logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Trendurile anului 2023 în industria mobilierului

Dacă vrei să afli ce piese de mobilier vor fi în trend 2023, citește articolul acesta! L-am realizat pe baza mai multor păreri ale unor designeri și influenceri din domeniul amenajărilor interioare, alegând să redăm doar acele tendințe care au fost preconizate de majoritatea specialiștilor.

Trendurile anului 2023 în industria mobilierului
Publicitate
Andreea Chiru  |  10 Ianuarie 2023

Anul 2023 nu va reprezenta un moment de cotitură în ce privește piesele de mobilier, ci mai degrabă o accentuare a tendințelor deja apărute în anul 2022. În cadrul proiectelor de amenajare interioară, specialiștii vor ține cont de aceste trenduri, așteptând din partea producătorilor de mobilă colecții cât mai în ton cu trendurile. Iată-le, pe scurt:

Mobilier sustenabil
. Este un trend în continuă ascensiune și în același timp reprezintă viitorul industriei de mobilă la nivel internațional. Piesele sustenabile sunt preferate în special de generațiile tinere, mult mai responsabile față de relația cu mediul înconjurător, și mai deschise la un design cât mai puternic inspirat din natură. Ce înseamnă piese de mobilă sustenabile? Materiale naturale, substanțe prietenoase cu mediul, proces de fabricație cu minim impact asupra naturii.


Mobilierul multifuncțional.
Continuă trendul început în anul 2021, când, pe fondul pandemiei de COVID, toată lumea și-a mutat lucrul de la companie, acasă. și astăzi mulți dintre angajați continuă să-și facă joburile de acasă, deci mobila care să permită folosirea spațiului privat atât pentru viața privată, cât și pentru cea profesională va fi în continuare la mare căutare. Birouri transformabile, mese cu spații de depozitare, dulapuri de perete cu blat office pliabil sunt doar câteva dintre soluțiile căutate de cei ce vor continua să lucreze și-n 2023 de acasă.

Mobilier retro. Este un stil care a început deja din 2022 să se (re)impună, sub forma cromaticii, a formelor, a accesoriilor decorative și care continuă în 2023 cu piese de mobilier recondiționate. Stilul retro se caracterizează prin forme, dimensiuni și linii ce emană confort, un aer tihnit și calm, o atmosferă ideală de socializare cu prietenii sau cu familia. Fotolii joase tapițate, cu rame din lemn, comode în combinații cromatice vibrante, rafturi jucăușe, taburete scunde în forme vesele și cu texturi cât mai calde, măsuțe în forme inedite.

Mobilierul din ratan. Acest trend revine în forță, sub forma fronturilor pentru uși sau sertare, în mod special. Este un material ușor, permite circularea aerului, are ceva prietenos și cald, transmite senzația de acasă. Mobilierul de ratan întrunește și criteriul sustenabilității și parcă are și ceva din stilul retro.

Mobilier mai degrabă maximalist decât minimalist. Minimalismul se diluează, în trend urmând să crească maximalismul, nu neapărat la nivelul dimensiunii, cât mai ales al culorii și materialelor. Tapițatele uni vor pierde în fața celor cu mai mult de două culori, stofa simplă va fi detronată de stofa cu model, iar printre materialele cele mai apreciate în 2023 se numără catifeaua, pânza, pielea naturală.

Din fericire, printre producătorii de mobilă din România există deja o înclinație tot mai evidentă spre aceste surse de inspirație, astfel că oferta anului ar putea fi una în deplină armonie cu tendințele 2023.

Publicitate