logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Sunball – un șezlong inspirat de moda spațială

E perioada în care ne gândim cu toții la mobilierul pentru outdoor. Pe același considerent, un vechi model de șezlong cu accente spațiale revine în atenția pasionaților de design, stârnind uimire și chiar admirație. Este vorba de (cândva) celebrul șezlong pentru cupluri Sunball, creat de Gunter Ferdinand Ris & Herbert Selldorf în anul 1969.

Sunball – un șezlong inspirat de moda spațială
Publicitate
Andreea Chiru  |  27 Martie 2023
www.1stdibs.com
www.pamono.eu

Sub denumirea de Sunball cei doi designeri au creat un șezlong uimitor de rezistent, inspirându-se din casca tipică a cosmonautului. De formă rotundă, Sunball este format din două sfere, una dintre ele având rolul și modul de funcționare al vizorului. Se dă pe spate atunci când șezlongul este folosit si se lasă în jos atunci când șezlongul trebuie să stea închis. La interior se găsește un adevărat șezlong pentru două persoane, din material textil moale, care îi împrumută nivelul de confort al unei canapele. Practic, vorbim de o canapeluță cu posibilitate de a fi extinsă astfel încât să tragi un mic pui de somn sub soare.

www.moderndesign.org

Sunball a fost prevăzut la interior inclusiv cu două spații tip tăviță pentru păstrarea băuturii răcoritoare la îndemână. Atât aceste accesorii, cât și șezlongul propriu-zis sunt pliabile, pentru momentele în care capsula nu este folosită. Unele dintre exemplarele Sunball au marele avantaj al modului de deplasare: pe roți, ceea ce permite mutarea acestei piese în oricare colț al grădinii. Modul de închidere a „vizorului” este atât de ermetic, încât Sunball poate fi lăsat afară, chiar și în ploaie, fără ca un strop de apă să ajungă la interior.

www.pamono.co.uk
www.pamono.co.uk

Șezlongul Sunball a fost realizat de Gunter Ferdinand Ris & Herbert Selldorf într-o epocă în care oamenii erau cuprinși de febra spațială, iar mobilierul sau chiar întreaga amenajare a casei purta amprenta acestui interes. Au fost realizate doar 50 de exemplare ale acestui scaun pentru soare, n diverse nuanțe cromatice. Astăzi, majoritatea acestora trec prin reparații și sunt scoase la vânzare prin licitație și, în funcție de starea de conservare, pot ajunge la prețuri de circa 30.000 lire sterline. 

Publicitate