Stejarnic: trei piese în stil mid century modern

Cunoașterea înseamnă putere creatoare, inspirația bazându-se cel mai adesea pe o temeinică însușire a stilurilor care s-au remarcat în istoria designerului de mobilier. Iar acest lucru îl dovedește cel mai bine atelierul Stejarnic, prin câteva piese uimitoare, definite drept „stil mid century modern”.

 

 +8
Piese de mobilier timeless, din lemn masiv./Facebook.com/Stejarnic  
  |  

Stilul mid century a aparținut anilor 1945-1970 și a reprezentat o etapă de trecere de la stilul clasic la unul adaptat unui stil de viață mai alert, mai dinamic, mai tineresc. Caracteristicile stilului mid century sunt linii simple, forme organice și ușoare rotunjimi. Este vorba despre un mobilier curat din punct de vedere estetic, cu accent pe masivitatea lemnului și pe fibra lemnoasă, realizat deci din esențe de lemn tare.

În cadrul atelierului Stejarnic, am găsit cel puțin trei piese de mobilier care să redea în chip modern trăsăturile mobilei de tip mid century. Vi le prezentăm pe rând:

Comoda pentru iubitorii de muzică ascultată la pick-up este o piesă Stejarnic suplă, realizată din lemn de stejar, cu picioare metalice în formă literei V răsturnate, de culoare neagră contrastând plăcut cu aspectul lemnului masiv. Este dotată cu spațiu pentru pick-up și spațiu pentru discuri, compusă din două cuburi cu trei laturi, amplasate una lângă alta, dar cu laturile deschise în direcții diferite – un detaliu ingenios de obținere a unei armonii estetice. Se poate folosi și în alte scopuri de depozitare sau chiar în chip de birou pentru acasă.  +8 www.facebook.com/stejarnic +8 www.facebook.com/stejarnic +8 www.facebook.com/stejarnic

Minibiblioteca mid century modern este o variantă de stand ce poate fi realizată sub diverse dimensiuni. Forma alungită, sprijinită pe picioare, duce cu gândul inclusiv la o noptieră sofisticată, dar și la o piesă destinată iubitorilor de muzică. Are trei locuri de depozitare, de mărimi diferite și o dispunere înclinată, dar stabilă, a celor patru picioare scunde. Fabricată din lemn masiv, pune în valoare fibra lemnului, aducând amenajării un plus de căldură.  +8 www.facebook.com/stejarnic

Cea de-a treia piesă mid century modern de la Stejarnic este o noptieră cu sertare ce poate juca inclusiv rol de corp auxiliar pentru birou sau comodă de dimensiuni minimaliste. Are două sertare ce gliseasă ușor și un detaliu estetic inedit: spațiul inegal dintre cele două sertare, sugerând o linie de demarcație asimetrică, cu marginile ușor rotunjite.  +8 www.facebook.com/stejarnic +8 www.facebook.com/stejarnic +8 www.facebook.com/stejarnic

Toate cele trei piese Stejarnic sunt multifuncționale și realizate exclusiv din lemn masiv. Acest detaliu contează și în sensul că acest atelier de piese unicat nu folosește ca material de mobilă decât lemnul, în mai multe variante de esențe.

 


HMB Studio – tineri designeri pasionați de lemnul masiv

În încercarea de a se adresa unui număr cât mai mare de potențiali clienți, numeroase ateliere de mobilier aleg să folosească materiale mai degrabă accesibile financiar decât materiale scumpe, dar durabile. În a doua categorie se înscriu și doi tineri din Constanța, care preferă să creeze mobilă trainică.

 

 +5
Un atelier de mobilă din lemn, deschis în Constanța./Mobiladelemn.ro
  |  

Este vorba de HMB Studio, înființat de Andreea, de profesie arhitect și designer de interioare, și de George, cu o diplomă în marketing, dar cu pasiunea mobilei în sânge. Cei doi și-au organizat o echipă de tâmplari cu experiență și au trecut la producție: mobilier din lemn, creat la comanda clientului. Pentru a se diferenția de alte studiouri cu același profil, au decis să pună accentul pe calitatea materialelor naturale și pe un stil care să împace în egală măsură clasicul și modernul. Pe scurt, în portofoliul acestui studio, se regăsesc piese de mobilă unicat, caracterizate de eleganță, funcționalitate deplină și dimensiuni contemporane.

Materiale

La HMB Studio, clientul își poate alege esența lemnoasă din cadrul mai multor variante: esență tare și anume lemn de frasin, fag, stejar și nuc, esență moale, adică rășinoase, și chiar esență de tip exotic, adică lemn de mahon sau larice siberian. În ce privește nuanța pieselor de mobilă comandate, echipa HMB realizează mostre de culoare exact pe materialul ales de client, astfel încât să nu existe surprize la finalul proiectului.

