logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Oana Radeș prezintă patul-cutie în variantă contemporană

Având ca sursă de inspirație un cufăr prefăcut la interior în cuibușor tihnit de odihnă, patul tip cutie face astăzi parte din trecutul îndepărtat al omenirii. A fost readus însă la viață, în Olanda, cu un design modernizat și sub forma unei soluții practice de valorificare a spațiului de locuit. Creatori: o echipă de designeri olandezi, printre care și românca Oana Radeș.

Oana Radeș prezintă patul-cutie în variantă contemporană
binary comment
Publicitate
Andreea Chiru  |  24 Martie 2023

În fine, specialiștii îl numesc patul-dulap, mai ales în varianta contemporană, prevăzută cu polițe drept minibibliotecă și cu spații de depozitare integrate sub saltea. Un studio de design din Amsterdam, și anume Shift Architecture Urbanism, a creat o serie de piese de mobilier pe stilul minimalist scandinav, dar plin de culoare pentru dotarea unui complex de 235 de apartamente pentru închiriat. Locuințele sunt mai degrabă niște garsoniere cu suprafețe relativ generoase, între 43 și 60 de metri pătrați.

Din echipa de designeri de la Shift Architecture Urbanism face parte și românca Oana Radeș, cea care a prezentat de altfel proiectul presei de specialitate. Context: delimitarea spațiului interior evitând pereții despărțitori. Soluție: mobilier tip bloc. Astfel, au reapărut vechile paturi-cutie, de data aceasta având însă un design proaspăt, tineresc, modern. Această piesă este concepută sub forma unui modul îmbrăcat în oțel perforat, permițând deplina deplasare a aerului. Ușile sunt rezistente dar ușor de manevrat, garantând un ciclu de viață îndelungat. „Dacă ușile patului rămân închise pe timpul zilei, locuința se preface într-un uriaș living. Dacă deschizi ușile patului pe timpul nopții, ai la dispoziție un enorm dormitor”, a declarat Oana Radeș celor de la Dezeen.

www.shift-au.com

Întreaga amenajare se bazează pe mobilă tip bloc, folosind soluția încăperilor-modul: bucătăria-modul, patul-cutie, dulapul-perete. Până și baia se regăsește integrată sub forma unui modul discret, amplasat în acest spațiu inedit organizat. Modulele sunt cel mai des îmbinate în așa fel încât lasă foarte mult spațiu de circulare în jur, contribuind la senzația de spațiu deschis, luminat, liber.

„Cele patru mari blocuri de mobilier au funcția de a împărți suprafața locuinței și de a crea zone diferite ce permit desfășurarea de activități multiple simultan, fără a fi însă afectat gradul de continuitate al spațiului. Oamenii lucrează, gătesc, se odihnesc sau socializează în același timp, într=o astfel de amenajare”, se arată pe site-ul Shift Architecture Urbanism.

www.shift-au.com
www.shift-au.com
www.shift-au.com
www.shift-au.com
Publicitate