Cum personalizezi casa cu ajutorul sticlei printate

Un produs disponibil într-o varietate de modele și culori, simplu de montat, întreținut și integrat stilului de amenajare deja existent, sticla printată devine o tehnologie tot mai la îndemână și modernă pentru personalizarea și organizarea spațiilor.

 +7
O soluție prietenoasă cu mediul./Cerapixel.ro  
  |  

Brandul Cerapixel este despre sticla printată cu cerneală ceramică, la o rezoluție de 1410 dpi, asigurând o imagine excelentă din punctul de vedere al detaliului. Imaginea aplicată direct pe sticlă este perfect controlată la nivelul grosimii stratului de cerneală, al gradului de opacitate/luminozitate, și al detaliului texturii, putând reproduce vizual materiale precum fibra lemnului, duritatea marmurei, rezistența pietrei naturale.

Sticla ceramică printată Cerapixel se poate folosi la interior, cât și la exterior. La interior, reprezintă o soluție estetică și funcțională pentru decorarea pereților din baie și bucătărie, pentru delimitarea zonelor din living sub forma unor paravane personalizate, pentru ornamentarea balustradelor din sticlă. Rezistă în condițiile de abur ale băii și bucătăriei, putând fi folosită ca paravan la duș sau contrablat de bucătărie. De asemenea, poate fi folosită drept soluție de personalizat cabina de duș sau chiar peretele de sticlă al băii, asigurând în egală măsură discreție, cât și un grad sporit de luminozitate. La exterior, sticla printată are un rol decorativ sub forma personalizării/colorării fațadelor clădirilor.  +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro

Avantajele sticlei printate cu cerneală ceramică:

  • ·         Rezistență sporită la situații precum zgârieturi, raze ultraviolete, solvenți
  • ·         Personalizarea deplină a spațiilor private, într-o multitudine de variante funcționale
  • ·         imagine fotografică perfectă până în cel mai mic detaliu
  • ·         Cerneală prietenoasă cu mediul, lipsită de factori nocivi precum plumbul
  • ·         Printurile sunt reciclabile

·         Securizarea sticlei prin operațiunea de tratare termică, în etapa ulterioară printării

Colecțiile de printuri ceramice ale brandului Cerapixel sunt numeroase și acoperă mai multe stiluri, variind cromatic și la nivelul modelului în funcție de spațiul pe care urmează să-l personalizeze: baie, bucătărie, birou, casa scării. Se regăsesc motive florale/vegetale, forme geometrice, pictură abstractă, simboluri și texturi rafinate, simplu de potrivit spațiului de acasă.  +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro

Despre Cerapixel

„Combinând cea mai bună tehnologie de printare ceramică cu vasta experiență în prelucrarea sticlei a producătorului TGP, a rezultat marca Cerapixel (Ceramic-Pixel). Furnizorul nostru, Dip Tech, alături de instituții academice din lumea întreagă a dezvoltat o tehnologie pentru printul digital al sticlei, folosind cerneala cu particule ceramice care la o temperatura de peste 500 de grade fuzionează cu sticla, devenind astfel incredibil de rezistent.” – se arată pe site-ul Cerapixel.


Plastic Free – materiale sustenabile pentru designeri

Oricât s-ar vorbi despre sustenabilitate și nevoia de a ocroti resursele naturii, pentru o industrie creativă precum cea a designerilor și arhitecților acest aspect are caracteristicile unei provocări. Presupune o înlocuire a materialelor prime. Plastic Free vine în întâmpinarea acestei situații.

 

 +72
O inovație menită să vină în ajutorul creatorilor, dar și al naturii./Plasticfree.com  
  |  

Pentru ca sustenabilitatea să devină o realitate la nivel global, e nevoie de multă cercetare, documentare, experimentare. Însă platforma Plastic Free s-a ocupat în ultimii doi ani de zile tocmai cu aceste lucruri pentru a putea pune la dispoziția designerilor toate soluțiile.

Plastic Free reprezintă o platformă online creată și susținută de A Plastic Planet, o organizație înființată în anul 2017 cu scopul trecerii de la vorbe la fapte în ce privește salvarea planetei sufocate de materiale plastice. Platforma se adresează tuturor celor care acționează în industria amenajărilor (și nu numai), venind cu o soluție inedită: înlocuirea materialelor ce fac rău planetei cu alternative sănătoase. Platforma este cu atât mai utilă cu cât pentru fiecare dintre materialele novice, des utilizate, designerii găsesc nu una, ci mai multe variante de înlocuitori. E vorba strict de materiale, deci de punctul zero în procesul de fabricație a produselor de design.

„Ne încredem în capacitatea industriei creative de a-și asuma probabil cel mai important rol în cadrul acestui defectuos status quo.”, se arată pe pagina platformei PlasticFree.com. „Și asta pentru că totul începe de la procesul de creație. O sticlă, un tricou, o clădire – nimic nu se face în afara unui proces de creație. Închipuiți-vă că ni se dau un nou set de unelte, un nou set de materiale, un nou set de sisteme care să ne dea șansa de a gândi designul în cu totul alt fel, un fel care să ne îndepărteze de sistemul vechi, de risipa materialelor, de deșeuri. Plastic Free este despre cum schimbăm totul de la început.”

