Panouri decorative pentru pereții casei

Dacă v-ați plictisit de clasica zugrăveală a pereților și de tapet nu vreți să auziți, mai există o soluție. E destul de nouă prin aspect, se montează ușor și e disponibilă într-o varietate satisfăcătoare de modele: panoul decorativ pentru perete.

 +5
Un look proaspăt pentru pereții casei/Xtdeco.ro
  |  

Unele dintre cele mai interesante modele de panouri decorative pentru perete le găsiți online la XT Deco, un magazin specializat în decorarea pereților, cu produse dintre cele mai numeroase, de la tapet magnetic până la profile ornamentale. Panourile decorative din colecția XT Deco sunt realizate în stil modern, adesea ingenios prin modele în relief menite să creeze o atmosferă atipică.

Panourile decorative pentru perete se fabrică din trei materiale: plută, lemn sau fibră de trestie de zahăr și asigură o atmosferă rustică indiferent de încăpere sau suprafața pe care o acoperă. În ce privește culorile, se poate opta pentru nuanțele din colecție sau pentru un model care se poate vopsi acasă, de către proprietar, după bunul plac al culorii.  +5 www.xtdeco.ro +5 www.xtdeco.ro

XT Deco are în colecție și panouri 3D, cu model în relief, încadrându-se interioarelor contemporane în stil modern. Acestea sunt ideale pentru zonele cele mai tranzitate ale casei – living, hol, bucătărie. La extrema cealaltă se găsește colecția de panouri decorativă din rășină acrilică, cu o suprafață lină și cu un design ideal pentru spațiile amenajate în stil industrial. Pentru spațiile supuse din plin umezelii, de tip baie sau bucătărie, e disponibilă o colecție de panouri decorative din piele. Rezistă la abur foarte bine, se lipesc ușor și au aspect modern de gresie.  +5 www.xtdeco.ro +5 www.xtdeco.ro

Modul de montare e simplu și se poate face împreună cu toată familia în vreme de #statacasa. În funcție de colecția din care fac parte, panourile se lipesc de perete cu adeziv, iar la fiecare dintre modelele XT Decor se recomandă și adezivul cel mai bun, sau vin în varianta de tip autocolant și atunci e suficientă desprinderea foliei de protecție și presarea panoului de perete. Peretele poate fi îmbrăcat integral cu aceste panouri sau doar pe o suprafață restrânsă.

XT Deco este din Sibiu, cu showroom deschis de luni până vineri între orele 10:00 și 18:30, dar în această perioadă onorează comenzi online în toată țara.


Hands-free pentru ușă

O inițiativă ingenioasă contra răspândirii COVID-19 vine din Belgia. Un studio de design a decis să lupte contra bolii momentului printr-un dispozitiv atât de simplu, încât te uimește: un soi de hands-free care să te ajute să deschizi ușa fără să atingi clanța cu mâna.

 +4
Cum să deschizi ușa fără să riști COVID-19/Materialise.com
  |  

Studioul cu pricina este Materialise, înființat în anul 1990 și specializat în producția de aplicații 3D menite să deservească domenii precum cele creative (design și arhitectură interioară), domeniul sănătății sau al transportului.  Și cum omenirea trece acum prin clipe grele, Materialise s-a implicat în găsirea unei soluții – măcar și parțiale.

Unul dintre modurile de răspândire cele mai rapide ale noului virus COVID-19 îl reprezintă suprafețele pe care le atingem în mod curent. Clanțele ușilor se numără printre cele mai „periculoase” astfel de suprafețe, iar cei de la Materialise au căutat o soluție pe termen lung.

