logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Steaua cu opt colțuri – bancă tradițională românească

Echipa Metal Creativ ne încântă cu un tip de mobilier mai puțin obișnuit, deși cu origini în tradițiile poporului român: piese din tablă de oțel, perforată în scop decorativ. Vorbim de o combinație inedită între material metalic și fir textil sau de plastic.

steaua_cu_8_colturi-1696
Banca Steaua cu opt colțuri / Metal-creativ.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  29 Septembrie 2016

V-am prezentat de curând câteva dintre cele mai frumoase piese de mobilier realizate de către Metal Creativ. Revenim asupra acestui atelier pentru că are produse noi, la fel de spectaculoase și originale, și anume colecția Tradițional din care face parte și banca Steaua cu opt colțuri.

www.metal-creativ.ro
Banca Steaua cu opt colțuri se integrează spațiilor indoor și outdoor

Despre linia Tradițional, Metal Creativ: este o colecție ce urmărește să realizeze o punte de legătură între meșteșugari  și tinerii designeri, creatori de mobilier. Obiectiv: reafirmarea motivelor tradiționale românești într-o interpretare contemporană. Metal Creativ denumește colecția Tradițional prin formula "Design cu meșteșug".

Despre banca Steaua cu opt colțuri

Materiale: este din tablă perforată, brodată în motive tradiționale, cu fire de plastic de mai multe culori. Efect: un contrast blând de culoare, ce odihnește ochiul. Este vorba de fire rezistente la intemperii și foarte ușor de întreținut – se curăță cu apă.

Tehnică: Tabla perforată a băncii Steaua cu opt colțuri a fost cusută manual de către femei ce duc mai departe meșteșugul țesutului de zeci de ani.

www.metal-creativ.ro
Steaua cu opt colțuri: broderie textilă aplicată pe tablă perforată din oțel

Simboluri: motivul folcloric al Stelei cu opt colțuri este foarte vechi și aparține subgrupei Cosmic, fiind semnul preferat al păstorilor și reperul navigatorilor. Semnificația este legată de motorul timpului, de energia regeneratoare, cu rol de călăuză.

www.metal-creativ.ro
Motivele tradiționale sunt aplicate manual

Publicitate