Wood Design – organizatoare unicat pentru casă

Atelierul Wood Design se găsește în Turnu Măgurele și este definit de producția de obiecte unicat pentru acasă. Câteva dintre piesele Wood Design sunt neașteptat de folositoare și ingenios gândite. Iată câteva dintre ele:

 +4
  Un atelier de design și producție care lucrează exclusiv cu lemn/A-telier.ro
  |  

O tavă pentru cada din baie, un suport pentru produsele cosmetice necesare îmbăierii – un concept pe care atelierul Wood Design l-a transformat într-o piesă de mic mobilier necesară relaxării depline. Tava este lucrată din lemn de stejar, cu finisaj din ceară de albine și ulei, și prevăzută cu spații speciale pentru câteva accesorii în plus stării de bine: suport pentru paharul de vin, suport pentru lumânarea parfumată, suport pentru o carte și chiar suport pentru tabletă sau telefonul mobil. Tava de baie de la Wood Design se așază între cele două margini ale căzii, poziția putând fi ajustată după preferințe. +4 www.a-telier.ro

O altă tavă inedită de la Atelierul Wood Design este un model pentru living de data aceasta, o tavă de servire a cafelei sau paharului cu vin. Se folosește pe brațul canapelei sau fotoliului, protejând mobilierul împotriva unor accidente nedorite – paharul sau ceașca pot fi amplasate în siguranță, cu ajutorul acestei tăvi ce asigură o suprafață plană. Este confecționată din lemn de stejar și are și marele avantaj al flexibilității, adică se strânge sau se desface la nevoie. La cererea clientului, tava pentru fotoliu poate fi personalizată, prin gravare de mesaje. +4 www.a-telier.ro

Și încă un produs ingenios de la Atelierul Wood Design – o tăviță organizatoare pentru birou. Ocupă puțin spațiu, dar asigură suporturi bine delimitate pentru accesoriile care de regulă stau haotic pe masa de lucru: ceașca de cafea, telefonul mobil, accesorii de scris, agrafe de birou, cărți de vizită etc. Este un produs executat manual, din lemn de stejar, dar la cerere poate fi finisat în alte nuanțe de culoare. +4 www.a-telier.ro

Despre Atelier Wood Design
Atelierul Wood Design se găsește în Turnu Măgurele și reprezintă o afacere românească ce îmbină calitățile clasice ale lemnului cu un design contemporan, inspirat de nevoile omului modern. Produsele sunt realizate exclusiv din lemn – stejar, nuc, mahon – iar uleiurile folosite sunt minerale. Oricare dintre piesele de mobilier sau mic mobilier poate fi comandat pe site-ul atelierului, urmând a fi livrat în funcție de termenul de producție.


Melwood Tik – un șezlong în aer

Ce ziceți de o piesă de mobilier creată cu gândul la relaxare în orice încăpere, într-o poziție faină rău? Pornind de la ideea unui șezlong rustic, într-un atelier din Bihor a fost conceput un scaun care pare că face echilibristică.

 +4
Design bihorean/Manufacturabihor.ro
  |  

Este o combinație între scaun și șezlong, o combinație ingenioasă, executată de un tânăr designer din satul Budureasa, județul Bihor, în atelierul denumit Melwood Tik. Scaunul servește clar nevoii de relaxare, dar poate fi folosit și pentru un somn de după-amiază, pentru privit la televizor sau într-o mică pauză de lucru la birou – asta în cazul în care la birou există o zonă specială pentru relaxarea angajaților.

Scaunul Melwood Tik este din grindă de lemn masiv stratificat și are o formă uimitoare, ergonomică, dar un design aparent fragil. Doar aparent, pentru că în realitate șezlongul nu depinde doar de piciorul îndoit ingenios, ci își imprimă stabilitatea în talpa inferioară, putând susține persoane cu gabarit de până la 120 de kg. Dimensiunile sunt adaptate nevoii de relaxare sub soare: 200cmx63cm. Apropo, șezlongul Melwood Tik poate fi folosit indoor, cât și outdoor. Preț: 3300 ron. Se execută la comandă și timpul de execuție este de trei săptămâni. +4 www.manufacturabihor.ro +4 www.manufacturabihor.ro +4 www.manufacturabihor.ro

Despre Melwood Tik
Înființat în anul 2018, atelierul Melwood Tik execută mobilă la comandă pentru orice încăpere a casei. Cele mai multe dintre proiectele finalizate vizează mobilă de bucătărie, mobilă pentru living și spații depozitare. Comenzile se preiau la numărul de telefon 0740 523 609.