Ce soi de piese de mobilier se pot comanda la HMB Studio

De toate pentru acasă: mobilier pentru living, mobilier cu rol de depozitare, dressinguri, mobilă de bucătărie. Ca stil de mobilier, clientul are la dispoziție două variante – stilul liniar, curat, geometric și modern sau stilul cu accente clasice, caracterizat de detalii ornamentale sub forma motivelor decorative sculptate.  +5 www.mobiladelemn.ro +5 www.mobiladelemn.ro +5 www.mobiladelemn.ro +5 www.mobiladelemn.ro

„Suntem recunoscători naturii pentru materia primă lemnoasă și avem grijă să dăm și înapoi prin susținerea a diferite ONG-uri / campanii de plantare și reîmpădurire. Depozităm și reciclăm responsabil materiile prime și deșeurile rezultate în urma procesului de fabricație. Materia lemnoasă utilizată este produsă și certificată la standarde europene.”, se arată pe site-ul HMB Studio.


Select Design începe anul cu o campanie de reduceri uimitoare

Sobru, elegant, confortabil și spectaculos, mobilierul de tip american din colecțiile Select Design by Diana Șucu este acum disponibil la reducere de preț în cadrul unei campanii de început de an 2023. Și în privința transportului sunt oferte de luat în calcul.

 

 +6
Mobilier american de colecție, la jumătate de preț./Selectdesign.ro  
  |  

Denumită campania Reducerilor finale, se desfășoară în perioada 4 ianuarie – 4 februarie și este valabilă la piese de mobilier și accesorii de casă din întreaga gamă de categorii Select Design: canapele și fotolii, mobilă pentru dormitor și dining, accesorii ornamentale și corpuri de iluminat. Reducerile de preț sunt de luat în considerare, putând ajunge până la 50% din prețul unui produs. În general, variază între prețuri cu 10%-40% mai mici.  +6 www.selectdesign.ro +6 www.selectdesign.ro +6 www.selectdesign.ro

Pentru gama de mobilier de dormitor reducerile de preț ajung la 50%, în campanie regăsindu-se paturi tapițate, noptiere și comode. Doar la colecția de fotolii din piele și stofă, reducerile nu trec de 40%. Canapelele au reduceri de preț între 10% și 50%, majoritatea fiind de 40% din prețul afișat – canapele de două, respectiv trei locuri, în stiluri oricât de clasice sau moderne, având în comun o tapițerie rezistentă și un design cald, primitor.  +6 www.selectdesign.ro +6 www.selectdesign.ro

Campania de reduceri Select Design cuprinde piesele de mobilier din toate cele trei branduri americane de top ale magazinului:Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors. „Piese de mobilier speciale, cu valoare de collectibles în timp și accesorii decorative semnate de artiști celebri, nord-americani” – se arată pe site-ul Select Design by Diana Șucu.

În plus, pentru București și Ilfov se asigură transport gratuit, aici intrând serviciul de livrare și cel de montaj. Tot gratuit rămâne și serviciul de design interior, cei interesați în realizarea unui proiect de amenajare interioară cu piese din colecțiile nord-americane ale Select Design putând beneficia de consultanță gratuită. Acest serviciu poate fi considerat secretul din spatele pieselor de mobilier ale brandului, căci le va pune în valoare integrându-le unei adevărate povești de stil american clasic cu accente moderne.

 


Cum personalizezi casa cu ajutorul sticlei printate

Un produs disponibil într-o varietate de modele și culori, simplu de montat, întreținut și integrat stilului de amenajare deja existent, sticla printată devine o tehnologie tot mai la îndemână și modernă pentru personalizarea și organizarea spațiilor.

 +7
O soluție prietenoasă cu mediul./Cerapixel.ro  
  |  

Brandul Cerapixel este despre sticla printată cu cerneală ceramică, la o rezoluție de 1410 dpi, asigurând o imagine excelentă din punctul de vedere al detaliului. Imaginea aplicată direct pe sticlă este perfect controlată la nivelul grosimii stratului de cerneală, al gradului de opacitate/luminozitate, și al detaliului texturii, putând reproduce vizual materiale precum fibra lemnului, duritatea marmurei, rezistența pietrei naturale.

