logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Plastic Free – platformă cu materiale sustenabile pentru designeri

Oricât s-ar vorbi despre sustenabilitate și nevoia de a ocroti resursele naturii, pentru o industrie creativă precum cea a designerilor și arhitecților acest aspect are caracteristicile unei provocări. Presupune o înlocuire a materialelor prime. Plastic Free vine în întâmpinarea acestei situații.

Plastic Free – platformă cu materiale sustenabile pentru designeri
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Februarie 2023

Pentru ca sustenabilitatea să devină o realitate la nivel global, e nevoie de multă cercetare, documentare, experimentare. Însă platforma Plastic Free s-a ocupat în ultimii doi ani de zile tocmai cu aceste lucruri pentru a putea pune la dispoziția designerilor toate soluțiile.

Plastic Free reprezintă o platformă online creată și susținută de A Plastic Planet, o organizație înființată în anul 2017 cu scopul trecerii de la vorbe la fapte în ce privește salvarea planetei sufocate de materiale plastice. Platforma se adresează tuturor celor care acționează în industria amenajărilor (și nu numai), venind cu o soluție inedită: înlocuirea materialelor ce fac rău planetei cu alternative sănătoase. Platforma este cu atât mai utilă cu cât pentru fiecare dintre materialele novice, des utilizate, designerii găsesc nu una, ci mai multe variante de înlocuitori. E vorba strict de materiale, deci de punctul zero în procesul de fabricație a produselor de design.

„Ne încredem în capacitatea industriei creative de a-și asuma probabil cel mai important rol în cadrul acestui defectuos status quo.”, se arată pe pagina platformei PlasticFree.com. „Și asta pentru că totul începe de la procesul de creație. O sticlă, un tricou, o clădire – nimic nu se face în afara unui proces de creație. Închipuiți-vă că ni se dau un nou set de unelte, un nou set de materiale, un nou set de sisteme care să ne dea șansa de a gândi designul în cu totul alt fel, un fel care să ne îndepărteze de sistemul vechi, de risipa materialelor, de deșeuri. Plastic Free este despre cum schimbăm totul de la început.”

Platforma este rezultatul muncii unei echipe de specialiști în domenii diverse, dar cu același scop: înlocuirea materialelor nocive pentru mediul înconjurător, în industria construcțiilor, a produselor, textilelor și a ambalajelor. Gândită sub forma unei baze de date a materialelor sustenabile, dar și ca o sursă de inspirație pentru design prietenos cu mediul, Plastic Free prezintă și numeroase povești de succes – situații de transformare a unui material inovator din acest punct de vedere într-un produs de design absolut funcțional.

„Plastic Free este prima platformă pentru materiale, cuprinzând numeroase studii de caz, demonstrații și articole de fond ale liderilor din domeniul designului și al științei.”, se arată pe site-ul PlasticFree.com.

Publicitate