Alencon: mobilier stradal atipic

Alencon este o companie din Timișoara care oferă românilor șansa de a personaliza, mai mult decât suntem obișnuiți, spațiile publice. Modelele de bănci și fotolii stradale au meritul unui design împrumutat parcă din alte locuri ale lumii.

 +4
 MagMob
Alencon - furnizor de mobilier stradal inovator
  |  

Autointitulându-se experți în mobilierul pentru spații publice, Alencon ne propune lucruri noi: de la clasicele bănci stradale până la fotolii în aer liber sau chiar aparatură de fitness de folosit sub cerul liber.


Ce ziceți de un fotoliu tip colțar, cu o denumire atipică? Fotoliul Corten Fatima este din oțel, deci rezistent intemperiilor, iar forma ultramodernă a spătarului este întrecută numai de modelul de broderie obținut prin tăiere cu laser. Este disponibil și în varianta de șezlong.

 +4 www.alencon.ro Fotoliu Corten
Coșuri stradale cu... scrumieră – o inovație sub aspectul designului! Modelul propus de Alencon este fabricat din tablă de oțel microperforată, are o formă suplă, circulară și e dotat cu un accesoriu practic: scrumieră. Conceptul este clasic, designul este original. Sistemul de golire este de tip balansare.

 +4 www.alencon.ro Coș stradal
Taburetele Footpoint sunt o alternativă extrem de veselă și originală la obișnuitele bănci stradale. Sunt inspirate din modelul mobilierului indoor de tip minimalist, dar adaptate prin prisma materialelor la cerințele mobilierului stradal – oțel zincat, imprimat cu fosfat de zinc. Cele două culori contrastante sunt rezistente la intemperii. Taburetele Footpoint se fixează la sol cu șuruburi zincate.

 +4 www.alencon.ro Taburete Footpoint
Pe lângă aceste modele de mobilier stradal, Alencon oferă și soluții la fel de inovatoare în ce privește accesoriile stradale, locurile de joacă și aparatura fitness. Dar despre acestea, cu altă ocazie.


S-a deschis Ikea Popas Urban

În urmă cu două zile, pe 15 februarie, s-a deschis oficial cea mai nouă locație Ikea din București. Se numește Ikea Popas Urban și exact asta și este: un popas plăcut în lumea Ikea, cu spații amenajate cu mobilier de tip scandinav. Nu este cu vânzare!

 +5
 MagMob
Ikea Popas Urban: zonă de relaxare cu o carte sau la un film
  |  

Ikea Popas Urban a fost lansat imediat după Valentine’s Day, având ca temă tocmai celebrarea iubirii. În perioada 15 – 24 februarie, aici îndrăgostiții își vor putea da întâlnire, într-un cadru relaxant de acasă. Pe durata acestor zile, la etajul locației este amenajat un spațiu special, cu mobilier și accesorii de casă inspirate de sărbătoarea dragostei; în plus, un fotograf cu experiență le va sta la dispoziție celor ce doresc să se pozeze, de-a lungul acestei incursiuni în doi în universul Ikea – proiectul denumindu-se „Portrete de îndrăgostiți”.

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: un strop de relaxare în dining


Ikea Popas Urban oferă spații de joacă special amenajate pentru cei mici, în timp ce părinții se pot relaxa descoperind soluții pentru casă, într-o atmosferă dedicată confortului. Această locație nu este punct de vânzare, piesele de mobilier și accesoriile nu se pot cumpăra; proiectul urmărește să dea românilor ocazia de a fi la curent cu noutățile Ikea în cel mai simplu și reconfortant mod posibil: internet wireless, zonă de bucătării, zonă de bibliotecă și zonă de joacă. Aici se vor organiza săptămânal ateliere și evenimente cu tematici din universul Ikea.


Ikea Popas Urban este localizat central, în inima Bucureștiului – Calea Victoriei, nr. 46. Programul de funcționare: zilnic, între 12:30 și 21:30.

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: descoperiți secretele unei bucătării organizate

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: locația este centrală, în inima Capitalei

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: joacă pentru copii, confort pentru adulți


Bizar: canapele din bani

Se zice că banii se țin la saltea, dar un designer din America a preferat să îi țină la vedere. I-a transformat, monedă cu monedă, în piese de mobilier spectaculoase. Așa că luați un loc dacă vreți să știți ce înseamnă să ședeți pe bani!

 +3
Banii nu aduc fericirea, dar construiesc arta / Johnnyswing.com
  |  

Johnny Swing este designerul acestor piese de mobilă luxoasă. Monedele care compun canapelele au fost strânse de-a lungul mai multor ani de călătorii în jurul lumii. Originar din America, Johnny Swing a urmărit ca prin aceste piese de mobilă pentru living și spații publice să uimească, să intrige și să ridice designul de mobilier la nivelul artei suprarealiste.


Stil de amenajare

Canapelele compuse dintr-o sumedenie de monede de către Johnny Swing se integrează interioarelor amenajate în stil minimalist. Sunt suficient de spectaculoase încât să facă orice alte piese de mobilă să pălească, și deci să fie inutile. Amplasate undeva sub o fereastră sau o sursă artificială de lumină, aceste canapele știu să lucească suficient de puternic încât să devină imediat centrul atenției. Își găsesc locul în casele oamenilor foarte bogați și stilați, dar și în spații publice dedicate artei, culturii sau consumatorilor de artă și cultură.

 +3 www.johnnyswing.com Te speli pe mâini după ce ai pus mâna pe bani? Aici nu e nevoie de duș!