Așa a apărut dispozitivul de deschidere a ușii fără să atingi clanța cu mâna. E vorba despre două mici piese ingenioase, fabricate cu o imprimantă 3D, și care se prind pe clanță cu două șuruburi, permițând deschiderea ușilor cu brațul. În loc să apeși clanța cu mâna, apeși acest dispozitiv cu cotul eventual, evitând astfel să iei pe degete și în palmă virusul. +4 www.materialise.com +4 www.materialise.com

Modul de instalare este foarte simplu – cele două componente se prind pe clanță, una sus, una jos, cu șuruburi între ele, nefiind nevoie de niciun alt tip de intervenție asupra clanței. Și pentru că este un proiect menit să susține la nivel mondial lupta contra coronavirusului, acest hands-free pentru ușă e disponibil online în mod gratuit, fără niciun cost. Oricine dispune de o imprimantă 3D poate fabrica acest ingenios dispozitiv, folosind fișierul pus la dispoziție de cei de la Materialise. +4 www.materialise.com

Dispozitivul a fost creat, testat și autorizat în numai 24 de ore de lucru.


Case mobile – case ideale pe timp de pandemie

Nu putem să nu ținem cont de pandemie, nu ne putem preface că mai umblăm prin magazinele de mobilă și decorațiuni așa cum făceam până de curând. Susținem nevoia de a sta acasă, iar în acest sens venim și cu propuneri adaptate.

 +7
#stămacasă, dar pe drumuri/Rotresort.ro
  |  

Ce ziceți deci de... o casă mobilă? Vă permite să #stațiîncasă, dar să schimbați orașul sau chiar regiunea. E vorba de casele comercializate de ROT RESORT din Sălaj, unic importator de case mobile SWIFT din România și Ungaria. Casele au suprafețe de bun-simț și sunt complet mobilate, cele mai multe dintre modele fiind amenajate în stil... clasic contemporan.

Reprezintă o soluție de criză pentru cei care dispun de un teren și doresc să sară etapa dificilă a obținerii autorizației de construcție și a construcției în sine. Casele mobile ROT RESORT au prețuri cuprinse între 27.000 și 48.000 de euro, diferențele de preț reprezentând valoarea mobilierului, finisajelor exterioare, facilităților de la interior, tâmplăriei PVC. Modelul standard dispune de o suprafață de 48 de metri pătrați, organizați în două dormitoare, o baie și un living cu bucătărie open-space, spațiu tehnic ocupat de centrala și mașina de spălat. Casele sunt din lemn, dispun de centrale proprii pe gaz.

 +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro

Avantajele unei astfel de case mobile?
- e o casă la cheie, accesibilă ca preț
- e o casă pe care o poți lua cu tine dacă decizi să schimbi locul
- asigură un consum redus de energie

 +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro

E drept, casele mobile nu sunt cea mai confortabilă soluție pentru oamenii la a doua tinerețe. Sunt ideale în schimb pentru tinerii aflați la început de drum, cu chef de călătorie sau de viață undeva departe de aglomerările urbane. ROT RESORT oferă consultanță, transport și multe beneficii la nivel financiar – rezervări, avans mic etc. De încercat dacă ai un spirit dornic de aventură!


Transylvania Wood – decoruri care te împacă cu natura

Dragostea pentru lemn a unui copil dintr-un sat transilvănean s-a transformat în pasiunea pentru piese de mic mobilier și decorațiuni interioare atunci când el a crescut mare. Și-a deschis un atelier unde creează, uneori și la comandă, piese unice pentru case pitorești.

 +5
Piese decorative și nu numai din lemn recuperat/Transylvaniawood.com
  |  

Andrei e meșterul din spatele atelierului Transylvanian Wood și pe site-ul afacerii sale el povestește cum a ajuns să vândă piese de mic mobilier și accesorii decorative: „De când mă știu mi-a plăcut să călătoresc și să adun obiecte din lemn vechi, reciclat. În prezent, lucrez ca bucătar într-un restaurant, dar în timpul liber mă relaxez confecționând produse din lemn, în micul meu atelier de tâmplărie.”

Obiectele disponibile la Transylvanian Wood sunt create cel mai adesea din bucăți de lemn recuperat. Designul este unul rustic, aproape fiecare dintre produse având un mic mesaj care invită omul să se întoarcă cu ochii spre natură.