Platforma este rezultatul muncii unei echipe de specialiști în domenii diverse, dar cu același scop: înlocuirea materialelor nocive pentru mediul înconjurător, în industria construcțiilor, a produselor, textilelor și a ambalajelor. Gândită sub forma unei baze de date a materialelor sustenabile, dar și ca o sursă de inspirație pentru design prietenos cu mediul, Plastic Free prezintă și numeroase povești de succes – situații de transformare a unui material inovator din acest punct de vedere într-un produs de design absolut funcțional.

„Plastic Free este prima platformă pentru materiale, cuprinzând numeroase studii de caz, demonstrații și articole de fond ale liderilor din domeniul designului și al științei.”, se arată pe site-ul PlasticFree.com.

 


Trendurile anului 2023 în industria mobilierului

Dacă vrei să afli ce piese de mobilier vor fi în trend 2023, citește articolul acesta! L-am realizat pe baza mai multor păreri ale unor designeri și influenceri din domeniul amenajărilor interioare, alegând să redăm doar acele tendințe care au fost preconizate de majoritatea specialiștilor.

 

 +5
Mobilă în tendințele noului an./Spruce.com  
  |  

Anul 2023 nu va reprezenta un moment de cotitură în ce privește piesele de mobilier, ci mai degrabă o accentuare a tendințelor deja apărute în anul 2022. În cadrul proiectelor de amenajare interioară, specialiștii vor ține cont de aceste trenduri, așteptând din partea producătorilor de mobilă colecții cât mai în ton cu trendurile. Iată-le, pe scurt:

Mobilier sustenabil. Este un trend în continuă ascensiune și în același timp reprezintă viitorul industriei de mobilă la nivel internațional. Piesele sustenabile sunt preferate în special de generațiile tinere, mult mai responsabile față de relația cu mediul înconjurător, și mai deschise la un design cât mai puternic inspirat din natură. Ce înseamnă piese de mobilă sustenabile? Materiale naturale, substanțe prietenoase cu mediul, proces de fabricație cu minim impact asupra naturii.

 +5 www.rovere.ro

Mobilierul multifuncțional. Continuă trendul început în anul 2021, când, pe fondul pandemiei de COVID, toată lumea și-a mutat lucrul de la companie, acasă. și astăzi mulți dintre angajați continuă să-și facă joburile de acasă, deci mobila care să permită folosirea spațiului privat atât pentru viața privată, cât și pentru cea profesională va fi în continuare la mare căutare. Birouri transformabile, mese cu spații de depozitare, dulapuri de perete cu blat office pliabil sunt doar câteva dintre soluțiile căutate de cei ce vor continua să lucreze și-n 2023 de acasă.

 +5 www.mobilierinteligent.ro

Mobilier retro. Este un stil care a început deja din 2022 să se (re)impună, sub forma cromaticii, a formelor, a accesoriilor decorative și care continuă în 2023 cu piese de mobilier recondiționate. Stilul retro se caracterizează prin forme, dimensiuni și linii ce emană confort, un aer tihnit și calm, o atmosferă ideală de socializare cu prietenii sau cu familia. Fotolii joase tapițate, cu rame din lemn, comode în combinații cromatice vibrante, rafturi jucăușe, taburete scunde în forme vesele și cu texturi cât mai calde, măsuțe în forme inedite.

 

 +5 www.mobiladalin.ro

Mobilierul din ratan. Acest trend revine în forță, sub forma fronturilor pentru uși sau sertare, în mod special. Este un material ușor, permite circularea aerului, are ceva prietenos și cald, transmite senzația de acasă. Mobilierul de ratan întrunește și criteriul sustenabilității și parcă are și ceva din stilul retro.

 +5 www.favi.ro

Mobilier mai degrabă maximalist decât minimalist. Minimalismul se diluează, în trend urmând să crească maximalismul, nu neapărat la nivelul dimensiunii, cât mai ales al culorii și materialelor. Tapițatele uni vor pierde în fața celor cu mai mult de două culori, stofa simplă va fi detronată de stofa cu model, iar printre materialele cele mai apreciate în 2023 se numără catifeaua, pânza, pielea naturală.

Din fericire, printre producătorii de mobilă din România există deja o înclinație tot mai evidentă spre aceste surse de inspirație, astfel că oferta anului ar putea fi una în deplină armonie cu tendințele 2023.


Am găsit în Bistrița un atelier cu tradiție meșteșugărească

Într-un atelier meșteșugăresc din comuna Rodna, județul Bistrița, se produc piese de mobilier după o rețetă veche: materiale tradiționale, reprezentative pentru zonă, lucru manual, design caracterizat de muncă migăloasă, dar pasionantă.

 +6
Artă în lemn pentru iubitorii stilului clasic./Mobilarodna.ro  
  |  

Atelierul poartă denumirea de Mobilă Rodna și se bazează pe arta meșteșugărească locală, numărându-se printre acele afaceri contemporane ce merg înainte păstrând ceea ce au învățat din tată în fiu. Este un atelier mic, dar echipa lucrează eficient, punând accentul pe calitatea executării mobilierului, nu pe cantitate.

