logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Mobilă Rodna – un atelier cu tradiție meșteșugărească

Într-un atelier meșteșugăresc din comuna Rodna, județul Bistrița, se produc piese de mobilier după o rețetă veche: materiale tradiționale, reprezentative pentru zonă, lucru manual, design caracterizat de muncă migăloasă, dar pasionantă.

Mobilă Rodna – un atelier cu tradiție meșteșugărească
Publicitate
Andreea Chiru  |  09 Ianuarie 2023

Atelierul poartă denumirea de Mobilă Rodna și se bazează pe arta meșteșugărească locală, numărându-se printre acele afaceri contemporane ce merg înainte păstrând ceea ce au învățat din tată în fiu. Este un atelier mic, dar echipa lucrează eficient, punând accentul pe calitatea executării mobilierului, nu pe cantitate.

Omul din spatele atelierului Mobilă Rodna este Maxim Bindiu. Produce piese de mobilier din lemn masiv, din esențe precum stejar, cireș, brad, nuc, molid. Se diferențiază de alte ateliere de mobilier prin ornamentațiile sculpturale, amintind de mobila clasică, masivă, durabilă ce se regăsea cândva în casele tuturor.

În cadrul atelierului Mobilă Rodna se execută piese de mobilier pentru living, dormitor și mobilă outdoor. Piesele se realizează pe comandă, fiind vorba despre piese unicat, adaptate dorințelor fiecărui client. Printre colecțiile expuse pe site-ul atelierul, cele mai spectaculoase sunt seturile pentru dormitor – paturi, dressing, comodă tv – înfrumusețate cu detalii sculpturale. Stilul nu este totuși cel rustic, având un aer ușor boieresc prin prisma finisajelor.

Pe scurt, avantajele propuse clienților de atelier Mobilă Rodna sunt: materiale trainice, rezistente în timp, piese de mobilier cu design original și de cele mai multe ori piese unicat, artă meșteșugărească, prețuri accesibile în raport cu calitatea.

„Contribuția manuală a meșteșugarului este componentă substanțială a produsului finit, un rol important având și abilitatea și talentul lucrătorului ce ii conferă produsului trăsături distinctive precum decorațiunile sculptate pe fațada mobilei, decorațiunile specifice mobilierului de gradină” – se arată pe site-ul Mobila Rodna.

Publicitate