logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

UrbanWeld – piese de mobilă neprefăcute

Povestea atelierului UrbanWeld din Baia Mare este marcată de pasiunea pentru materiale naturale, design original și, mai ales, stil industrial. Este o poveste din care răzbate dragostea pentru vechi, astfel că piesele de mobilă create aici folosesc cel mai adesea lemn recuperat, a cărui personalitate se reflectă în forme neașteptate.

UrbanWeld – piese de mobilă neprefăcute
Publicitate
Andreea Chiru  |  06 Iulie 2023

UrbanWeld a apărut pe piața din Baia Mare cu aproape zece ani în urmă, în 2014, dar sub cu totul altă formă decât cea actuală: servicii de confecții sudate, în general ornamentale. Ușor-ușor, activitatea s-a extins spre domeniul restaurării mobilierului și obiectelor ornamentale din metal și lemn, deschizând gustul pentru materiale vechi, cu o șansă la recuperare. Nu a mai rămas decât un pas spre confecționarea de mobilier, primele piese UrbanWeld fiind realizate pe comandă. În termeni cronologici, aceasta este traseul atelierului. Dar dincolo de fapte concrete, în tot acest timp echipa și-a dezvoltat interesul pentru integrarea materialelor naturale vechi într-un nou ciclu de viață. în casele oamenilor.

Mobila UrbanWeld

Piesele sunt definite de stilul industrial și confecționate din lemn vechi și metal. Designul uimește, prin modul de folosire și îmbinare a celor două materiale, rezultând piese originale, unicat, și totuși perfect funcționale. Echipa își definește colecția de mobilier drept una „îndrăzneață, necoafată, neprefăcută”, invitând clienții la amenajări interioare marcate de nou, original și sustenabil.

Sunt două categorii de mobilier UrbanWeld – mobilă indoor și mobilă outdoor. Predomină piesele de tip mese, scaune, rafturi, dar nu lipsesc nici câteva propuneri pentru dormitor: pat și noptieră realizate pe mai multe dimensiuni (single sau dublu), într-un combinație de design industrial și vintage. Acest model de pat duce cu gândul la amenajări industrial barn, fiind impunător nu neapărat prin dimensiuni, cât prin estetică: lemn de paltin cu noduri la vedere și un cadru plus somieră din oțel.

Urbanweld.ro

 

Măsuțele de cafea, scaunele de bar, mesele de dining UrbanWeld au un design mai rar întâlnit pe piața din România, un interesant joc de forme ce schimbă perspectiva. Lemnul este elementul stabil și clasic, iar metalul joacă rolul materialului moale, ușor de răsucit, înclinat sau îndoit cu mâna – apropo, unele dintre piese sunt realizate manual.

Urbanweld.ro
Urbanweld.ro
Urbanweld.ro

La categoria mobilă outdoor intră în general seturi de mese și scaune, gândite să valorifice la maximum spațiul grădinii sau terasei. Sunt seturi vesele prin cromatică și practice prin dimensiuni.

Urbanweld.ro
Urbanweld.ro

Campanie de reduceri
Este în derulare o campanie de prețuri reduse cu 15% la măsuțele de cafea UrbanWeld, comandate online. Profitați!

Publicitate