logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Vrem mobilier care face faţă capriciilor vremii!

Când vine momentul achiziţionării mobilierului de grădină, î trebuie să ne gândim bine: ce tip de mobilier se potriveşte grădinii sau terasei noastre? Mese şi scaune din fontă, care vor sta afară tot anul, fotolii şi canapele din lemn de tec sau balansoare din ratan, care se vor depozita pe timpul iernii?

outdoor_mm02_14_kezdo-175
Publicitate
Zilahi Imre  |  03 August 2015

Odată cu vremea bună a venit şi timpul amenajării locului din grădină dedicat destinderii, dar şi meselor luate în aer liber împreună cu familia şi prietenii. În primul rând avem nevoie de mobilier. Piesele de mobilier trebuie să se integreze armonios în designul grădinii, să fie confortabile, dar caracteristica cea mai importantă este să reziste condiţiilor meteo. Astfel, un mobilier de grădină trebuie să aibă o durată de viaţă garantată cât mai lungă, să aibă rezistenţă sporită, să nu se degradeze sub acţiunea radiaţiilor UV, să fie impermeabil şi să nu fie realizat din materiale care se pot încălzi sau răci excesiv.

Materialul cel mai des utilizat pentru mobilierul de grădină este lemnul, deoarece este uşor, estetic şi confortabil. Dezavantajul lemnului este că, fără îngrijire corespunzătoare, nu rezistă la intemperii. Tipurile de lemn folosite cu preponderenţă sunt: pin, cedru, tec şi, mai nou, eucaliptul.

În acest an trendurile în mobilierul de grădină – prezentate la târgul de specialitate Spoga+Gafa 2013 – se orientează către sustenabilitate şi rafinament, astfel revine la modă lemnul de tec. Tecul este foarte rezistent şi, datorită uleiului natural conţinut, este impermeabil. În acest sezon produsele din lemn de tec au un design modern, în unele cazuri chiar extravagant. Pentru a scoate în evidenţă această tendinţă, producătorii de multe ori combină lemnul de tec cu oţel inoxidabil. Combinaţia dintre lemnul cald şi oţelul rece creează un contrast atractiv şi o ambianţă elegantă.

outdoor_mm02_14_fonta2-169
Mobilier din fontă - rezistent şi foarte stilat

Un alt material folosit des pentru realizarea mobilierului de grădină este fierul, datorită rezistenţei sale, dar şi datorită aspectului estetic. Piesele de mobilier, care dau senzaţia de unicat, sunt realizate din fier forjat. Fiind un material foarte greu, mobilierul din fier forjat este dificil de mutat. Alte dezavantaje sunt duritatea, predispoziţia la rugină şi faptul că fierul se încălzeşte foarte mult la soare.

outdoor_mm02_14_fonta-173
Descoperiţi armonia între duritatea fierului şi căldura lemnlui intr-o colecţie de mobilier spatio

Mobilierul din fontă este realizat din fierul brut topit şi turnat în forme sau matriţe. Fonta este un material greu şi durabil, dar datorită faptului că este rece şi are o suprafaţă aspră, majoritatea producătorilor foloseşte fonta în combinaţie cu lemnul sau marmura.

Aluminiul este un material rezistent la coroziune şi cu greutate redusă, uşor de manevrat.

outdoor_mm02_14_aluminiu-172
Aluminiul – un material uşor, elegant şi mereu la modă!

Piesele de mobilier din împletitură de răchită, ratan, zambilă de apă sau bambus pot avea cele mai neobişnuite forme, datorită flexibilităţii materialului din care sunt realizate. Sunt foarte potrivite pentru realizarea balansoarelor cu design elegant, care sunt piese de mobilier la modă în acest sezon. Aceste materiale sunt confortabile, dar nu rezistă la intemperii.

outdoor_mm02_14_fibra1-174
Canapele şi fotolii cu taburete, create pentru relaxare

Mobila de grădină din plastic este cea mai accesibilă şi se găseşte în comerţ în varietatea cea mai mare, într-o multitudine de forme şi culori, care conferă grădinii sau terasei un aer modern şi elegant. Cu siguranţă, cel mai important avantaj al mobilierului din plastic este uşurinţa cu care se curăţă şi se întreţine.

outdoor_mm02_14_rattan-170
Oferiţi-vă un moment de relaxare pe canapeaua din grădină

Nu trebuie să uităm că pernele şi saltelele sunt accesorii indispensabile ale pieselor de mobilier de grădină. Fără acestea, scaunele, şezlongurile, leagănele din grădină nu sunt confortabile. Materialele textile folosite pentru perne, saltele, dar chiar şi feţe de masă trebuie să reziste capriciilor vremii. Astfel trebuie să alegem materiale textile teflonate, tratate special pentru a fi rezistente la apă şi pentru a nu se degrada. Tendinţele pentru acest sezon sunt culorile vii, chiar ţipătoare, care creează o atmosferă veselă.

Producătorii de mobilier de grădină oferă produse realizate din cele mai diverse materiale, de la bambus până la beton, iar în acest sezon accentul este pe confort şi relaxare, astfel piesele de mobilier cele mai populare sunt fotoliile şi canapelele.

Weatherproof furnitureGarden furniture should integrate harmoniously into the design of the garden, to be comfortable, but the most important aspect is to withstand outdoor conditions. Thus the garden furniture must have a guaranteed lifetime as long as possible, to have high durability, not to deteriorate under UV radiation, to be waterproof and should not heat or cool excessively. The most frequently used raw materials are: wood, iron, wrought iron, cast iron, aluminum, wicker, rattan, water hyacinth, bamboo and plastic. This year the trends – presented at Spoga+Gafa 2013 – are oriented towards sustainability and vintage products, thus the teak is returning to the scene in modern interpretation. Textiles used for cushions, mattresses and even tablecloths also must withstand the weather, therefore most be made from teflon coated materials.
Publicitate