Select Design by Dana Șucu – reduceri masive de preț

Cele trei branduri de lux ale Select Design by Dana Șucu au intrat într-o campanie de reduceri masive de preț. E vorba de discount-uri de până la 50% pentru mobilierul din lemn masiv aflat în colecțiile Ethan Allen, Caracole și Bernhardt.

 +4
O veste bună pentru fanii mobilei din lemn/Selectdesign.ro
  |  

Este deci o ocazie potrivită pentru (re)amenajarea casei! Cele trei branduri americane, Ethan Allen, Caracole și Bernhardt, fac parte din clasa de mobilier high-end aflate în portofoliul Select Design by Diana Șucu. Reducerile se aplică la mobilier din lemn masiv pentru living, dining, dormitor și hol.

„Produsele sunt unice pe piața din România, sunt lucrate din materiale de cea mai bună calitate și se remarcă prin detalii spectaculoase, care le pun în valoare și le sporesc frumusețea. De la clasice la moderne și glamour, fiecare piesă este un suflu de aer proaspăt, adaptabilă în multe contexte, de care te bucuri o viață”, au declarat reprezentanții Select Design by Dana Șucu.

Reducerile de preț la piesele de mobilier Ethan Allen, Caracole și Bernhardt ajung până la 50% și se aplică fie pe produs, fie pe set. Adică poți cumpăra de la o singură canapea la un set format din canapea și fotolii, de la o comodă sau o noptieră la un întreg concept de dormitor, totul pentru o amenajare de 5 stele. Mare parte a produselor sunt create de artiști americani, care lucrează cu migală și pricepere fiecare piesă de mobilier. Calitatea acestora se arată după ani și ani, când rămân intacte, ca la început.

Lista completă a mobilierul aflat la Sale poate fi consultată pe site-ul www.selectdesign.ro. +4 www.selectdesign.ro +4 www.selectdesign.ro +4 www.selectdesign.ro


Mobilier săsesc, pictat la Craiova

Mobilier-pictat este numele unui atelier de mobilă pictată cu o poveste mai puțin obișnuită. E vorba despre o afacere de familie, soț și soție, pornită de fapt din pasiune. În viața de zi cu zi, ambii soți merg la serviciu.

 +5
  O înfloritoare afacere de familie/Mobilier-pictat.ro
  |  

De la mobilier-pictat poți cumpăra în general mobilă nouă, din lemn, frumos pictată cu motive săsești în special – motive florale, multă culoare, un stil menit să personalizeze încăpere. Se poate comanda în general mic mobilier, cu toate că cei doi soți nu se tem de provocări. Cea mai mare comandă primită și finalizată a constat în mobilă pictată pentru o pensiune din Polovragi.

Atelierul Mobilier-pictat se găsește în Craiova, iar activitățile sunt clar împărțite: soțul lucrează ca tâmplar, iar soția este cea care se ocupă de aspectul fiecărei piese de mobilier, alegând culorile, pictura și aplicând până și ultimul strat de luciu. De regulă, sunt specializați în mobilier de tip tradițional – lăzi de zestre, seturi de mese și scaune, rafturi de perete pentru veselă, colțari de bucătărie, taburete, băncuțe, cuiere.

