logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Șezi – mobilier conceput în natură

Octavia și Lucian Loiș au urmat cursurile Facultății de Arhitectură, dar și-au găsit menirea înființând un atelier de mobilă care să valorifice simbolurile tradiționale rurale. Atelierul poartă denumirea de Șezi și urmează să împlinească anul viitor zece ani de existență. În portofoliul său se regăsesc proiecte de amenajare și piese de mobilier marcate de spirit tradițional în interpretare contemporană.

Șezi – mobilier conceput în natură
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Martie 2023

Cei doi arhitecți Șezi au devenit cu timpul și tâmplari. Trăiesc în natură, cum le place lor să spună, într-un sat din Alba, la marginea drumului principal, în apropierea unei ape și tocmai acest trai tihnit le servește drept sursă de inspirație. Pe cât de pline de simbolistică etnică sunt piesele de mobilier care le ies din mâini, pe atât de „moderne” sunt proiectele pe care le primesc din toată țara: amenajare de spații numeroase și variate, de la camere pentru copii, până la pensiuni cu arhitectură sătească.

Piesele de mobilier Șezi

…sunt recognoscibile prin designul aparte pentru piața de mobilă de astăzi. Predomină lemnul și mai ales simbolurile populare. „Octavia și Lucian studiază fondul stilistic autohton pentru a pătrunde în limbajul universal al simbolurilor. Armonia formelor din trecut îi inspiră. Îmbină imaginea prezentului cu arta trecutului, folosind tradiția ca punte de legătură. Complexitatea proiectelor create de ei atinge diverse domenii ale creativității, printre care sculptura și arta lemnului, poezia, pictura, proiectarea și design-ul grafic.”

Scaune de cafenea, de bar sau pentru masa din sufragerie, fiecare model este diferit și totuși transmite același dor după viața simplă de la țară. Un așa-zis pantofar devine o piesă plină de simboluri tradiționale, cu elementele primordiale (aer, apă, pământ și foc) în interpretarea Șezi. Obloanele care să te protejeze de soarele puternic și de indiscreția trecătorilor iau forma unei sculpturi din lemn prin care lumina să joace în chip minunat. Spirala din lemn preia greutatea unui pat matrimonial, sub forma a patru picioare robuste, iar câteva bucăți de lemn frumos șlefuite și tăiate se întâlnesc de-a lungul unui perete mic pentru a-l transforma într-o inedită bibliotecă.

www.sezi.ro
www.sezi.ro
www.sezi.ro
www.sezi.ro
www.sezi.ro

Site-ul Șezi.ro nu este un simplu site având ca obiectiv vânzarea de piese de mobilier din lemn masiv, ci este un adevărat univers al simbolurilor populare și al unui stil de viață bazat pe armonie deplină cu resursele naturii.

Publicitate