logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Un nou trend de amenajare interioară: stilul rustic modern

În ultimii doi ani, specialiștii în amenajări au tot vorbit despre apariția unui trend destul de neașteptat: rustic modern, un mix de altădată și de acum, în a cărui simplitate odihnitoare par să se regăsească tot mai mulți dintre oameni. Astăzi, stilul modern rustic este pe buzele tuturor și pentru că îl întâlnim în casele cele mai extravagante: casele marilor bogătași ai lumii. Printre aceștia, cuplul Victoria și David Beckham.

Un nou trend de amenajare interioară: stilul rustic modern
mindtheg.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  07 Februarie 2024

Rustic modern seamănă cu o contradicție în termeni, între casa bunicii și interioarele contemporane, însă reprezintă de fapt o armonioasă adaptare a rusticului la omul contemporan. Stilul a apărut odată cu nevoia celor realizați în viață de a părăsi orașul agitat în favoarea retragerii într-un colț de natură. O altă motivație a apariției acestui stil: nevoia de sustenabilitate, de întoarcere la materiale tradiționale, de celebrare a simplității și naturaleței.

Principiile stilului rustic modern
• Prezența din plin a lemnului, atât la nivelul pieselor de mobilier, cât și a placării pereților, podelelor sau micilor accesorii decorative. Acest principiu rustic devine modern prin folosirea materialelor trainice, cu aspect de lemn, și anume piatră. Ceramica având efect de lemn se poate regăsi la nivelul podelelor, pereților din baie și parțial din bucătărie, la nivelul blaturilor etc. Se păstrează aspectul rustic, dar un timp și mai îndelungat.

mobexpert.ro

• Mobilierul nu trebuie obligatoriu să fie vechi, moștenit și nici să aibă neapărat patina timpului. E suficient să fie obținut din lemn reciclat și să aibă un finisaj în slujba fibrei de lemn. Elementul de modernitate transpare aici prin design – piese unicat, realizate în ateliere de tineri pasionați ai designului, capabili să „inoveze” prin șlefuiri inedite, forme atipice, funcționalități ascunse. Un alt truc este combinația de piese de mobilier aparent nepotrivite: o măsuță de lemn în cel mai rustic stil, adăugată unui fotoliu șic, creat în stil minimalist. Unii designeri de interioare propun chiar o masă de dining contemporană, asortată cu un pereche de băncuțe din lemn masiv, în locul scaunelor de piele sau tapițate.

sezi.ro

• Cromatic, rusticul tradițional preferă tonurile de bej (chiar maro) în cadrul unei palete destul de închise, pământii. În interpretare modernă însă, rusticul de azi este inundat de luminozitate prin folosirea albului și a tușelor de culori pastelate, păstrând nuanțele foarte deschise ale lemnului. Stilul capătă un plus de personalitate prin adăugarea unor elemente precum teracota, nisipiul sau luciul stins al metalului refolosit.

atelierlignum.ro

• Accesoriile textile au rolul principal în obținerea unei atmosfere primitoare, calde, tihnite, și trebuie să abunde. Tocmai prezența lor generoasă reprezintă o interpretare modernă a vechiului rustic în care accentul cade pe impresia de interioare inspirate din spațiile outdoor. Pentru a obține un plus de luminozitate și contrast odihnitor, se recomandă textilele albe-spumă, mai ales în zona dormitorului.

seriouswood.ro

Fiind un stil nou, de care oamenii se lasă inspirați și în funcție de regiunea în care-l adoptă, rusticul modern poate fi obținut în interpretări cât mai variate, de la accente provensale până la atmosfera de fermă. Depinde numai de creativitatea fiecăruia.

Publicitate