 

Sursă de inspirație

Nevoia de a recicla deșeurile metalice a stat la baza canapelelor din bani, create de Johnny Swing. Monedele provin din mai multe colțuri ale lumii și, evident, au valoare financiară redusă. Dar combinate astfel, transformă deșeurile metalice într-o avere. Formele semicirculare ale canapelelor evocă circuitul banilor - ce cheltuiești se întoarce la tine, mai devreme sau mai târziu.

 +3 www.johnnyswing.com Dacă ai chef să stai pe bani, ia un loc!

 

Cum se fac

Într-o canapea marca Johnny Swing intră în jur de 7000 monede. Procesul confecționării este destul de complicat, pentru că aceste piese de mobilă chiar sunt utilizabile - te poți așeza pe ele fără să le distrugi și fără să cazi. Există un cadru metalic, din oțel inoxidabil, care susține canapeaua. Monedele sunt sudate unele de altele și îmbrăcate într-un strat de rășină de poliester care asigură canapelei rezistența necesară. Procesul de sudură a durat circa 200 de ore, ceea ce se reflectă foarte clar în prețul acestor piese de mobilier artistice.


Studenții UAUIM fac mobilă APOCALIPTICĂ

Studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu obișnuiesc să transforme stagiile de practică în prilejuri de a crea mobilă din materiale reciclate. Imaginația nu cunoaște limite, pe când bugetul e restrâns. Rezultă piese de mobilă neobișnuite.
 

 +6
Studenții UAUIM creează frumosul din resturi lemnoase - Adelaparvu.com
  |  

Obiectiv: mobilier indoor și outdoor din materiale reciclate. Criterii de design: modularitate, estetică, funcționalitate. Stil minimalist. Tehnică prietenoasă cu mediul. Iată ce a ieșit!

Canapea invizibilă la UAUIM
O canapea mai simplă de atât nu se poate! Foarte bine poate juca și rolul unei băncuțe outdoor. Tapițeria e aproape invizibilă, din cale afară de ieftină - din folie de împachetat industrială. Cadrul metalic de culoare neagră ajută la integrarea acestei banchete în orice stil de design interior, provocarea ridicând-o designul extrem de simplu, din bare metalice cu îmbinările circulare. Deci, până și în industria mobilei din România se adeverește ideea că plastic is fantastic! Cel puțin, fantastic de ieftin.

 +6 www.magmob.ro O băncuță invizibilă - din plastic transparent, extrem de ieftin și ușor de întreținut indoor și outdoor


Set de cafea... sau ulei?
Ne place tot mai mult cuvântul ăsta - upcycling. Studenții noștri la UAUIM au conceput un set de fotoliu și măsuță de cafea din resturi industriale: un butoi metalic în care s-a transportat uleiul și o roată de cauciuc, de pe vremea unui tir străvechi. Una dintre laturile butoiului a fost decupată circular și astfel a luat naștere spătarul! Apoi, s-a aplicat o placă lemnoasă și iată șezutul! Pentru ca măsuța de cafea să fie din același set, cauciucul transformat în blat a fost aplicat unei suprafețe desprinse din același butoi industrial. Tehnica de finisaj: fără finisaj! Autori: Carabasel Andra Diana și Dobre Dragoș Mihai.

 +6 www.magmob.ro Un vechi butoi de ulei a căpătat o a doua șansă la viață. Se cheamă UPCYCLING

 +6 www.magmob.ro Fotoliu și măsuță de cafea - set Upcycling


Scaun de tortură cu taburet din... lână!
Un set cel puțin bizar. Un scaun de tortură, completat cu un taburet simpatic și confortabil - prima piesă e din resturi lemnoase, iar a doua este din resturi găsite în dulapul bunicii, adică niște lână nefolosită. Scaunul în sine are un design ce intimidează, dar victimele torturii sunt doar bucățile de lemn! Taburetul îmbină lâna cu duritatea metalică a cadrului de susținere, și mai degrabă l-am vedea ca instrument terapeutic decât ca piesă de mobilier. Îți tot vine să-ți treci mâna printre smocurile de lână. Creatoarea sa, Simona Tugearu de la UAUIM, l-a denumit Fluffy Chair.

 +6 www.magmob.ro Un scaun care exprimă durere. Dar e scaun!

 +6 www.magmob.ro Între tortură și confort - scaun cu impact vizual dramatic și taburet ce amintește de bucuriile copilăriei


Design Acustic: decorațiune și soluție contra zgomotului

Noutate pe piața din România: panouri acustice menite a clarifica sunetul, a-l curăța de acele zgomote pe care le percepem sub forma unui zumzet obositor, în cele mai multe dintre spațiile publice.

  |  

Cei de la Design Acustic propun românilor această soluție inedită pentru spații de la cele mai mici până la cele mai mari - birouri deschise, spații comerciale, biblioteci publice, studiouri de înregistrare, restaurante și chiar dormitoare pentru grădinițe.

Mod de funcționare: panourile se prind pe pereți în punctele reflexive și opresc zgomotul de fundal, îmbunătățind calitatea sunetelor dintr-o încăpere. Cu cât încăperea este mai mare, cu atât e nevoie de mai multe panouri. Partea bună este că sunt disponibile într-o gamă variată de forme și culoare ce le fac ușor de transformat în adevărate decorațiuni murale.

Am cunoscut echipa Design Acustic la târgul Mobila Expoo din acest an şi am probat noi înşine calitatea panourilor contra zgomotului. Standul Design Acustic a fost cel mai relaxant, sub aspectul propagării zgomotului general.