S-a lansat cea mai nouă colecție de produse Ubikubi 2016 (1)

Ubikubi Summer Party 2016 a fost un dublu prilej pentru a ieși din casă: întâlnirea cu tinerii designeri din Capitală și lansarea celei mai noi colecții semnate de câțiva tineri artiști adunați sub cupola Ubikubi.

 +14
Petrecere UbiKubi cu cele mai noi produse de colecție - Magmob.ro
  |  

Dragoș Motica a făcut senzație cu cel mai nou produs de design al său - lampa Take a Bow, cu o formă absolut inedită, dar de interesul petrecăreților s-a bucurat și lampa "N", de același autor. Diferențele dintre cele două corpuri de iluminat sunt uluitoare, de-a dreptul contrastante.

 +14 www.magmob.ro Cele două lămpi în contrast - N și Take a Bow. Dragoș Motica

Lampa Take a Bow este confecționată din teracotă, are un design robust și creativ, iar lumina se răsfrânge tihnit. Exact invers stau lucrurile cu lampa N, de o grație desăvârșită, marcată de spiritul minimalist și având baza confecționată din marmură românească. Două linii drepte și un led aproape invizibil sunt suficiente pentru a ilumina perfect spațiul de lucru al unui birou oricât de lung. Ambele modele sunt lămpi de birou.

 +14 www.magmob.ro Lampa N, de Dragoș Motica

 +14 www.magmob.ro Colecție nouă Ubikubi 2016

Ana Fetcu-Lupu a lansat o colecție inedită de sfeșnice de lumânare și vaze de flori. Colecția se cheamă Vulcano și formele celor trei piese sunt inspirate de forma și cromatica lavei. Împreună cu lumânările (incluse în oferta de preț), sfeșnicele amintesc de forma unui munte în adâncurile căruia se petrece ceva... Colecția Vulcano, semnată de Ana Fetcu-Vulcano este prezentă până pe 5 iunie și în cadrul expoziției Romanian Design Week, din Piața Amzei, numărul 13.

 +14 www.magmob.ro Vulcano, de Ana Fetcu-Lupu

Colecția Penguin, semnată Dragoș Motica, este formată din trei modele de carafe, fiecare fiind dotată cu capacitatea de un litru. Ce este așa special? Forma! Aproape imperceptibil, carafele sunt prevăzute cu adâncituri realizate după forma degetelor, făcând mânuirea foarte simplă și chiar plăcută. Carafele Penguin sunt din sticlă și au capace din plută, rezistente la uz îndelungat și prietenoase cu mediul.

 +14 www.magmob.ro Carafe Penguin, de Dragos Motica

Colecția Flip, semnată de designerul Ruxandra Sacaliș, este pentru uz în bucătărie, iar designul se bucură de o simplitate și multifuncționalitate pline de șarm. Confecționate din lemn masiv, tăvile Flip au dublu rol: pe o parte sunt menite a sluji ca platouri de servit aperitivele, iar dacă le întorci se transformă în platforme pentru tăiat diverse alimente. Practic și elegant!

 +14 www.magmob.ro Tăvițe de servire Flip, de Ruxandra Sacaliș

 +14 www.magmob.ro Platforme pentru tăiat Flip, de Ruxandra Sacaliș
Va continua!


Maria Production - mobilă cu "vino-încoace"!

Producător de mobilier din lemn masiv, pe stil rustic, Maria Production s-a impus deja pe piața românească ca furnizor de design de poveste. Fiecare piesă de mobilier este creată ca un mic (sau mare) personaj dintr-o lectură la gura sobei.

 +4
Stand Maria Production la Mobila Expo 2016
  |  

Pe Ana Maria de la Maria Production am revăzut-o cel mai recent la târgul Mobila Expo. Standul său a fost mai mereu plin, românii fiind atrași magnetic de piesele din lemn masiv, aranjate ca într-o cabană de munte din Alpi.
Măsuța de cafea în formă de sanie e unul dintre produsele pe care și noi, echipa Magazinul Mobilei, le îndrăgim în mod special. Dar nici bibliotecile înalte, cu zeci de spații de depozitare, nu sunt de trecut cu vederea.

