logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Quiet luxury – cel mai nou trend în designul interior

Este foarte popular pe rețelele sociale și își are originea într-un serial de mare succes – Succesiunea. Quiet luxury a devenit un adevărat trend de amenajare a interioarelor pe care trebuie să-l cunoști ca să-l... recunoști. Este stilul momentului, stilul unei generații care apreciază clasicul, dar caută noutatea. Ca să fie confuzia și mai mare, se poate defini drept ceva între minimalism și maximalism.

Quiet luxury – cel mai nou trend în designul interior
dfs.ie
Publicitate
Andreea Chiru  |  23 August 2024

Nu are trecut, dar pare să aibă viitor. Trendul Quiet Luxury este o reinterpretare a sintagmei less is more, punând accentul pe calitate fără a da la iveală marca. Înseamnă să personalizezi locuința cu ajutorul unor piese de mobilier executate fără cusur și să le combini cu accesorii textile și de zi cu zi cât mai originale. Câteva reguli de urmat – dar nu bătute în cuie:

Investește în mobilă de calitate. Este important să achiziționezi piese care să iasă în evidență fără să țipe, în mod discret, prin materiale scumpe și rezistente în timp, printr-un design cât mai rafinat original, printr-un nivel de funcționalitate în armonie cu valoarea estetică. Canapele spațioase și confortabile cu structură din lemn masiv, mese de cafea din marmură, console suple, fotolii tip statement din materiale inovatoare, biblioteci cu accente vintage sunt câteva exemple de quiet luxury. Se pot alege din portofoliul unor ateliere de design specializate în mobila custom și eventual handmade. Bineînțeles că nu vorbim de piese ieftine, dimpotrivă, dar puține la număr – în această privință stilul se aseamănă minimalismului.

purewow.com

Accesoriile textile – perne, covoare, draperii și perdele – trebuie să fie de marcă, din materiale cât mai naturale și alese într-o paletă cromatică armonioasă. Evitați aspectul șifonat sau șifonabil, dar și pe cel scorțos. Acest tip de accesorii trebuie să exprime nivel mediu de moliciune, rezistență ridicată la uzură, design de eleganță subtilă. Pentru accesoriile decorative, quiet luxury militează împotriva risipei, învățându-ne să folosim obiectele atât la nivel practic, cât și estetic. Spre exemplu, pentru personalizarea bucătăriei, vom alege ceramică, ustensile, vase cât mai calitative pe care să le putem păstra la vedere imediat după ce am terminat să le folosim.

livingspaces.com

Paleta cromatică a unei amenajări quiet luxury trebuie să ofere un cadru de amenajare luminos, natural și marcat de contraste rafinate. Propunere: alb, crem, bej, cu accente de negru, maro, gri-cărbune. Ca ornamente, se pot folosi suvenirele achiziționate în vacanțele petrecute departe de casă.

persimmon.design

Pe scurt, quiet luxury se poate defini prin câteva cuvinte-cheie: piese de tip unicat, prețuri piperate, design curajos nu obraznic, branduri care nu au nevoie de etichetă la vedere. Succes!

Publicitate
Publicitate