logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Serious Wood – mobilier din lemn străbun

Pornind de la ideea de a valorifica lemnul vechi din zona Transilvaniei, trei tineri au pus bazele unui atelier de mobilă realizată în mare parte manual, după tehnici tradiționale. I-au dat denumirea de Serious Wood și au lansat o adevărată modă pe plan local, sub deviza „lemnul străbun nu piere”. Oricine vrea o lucrare nouă din lemn vechi apelează cu încredere la acest atelier.

Serious Wood – mobilier din lemn străbun
Publicitate
Andreea Chiru  |  08 Februarie 2024

Serious Wood funcționează într-o hală a unei vechi fabrici din Cisnădioara, unde lemnul este depozitat, prelucrat și transformat în piese de tot felul, în funcție de cererile clienților. Nu există două piese la fel, fiecare este unicat, pornind de la bucata de lemn din care se naște și chiar de la povestea acelei bucăți de lemn. Un fapt interesant: tot lemnul este documentat, așa încât clientul cunoaște trecutul materialului transformat în mobilă pentru acasă.

Mod de lucru
Când au decis să pornească propria afacere, cei trei tineri (inițial patru) au ales lemnul vechi, dar în alt sens. Au străbătut satele transilvănene, cumpărând lemn foarte vechi cu intenția de a-l vinde ulterior atelierelor de tâmplărie. Însă prețurile la care îl puteau vinde i-a făcut să realizeze că ar fi mai profitabil să folosească ei înșiși acest material, dându-i o nouă viață. Așa că s-au apucat să învețe o nouă meserie. Se întâmpla cu circa zece ani în urmă.

seriouswood.ro

Astăzi, echipa Serious Wood se numără printre cele mai experimentate în lucrul cu lemnul recuperat: piese de mobilier, placări de pereți, construcții de tipul porți săsești, obiecte decorative pentru casă. Le place să facă lucrurile în chip tradițional, cu propriile mâini, așa cum au învățat de la un meșter apreciat, dar folosesc și tehnici împrumutate din alte industrii, după cum singuri mărturisesc pe site-ul propriu.

Piesele Serious Wood
Sunt neconvenționale și intră în categoria mobilierului sustenabil, dând o viață nouă lemnului vechi și părăsit. În acest atelier se lucrează doar cu lemn recuperat, prelucrat și finisat cu uleiuri și ceară – în spiritul protejării mediului înconjurător. Cel mai adesea, folosesc lemn de stejar și brad, dar la cererea clientului, piesele se pot realiza și din lemn de nuc.

seriouswood.ro
seriouswood.ro
seriouswood.ro
seriouswood.ro

Designul este influențat de aspectul bucății de lemn din care se produce, iar un detaliu aparte ține de scoaterea în evidență a imperfecțiunilor specifice acestui material natural. În portofoliul echipei Serious Wood intră piese de mobilă dintre cele mai simple până la cele mai complexe: rafturi de perete și rame de oglindă, blaturi de baie și bucătărie, mese și bănci, paturi rustice, noptiere etc. Clienții sunt atât oameni obișnuiți, cât și persoane juridice din industria HoReCa. 

Serious Wood este o poveste de succes atunci când vorbim de sustenabilitate, de pasiunea pentru meserie, de caracterul inedit al unei afaceri. Evident, toate aceste detalii se reflectă în prețul pieselor de mobilier.

Publicitate
Publicitate