 +4 www.mariaproduction.ro Poveste de iarnă, de la Maria Production
Dormitorul Maria Production este mereu în vogă. Transmite o impresie de căldură, îl are pe "vino-încoace", aproape vrei să tragi un pui de somn numai văzându-l. Am stat de vorbă cu Ana Maria despre români, despre mobilă și despre târguri.

 +4 www.mariaproduction.ro Dormitor cu zurgălăi
1.     Cum ai simțit interesul românilor față de târgul Mobila Expo?
"Spre surprinderea noastră, acest târg a fost mai vizitat decât ne așteptam având în vedere că a fost a doua ediție. Mulți vizitatori au venit din curiozitate și din dorința de a achiziționa produse de calitate direct de la producători".
2.     Ce i-a atras pe vizitatori cel mai mult la standul Maria Production?
"Calitatea produselor și faptul că toate produsele expuse au fost realizate 100 % integral din lemn masiv de rășinoase. Vizitatorii apreciază ”aurul verde” a naturii adică prezența lemnului integral în produsele de mobilier dat fiind și situația actuală când disponibilitatea masei lemnoase pentru fabricile de mobilă este din ce în ce mai greu de obținut și la prețuri greu suportate de producători pentru a putea fi competitivi cu produsele care vin din Indonezia, China și alte părți asiatice.
Le oferim clienților posibilitatea de a achiziționa mobilier din lemn masiv la preț de producător precum și diversitatea produselor".

 +4 www.mariaproduction.ro Cramă sau bucătărie? Voi ce preferați?
3. Care crezi că sunt principalele neajunsuri în relația dintre producătorul de mobilă din România și clientul său final (neajunsuri sau provocări)?
Datorită târgurilor de specialitate, cum sunt MOBILA EXPO, BIFE SIM precum și alte târguri naționale, clienții finali pot lua contact direct cu firmele producătoare, eliminând astfel veriga comercianților intermediari.
În ceea ce privește principalele neajunsuri, vreau să precizez disponibilitatea produselor pe stoc - de cele mai multe ori producătorul lucrează în funcție de cerințele clientului precum și tipul de finisaj ales".


Profet - scaunul bunăstării

O piesă de mobilier absolut ieșită din comun, scaunul Profet a reușit să îmbine designul îndrăzneț cu toate pretențiile de relaxare. Este creat de un tânăr absolvent al Universității Transilvania din Brașov și este inspirat din formele naturii.

 +2
O creație românească spectaculoasă
  |  

Scaunul Profet îi aparține lui Vasile Călin Oltean și a fost deja premiat în cadrul unor concursuri de profil. Tânărul a urmat cursurile Facultății Ingineria Lemnului și a avut toate datele necesare pentru a realiza scaunul Profet de la A la Z, de la idee și concept până la piesa de mobilier în sine. L-a fabricat singur, inspirat de desăvârșirea naturii.

Scaunul Profet are aspectul unui mic miracol; starea de relaxare pe care o asigură este evidentă dintr-o simplă privire, iar designul neobișnuit reușește să surprindă cu rotunjimi menite să nu zgârie retina.

 +2 MagMob Premiul I la Concursul de Design de Mobilier

Îmbrăcat în tapiserie cu aspect de catifea, scaunul Profet dispune de trei perne pentru sprijinirea capului și a coloanei, iar partea de șezut este adâncă, contribuind la relaxarea totală. Brațele scaunului sunt mari și perfect integrate designului futurist, transformând scaunul Profet și într-o variantă de fotoliu.

Structura scaunului Profet este din lemn natural, îndoit în așa fel încât să asigure funcția ergonomică atât de mult invocată astăzi. Iar culoarea verde crud transformă scaunul într-o delectare estetică atât la interiorul casei, cât și undeva pe o terasă acoperită.


Colecția Capri - mobilă Art-Nouveau pentru toată casa

Colecțiile propuse de producătorul Mobex cuprind piese de mobilier din același stil pentru toate încăperile casei. Colecția Capri introduce stilul Art-Nouveau în manieră adaptată zilelor noastre - clasic contemporan.

