logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

MCD Studio: amenajările anului 2023

Mihaela Cetănaș este omul din spatele MCD Studio, cu o experiență îndelungată în amenajarea interioarelor, și prietenă a redacției MagMob. Adepta originalității și personalizării dincolo de trenduri, curente și „modă”, Mihaela Cetănaș pune în centrul proiectelor sale sufletul spațiului, nevoile clientului și principiul funcționalității. Rezultă amenajări pline de armonie și unicitate – pledoarie pentru colaborarea cu specialiștii de interioare.

MCD Studio: amenajările anului 2023
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Noiembrie 2023

Și pentru că ne apropiem de sfârșitul acestui an, am stat de vorbă cu Mihaela Cetănaș de la MCD Studio despre două dintre proiectele realizate de-a lungul lui 2023: the Cheesecake House din Cluj și Casa A din Mureș.

Ce proiecte minunate ai realizat anul acesta prin studioul MCD? Care dintre acestea a fost cea mai interesantă provocare pentru tine și de ce?

Anul acesta sunt în lucru cu mai multe proiecte rezidențiale și am finalizat, printre altele, un proiect comercial fain, un spațiu pentru master-franciza The Cheesecake House, la Cluj. Interesante sunt toate lucrările pe rol, fiecare are particularități specifice de bifat, conceptual și în implementare. Îmi place mult cum a ieșit spațiul comercial de care am pomenit. Se suprapune, conceptual, cu direcțiile valorice pe care le promovăm intens. Este un spațiu cu și pentru starea de bine, organic și tratat sustenabil, simplu și nu simplist, în tușe fun și un pic de nostalgie retro din anii 1980. Am făcut echipă foarte bună cu proprietarul francizei, ne-am sincronizat în idei și perspective și a ieșit un rezultat care încântă și aduce emoții pozitive, mai ales bucurie, un sentiment fără vârstă.

Împreună cu Adela Pârvu am avut niște filmări, urmează să apară un video pentru prezentarea proiectului Casa A, inclus de altfel și în selecția Lifestyle Design Interior – Albumul RIDA pentru anul 2023. Acolo vorbesc și despre importanța dinamicii relaționale în spațiile noastre, despre încurajarea comunicării, a dialogului cu mediul din care faci parte. Și despre cât de importantă, de fapt, este comunitatea în crearea unei stări de bine. Casa A este localizată în zona rurală a județului Mureș, este un proiect de restaurare a unei case tradiționale secuiești, parte a moștenirii arhitecturale locale din Ardeal. Conceptul de amenajare a urmărit unificarea influențelor multiculturale din zona transilvană și reabilitatea spațiului vechi de 100 de ani la standarde contemporane.

Există vreo piesă sau o colecție de mobilier despre care să spui că reprezintă pentru tine spiritul anului 2023?

Cred că mobilierul în forme rotunjite, circulare și organice este mobilierul anului 2023. Anul acesta când am vizitat Salone del Mobile Milano, eveniment-reper în materie de furnizori și trenduri pentru interioare, se remarca în mod repetat mobilierul circular, organic – în culori neutrale sau cromă medie, cu inspirație din natură, luminozitate medie. Asta am avut și eu ca reper constant, în acest an. În traducere: linii și proporții naturale pentru un confort natural, firesc.

Ca designer de interior, care este spațiul casei pe care îți place cel mai mult să-l amenajezi pentru clienți? Și de ce tocmai acela?

Ca designer și arhitect de interior, cred că cel mai mult îmi place să amenajez spațiile tip open-space, axate pe socializare, interacțiune și relaxare împreună – acelea care includ și un loc pentru o bucătărie utilată, încurajând dialogul între membrii casei/spațiului și facilitâd schimburi de emoții pozitive. Sunt spații unde îmi doresc să poți interacționa, să stai să povestești în timp ce altcineva pregătește ceva bun de mâncare. Un al treilea participant la dinamica spațială are posibilitatea să stea relaxat pe un fotoliu la geam, participând la conversație sau nu, în timp ce admiră peisajul (preferabil natural) de afară. Și toată lumea, fiecare în parte, se simte bine și în elementul său. Cam așa 😊.

Față de anii precedenți, ai impresia că în ultima vreme au crescut interesul și încrederea românilor în amenajările realizate de designeri de interior? De ce ar trebui ca fiecare dintre noi să stea de vorbă cu un specialist al amenajărilor înainte să înlocuiască mobilierul de acasă?

În ultimii ani, a crescut într-adevăr interesul pentru colaborarea cu un designer de interior. Publicul înțelege tot mai bine că această colaborare îl avantajează și îi facilitează accesul la soluții profesioniste, la nivelul de buget dorit și posibil.

Fiecare dintre noi ar fi bine să contacteze un specialist în amenajări, înainte de a face schimbări în spațiul personal. Un specialist măsoară, evaluează, decide cele mai bune soluții, certifică unele posibilități de amenajare și invalidează altele. Te va susține să creezi o variantă articulată de amenajare, la un buget prestabilit, pe baza măsurătorilor concrete. Așa, amenajarea va reflecta cu adevărat valorile dorite de tine, în măsura posibilităților spațiului.

O felicităm pe Mihaela Cetănaș pentru proiectele pe care ni le-a prezentat și ne angajăm să o provocăm la discuții și pe alte teme de design interior.

Credit foto: Ioana Porav /MCD Studio

Publicitate
Publicitate