluțiile smart pentru irigare, chiar și coșulețe pentru bicicletă. „Pentru anul 2020, spoga+gafa își propune ca temă grădinile sustenabile”, a anunțat Catja Caspary, vicepreședinte al evenimentului.

Ca subiecte de interes, spoga+gafa 2019 s-a concentrat pe tradiționalele insule tematice (wellness în natură, grădini pentru copii, îngrijirea florilor, cafenea verde), pe industria tot mai dezvoltată a grătarului, pe tehnologie smart și, bineînțeles, pe trenduri de design dedicat spațiilor outdoor.
Urmează să vă prezentăm zilele următoare produsele care au impresionat cel mai mult.
 +5 www.spogagafa.com +5 www.spogagafa.com +5 www.spogagafa.com +5 www.spogagafa.com
Spoga+gafa se desfășoară tradițional la Köln, în Germania, fiind organizat de Koelnmesse, în portofoliul căruia se regăsesc alte evenimente la fel de majore – imm Cologne, Orgatec, Interzum