 +4
Hol Capri: rafinament de inspirație Art-Nouveau, de la Mobex
  |  

Colecția Capri de la Mobex asigură toată mobila necesară principalelor spații ale unei case: sufragerie, dormitor, cameră tineret, hol. Stilul este inspirat din decorurile Art-Nouveau, decoruri cu accente feminine, linii arcuite și simțul proporțiilor.

Colecția Capri de la Mobex e ușor de adaptat atât în casele mari, cât și în apartamente de bloc, dintre cele construite în România în ultimii ani. Piesele de mobilier sunt disponibile în două variante de finisaj: avorio patinato și cireș.

Pentru sufragerie, componentele colecției Capri de la Mobex sunt: masă extensibilă cu scaune, bufet cu două uși și trei sertare, etajeră cu trei rafturi și două sertare, vitrină cu două uși și ramă oglindă.

 +4 www.mobex.ro Cameră de zi cu aspect sofisticat; piesele de mobilier pot fi combinate după preferințele fiecăruia

Dormitorul matrimonial al colecției Capri de la Mobex cuprinde pat cu tăblie, două noptiere, dulap înalt cu uși, comodă cu sertare, banchetă și toaletă cu oglindă.

 +4 www.mobex.ro Dulapul din dormitorul Capri se personalizează la cerere: cu sau fără oglinzi pe uși

Camera de tineret propusă de Mobex în cadrul colecției Capri este funcțională și cochetă, constând în pat tapițat, noptieră, dulap cu uși, birou și un scaun cu rotile.

 +4 www.mobex.ro Scaunul de birou îmbină rafinamentul designului clasic cu sistemul de rotile specific birourilor moderne

Întreaga colecție Capri este personalizată cu ajutorul unui motiv estetic, sub forma unui melc, ce se regăsește pe fiecare piesă de mobilier a colecției. Varianta de finisaj avorio patinato este antichizată manual, pentru impresia de somptuozitate.


Caval - calorifere decorative din fier forjat

Oricât de necesare ar fi, caloriferele reprezintă o provocare destul de mare pentru designeri - unde și cum pot fi ascunse? Firma Caval le-a ascuns în spatele tablourilor și oglinzilor. Să vedeți cum!

 +7
Lemnul încălzește atmosfera casei. Mai ales dacă în spatele său se află un calorifer Caval
  |  

Caval le numește calorifere decorative și le produce din fier forjat, tocmai pentru a le preschimba din rățuște urâte în lebede grațioase. Gama de calorifere decorative Caval este o demonstrație de artă și bun gust, o colecție de produse care încălzesc atmosfera casei în primul rând estetic.

 +7 www.caval.ro Calorifer - tablou, denumit "Art-Deco". E disponibil și în variantă verticală

La prima vedere, caloriferele de la Caval nu își trădează funcția. Sunt din fier forjat, ornamentate cu sticlă, vitralii sau lemn, tocmai pentru a le masca aspectul practic. Le putem agăța pe pereții sufrageriei, ca tablouri, sau le putem monta în hol, drept oglindă la intrarea în casă.

 +7 www.caval.ro Obiect decorativ, cu aspect de tablou. Din spatele sculpturilor de fier forjat, caloriferul dogorește

Există și un model de calorifer Caval denumit "Cuier" pentru că asta și reprezintă: o piesă de mobilier din fier forjat și lemn, de care se pot agăța hainele și unde se pot lăsa umbrele sau cutiile de pantofi. În plus, dacă afară este frig, cuierul Caval dă și căldură fără a stingheri estetica spațiului.

 +7 www.caval.ro Modelul Miro poate fi ridicat pe perete, ca tablou, sau sprijinit de perete, ca un adevărat calorifer

Alte soluții estetice pentru caloriferele Caval sunt tablourile decorative, fie din lemn și îmbogățite cu motive vegetale, fie din fier forjat cu sculpturi artistice. Spectaculoase sunt și oglinzile cu ramă din fier forjat, ușor de potrivit fie în hol, fie cu rol decorativ în sufragerie.

 +7 www.caval.ro Calorifer ornamental, ideal pentru atmosfera Crăciunului: un fulg de nea dogoritor