Sticla ceramică printată Cerapixel se poate folosi la interior, cât și la exterior. La interior, reprezintă o soluție estetică și funcțională pentru decorarea pereților din baie și bucătărie, pentru delimitarea zonelor din living sub forma unor paravane personalizate, pentru ornamentarea balustradelor din sticlă. Rezistă în condițiile de abur ale băii și bucătăriei, putând fi folosită ca paravan la duș sau contrablat de bucătărie. De asemenea, poate fi folosită drept soluție de personalizat cabina de duș sau chiar peretele de sticlă al băii, asigurând în egală măsură discreție, cât și un grad sporit de luminozitate. La exterior, sticla printată are un rol decorativ sub forma personalizării/colorării fațadelor clădirilor.  +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro

Avantajele sticlei printate cu cerneală ceramică:

  • ·         Rezistență sporită la situații precum zgârieturi, raze ultraviolete, solvenți
  • ·         Personalizarea deplină a spațiilor private, într-o multitudine de variante funcționale
  • ·         imagine fotografică perfectă până în cel mai mic detaliu
  • ·         Cerneală prietenoasă cu mediul, lipsită de factori nocivi precum plumbul
  • ·         Printurile sunt reciclabile

·         Securizarea sticlei prin operațiunea de tratare termică, în etapa ulterioară printării

Colecțiile de printuri ceramice ale brandului Cerapixel sunt numeroase și acoperă mai multe stiluri, variind cromatic și la nivelul modelului în funcție de spațiul pe care urmează să-l personalizeze: baie, bucătărie, birou, casa scării. Se regăsesc motive florale/vegetale, forme geometrice, pictură abstractă, simboluri și texturi rafinate, simplu de potrivit spațiului de acasă.  +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro

Despre Cerapixel

„Combinând cea mai bună tehnologie de printare ceramică cu vasta experiență în prelucrarea sticlei a producătorului TGP, a rezultat marca Cerapixel (Ceramic-Pixel). Furnizorul nostru, Dip Tech, alături de instituții academice din lumea întreagă a dezvoltat o tehnologie pentru printul digital al sticlei, folosind cerneala cu particule ceramice care la o temperatura de peste 500 de grade fuzionează cu sticla, devenind astfel incredibil de rezistent.” – se arată pe site-ul Cerapixel.


Plastic Free – materiale sustenabile pentru designeri

Oricât s-ar vorbi despre sustenabilitate și nevoia de a ocroti resursele naturii, pentru o industrie creativă precum cea a designerilor și arhitecților acest aspect are caracteristicile unei provocări. Presupune o înlocuire a materialelor prime. Plastic Free vine în întâmpinarea acestei situații.

 

 +72
O inovație menită să vină în ajutorul creatorilor, dar și al naturii./Plasticfree.com  
  |  

Pentru ca sustenabilitatea să devină o realitate la nivel global, e nevoie de multă cercetare, documentare, experimentare. Însă platforma Plastic Free s-a ocupat în ultimii doi ani de zile tocmai cu aceste lucruri pentru a putea pune la dispoziția designerilor toate soluțiile.

Plastic Free reprezintă o platformă online creată și susținută de A Plastic Planet, o organizație înființată în anul 2017 cu scopul trecerii de la vorbe la fapte în ce privește salvarea planetei sufocate de materiale plastice. Platforma se adresează tuturor celor care acționează în industria amenajărilor (și nu numai), venind cu o soluție inedită: înlocuirea materialelor ce fac rău planetei cu alternative sănătoase. Platforma este cu atât mai utilă cu cât pentru fiecare dintre materialele novice, des utilizate, designerii găsesc nu una, ci mai multe variante de înlocuitori. E vorba strict de materiale, deci de punctul zero în procesul de fabricație a produselor de design.

„Ne încredem în capacitatea industriei creative de a-și asuma probabil cel mai important rol în cadrul acestui defectuos status quo.”, se arată pe pagina platformei PlasticFree.com. „Și asta pentru că totul începe de la procesul de creație. O sticlă, un tricou, o clădire – nimic nu se face în afara unui proces de creație. Închipuiți-vă că ni se dau un nou set de unelte, un nou set de materiale, un nou set de sisteme care să ne dea șansa de a gândi designul în cu totul alt fel, un fel care să ne îndepărteze de sistemul vechi, de risipa materialelor, de deșeuri. Plastic Free este despre cum schimbăm totul de la început.”

Platforma este rezultatul muncii unei echipe de specialiști în domenii diverse, dar cu același scop: înlocuirea materialelor nocive pentru mediul înconjurător, în industria construcțiilor, a produselor, textilelor și a ambalajelor. Gândită sub forma unei baze de date a materialelor sustenabile, dar și ca o sursă de inspirație pentru design prietenos cu mediul, Plastic Free prezintă și numeroase povești de succes – situații de transformare a unui material inovator din acest punct de vedere într-un produs de design absolut funcțional.

„Plastic Free este prima platformă pentru materiale, cuprinzând numeroase studii de caz, demonstrații și articole de fond ale liderilor din domeniul designului și al științei.”, se arată pe site-ul PlasticFree.com.