Procesul este unul complet realizat în atelierul Mobilier-pictat; soțul alege lemnul (lucrează în special cu rășinoase și lemn de fag), îl prelucrează și îl aduce la forma de produs finit. De aici, piesa de mobilier este pictată de soție. Toate produsele pot fi văzute pe site-ul Mobilier-pictat, și realizate pe comandă în funcție de dimensiunile solicitate de client, de preferințele acestuia pentru esența de lemn și de culorile preferate. +5 www.mobilier-pictat.ro +5 www.mobilier-pictat.ro +5 www.mobilier-pictat.ro +5 www.mobilier-pictat.ro

Interesant este că cei doi soți din spatele atelierului Mobilier-Pictat sunt în viața de zi cu zi cu totul altceva decât o echipă de designeri de produs: soția este profesoară de engleză, iar soțul este economist. Afacerea a pornit dintr-o pasiune, dar s-a dezvoltat atât de bine încât astăzi poate fi considerată una de succes.

„Ce mă surprinde plăcut este să văd că oamenii încă apreciază obiectele tradiționale românești. În ultimii ani, parcă am redescoperit ce înseamnă autenticul. Și noi, prin atelierul nostru, încercăm să ducem mai departe acest uriaș patrimoniu pe care l-am moștenit de la bunicii noștri”, se arată pe site-ul Mobilier-pictat.
 


Ajusto – servicii de amenajări interioare

O afacere în creștere, Ajusto face parte din trustul ENGIE România și asigură servicii de amenajări interioare și curățare mobilier. Tocmai și-au extins gama de servicii, trecând în segmentul business.
 

 +3
Servicii de amenajări interioare, extinse la segmentul business/Ajusto.ro
  |  

Ajusto oferă începând cu această lună servicii de amenajări interioare inclusiv pentru spații comerciale și spații de cazare în regim hotelier și non-hotelier. Decizia a venit ca urmare a triplării cifrei de afaceri în 2019.

“În contextul unui deficit de meșteri pe piață, putem să oferim, prin intermediul echipelor noastre, servicii profesioniste pentru amenajarea și modernizarea diveritelor tipuri de spații. Am atacat de curând și segmentul B2B deoarece am identificat în piață atât necesitatea de a lucra cu meșteri pricepuți, cât și aceea de a superviza managementul întregii lucrări, de la stadiul de proiect până la darea în funcțiune de către personal calificat. Sperăm să ne bucurăm de încrederea clienților noștri și pe acest segment, așa cum s-a întâmplat și în cazul segmentului rezidențial.”, a declarat Iulian Maxim, project manager Ajusto.  +3 www.ajusto.ro

Proiecte, tot mai multe proiecte
Practic serviciile oferite prin platforma Ajusto acoperă atât lucrările de construcție, finisaje în sine cât și aspectele legate de instalarea aparaturii electrocasnică și chiar curățenie.

Montare electrocasnice, instalații electrice, finisaje indoor și outdoor, tâmplărie PVC, compartimentări cu pereți de sticlă, reparații instalații sanitare – toate acestea se regăsesc în serviciile AJusto pentru persoane fizice dar și persoane juridice.

Un serviciu de luat în considerare: curățarea mobilierului, în special a canapelelor și fotoliilor, fie că sunt din materiale textile sau piele. „Curățarea canapelelor din material textil se face cu sistem profesional de injecție-extracție și detergenți cu spumare redusă și uscare rapidă. Se curăță atât pernele care aparțin canapelei, corpul canapelei iar în cazul celor extensibile curățarea se face și în interiorul canapelei:, se arată pe site-ul Ajusto.

În serviciul de curățare intră și curățarea saltelelor, pe ambele părți, și îndepărtarea petelor, prafului și acarienilor.
„Principalul target este reprezentat de familiile tinere (25-34 de ani, urmat de segmentul 35 - 45 de ani), care apelează la Ajusto atunci când își achiziționează o locuință nouă”, conform project managerului Ajusto. +3 www.ajusto.ro

Despre Ajusto
Ajusto, un proiect antreprenorial lansat în 2016 de ENGIE Romania, este o platformă online pentru servicii integrate de amenajare a locuinței, curățenie, reparații, precum și instalații sanitare și electrice. De curând, Ajusto a intrat și pe segmentul business, oferind servicii la cheie de amenajări interioare.