Omul din spatele atelierului Mobilă Rodna este Maxim Bindiu. Produce piese de mobilier din lemn masiv, din esențe precum stejar, cireș, brad, nuc, molid. Se diferențiază de alte ateliere de mobilier prin ornamentațiile sculpturale, amintind de mobila clasică, masivă, durabilă ce se regăsea cândva în casele tuturor.

În cadrul atelierului Mobilă Rodna se execută piese de mobilier pentru living, dormitor și mobilă outdoor. Piesele se realizează pe comandă, fiind vorba despre piese unicat, adaptate dorințelor fiecărui client. Printre colecțiile expuse pe site-ul atelierul, cele mai spectaculoase sunt seturile pentru dormitor – paturi, dressing, comodă tv – înfrumusețate cu detalii sculpturale. Stilul nu este totuși cel rustic, având un aer ușor boieresc prin prisma finisajelor.

 +6 www.mobilarodna.ro

Pe scurt, avantajele propuse clienților de atelier Mobilă Rodna sunt: materiale trainice, rezistente în timp, piese de mobilier cu design original și de cele mai multe ori piese unicat, artă meșteșugărească, prețuri accesibile în raport cu calitatea.

„Contribuția manuală a meșteșugarului este componentă substanțială a produsului finit, un rol important având și abilitatea și talentul lucrătorului ce ii conferă produsului trăsături distinctive precum decorațiunile sculptate pe fațada mobilei, decorațiunile specifice mobilierului de gradină” – se arată pe pagina de internet a firmei Mobila Rodna.  +6 www.mobilarodna.ro +6 www.mobilarodna.ro +6 www.mobilarodna.ro +6 www.mobilarodna.ro

 


Wooden Lamp – corpuri de iluminat din lemn

Ca dovadă a faptului că tot mai mulți designeri înțeleg nevoia de produse pentru casă realizate în chip sustenabil, apar de la o zi la alta ateliere care lucrează colecții de mobilă și corpuri de iluminat după standardele respectării mediului natural. Printre acestea se numără și Wooden Lamp.

 

 +6
O variantă de iluminare, prietenoasă cu mediul înconjurător./Woodenlamp.ro  
  |  

Acest atelier a fost deschis în Moldova, la Iași, și are ca obiect de activitate fabricarea de corpuri de iluminat din lemn. Nu orice corpuri de iluminat, ci reflectând un stil original, armonios, în concordanță cu farmecul simplu al lemnului. În portofoliul Wooden Lamp se regăsesc corpuri de iluminat de mai multe feluri, de la pendule până la lămpi de birou, lampadare și aplice pentru perete.

Stilul Wooden Lamp

Corpurile de iluminat sunt fabricate din placaj de lemn de mesteacăn și au un numitor comun: abajurul din lamele. De aici încolo, fiecare dintre produse arată complet diferit de celelalte, prin forma, dimensiunea și modul de dispunere a lamelelor. Sunt modele cu lamele rotunjite sau cu lamele drepte, sunt modele cu abajur inspirat de forme geometrice sau de forme florale, vegetale. Designul este unul curat, simplu, cu linii clare și armonioase, evocând cel mai adesea stilul minimalist. Se integrează însă mai multor stiluri de amenajare interioară, de la cel modern până la cel clasic, având marele avantaj al personalizării la nivel de finisaj cromatic. Producătorul recomandă finisajul natural, menit să pună în evidență frumusețea lemnului de mesteacăn, însă pune la dispoziția clientului și alte nuanțe sau chiar o combinație de două culori pentru un singur corp de iluminat.  +6 www.woodenlamp.ro +6 www.woodenlamp.ro

Categorii Wooden Lamp

Cea mai impresionantă este gama de pendule de la Wooden Lamp, cuprinzând modele foarte variate – cu un singur braț sau cu mai multe, cu forme alungite sau răsucite, cu design simetric sau asimetric. De asemenea, colecția de lămpi pentru birou este variată, iar celelalte două – aplice de perete, respectiv lampadare – completează portofoliul producătorului.  +6 www.woodenlamp.ro

Corpuri de iluminat prietenoase cu mediul

Toate modelele din colecția Wooden Lamp respectă același set de principii prietenoase cu mediul: materiale naturale, adică lemn de mesteacăn și lacuri și vopsele pe bază de apă, și execuție de tip hand made. Aceste corpuri de iluminat se livrează dezasamblate, însă montarea lor este una simplă, ce presupune doar câteva minute de meșterit.

„Suntem Wooden Lamp Design, producători de corpuri de iluminat realizate din lemn șlefuit și vopsit manual. Prin designul unic, corpurile de iluminat vor face orice încăpere să prindă viață, integrându-se în orice stil, fie modern sau clasic. Modalitatea de a lucra lămpile este una foarte minuțioasă și complexă.” – se arată pe site-ul Wooden Lamp.  +6 www.woodenlamp.ro +6 www.woodenlamp.ro