Un cuier rustic, confecționat dintr-o șipcă de lemn aparținând (cândva) unui butoi de vin, nu a avut nevoie decât de recuperare, curățare, aplicare accesorii organizatoare și finisare. A fost confecționat manual, iar designerul sugerează mai multe moduri în care poate fi folosit: drept cuier pentru hol, drept cuier de tacâmuri pentru bucătărie sau chiar decorațiune de perete în apropierea minibarului.  +5 www.transylvaniawood.com

Tot un butoi de lemn se găsește și la originea unui corp de iluminat menit să aducă încăperii (fie că e dormitor, bucătărie sau living) atmosfera caldă și tihnită a unei case de vacanță. Butoiul cu pricina s-a aflat în familia designerului vreme de 60 de ani, până când a fost transformat într-o lampă inedită. Are o greutate destul de impresionantă – 8,5 kg, din cauza lemnului natural, dar și a lanțului de inspirație rustică care-i asigură prinderea de tavan.  +5 www.transylvaniawood.com

Life este o sculptură cu un mesaj foarte puternic: natura are nevoie să-i redăm viața. E vorba despre o piesă din lemn natural recuperat și din metal, sub forma unei sculpturi ca o secțiune în lemn. „Această sculptură reprezintă puterea mâinilor noastre în clipa în care dăruim viață plantând un copac”, explică designerul. De asemenea, este o piesă realizată manual. +5 www.transylvaniawood.com +5 www.transylvaniawood.com

În atelierul Transylvanian Wood se primesc și comenzi; oricare dintre aceste piese unicat se poate comanda, eventual cu mici modificări cerute de client.


Casa Retro – stilul provensal în doar câteva decorațiuni

Stilul provensal, accentele Art Deco sau atmosfera rustică sunt printre preferatele celor care iubesc stilul clasic în defavoarea celui modern, dar sună și destul de... pretențios din punct de vedere financiar. De fapt, e mai accesibil decât crezi.

 +6
Produse și sfaturi pentru o atmosferă retro/Casa-retro.ro
  |  

Casa-Retro este un lanț de magazine online care asigură nu doar obiecte și decorațiuni pentru case primitoare, ci oferă și sfaturi practice. Gama lor de produse este variată, cuprinzând obiecte casnice și accesorii decorative pentru toate încăperile casei, chiar și pentru terasă sau grădină. Ceea ce este de mare ajutor este disponibilitatea echipei Casa Retro de a pune la dispoziția clientului nu numai un produs anume, ci o combinație de produse care să dea încăperii exact aerul dorit de proprietar.

În oferta de decorațiuni de la Casa Retro găsiți ceramică pictată și textile specifice bucătăriei, vase decorative dar și funcționale, corpuri de iluminat de la aplice pentru perete sau veioze de birou până la sfeșnice și felinare. Pentru grădină, găsiți la Casa Retro vase de curte dintre cele mai cochete, pictate în culori vibrante și cu modele pitorești, statuete, jardiniere pe model vechi, covorașe.
  +6 www.casa-retro.ro Ghiveci de flori, pictat manual  +6 www.casa-retro.ro Un încălzitor de ceai din secolul trecut  +6 www.casa-retro.ro Veioza stil retro pentru birouri

„Vă propunem combinații inedite pentru coabitarea noului și a vechiului: Casa Retro are rolul de a educa gustul estetic al secolului XXI după dicteul anilor 50-70, când stilul Art Deco era suveran. Astăzi, funcționalitatea și pragmatismul specifice stilului industrial, comercial, minimalist, pentru satisfacerea ritmului alert, cotidian, din mijlocul societății de consum, poate fi îndulcit prin decorațiunile vintage care refuză izolarea de tradițiile bunului gust”, se arată pe site-ul Casa Retro. +6 www.casa-retro.ro Halbe de bere, ca pe vremuri  +6 www.casa-retro.ro Jardinieră din Franța, cu mâner ceramic