Trenduri pentru grădină în 2017

Fiecare an are moda lui. Deși de cele mai multe ori ne preocupăm de amenajarea și reînnoirea casei, nu trebuie să uităm nici de spațiul exterior în care ne petrecem după-amiezile sau weekendurile. Așa că iată ce se va purta anul acesta în grădină:

 +4
 MagMob
Trenduri pentru curte - 2017
  |  
  • Mobilier outdoor din materiale cât mai naturale. Nevoia de simplitate și naturalețe este una dintre manifestările anului 2017, mai ales în grădină. Așa că la modă vor fi băncuțele, scaunele și alte piese din mobilier create din materiale cât mai naturale, în special din lemn, ratan, tec și piatră, în detrimentul altor materiale des folosite până acum – plasticul și metalul.
  • Upcycling: mobilierul outdoor, în special cel din lemn, va reflecta stilul DIY, plin de originalitate, personalitate și... istorie. Piese de mobilier pentru interior pot fi restaurate și transformate cu succes în mobilier outdoor.

 +4 www.delightfull.eu Trenduri outdoor 2017: culori & materiale

  • Pernele decorative pentru mobilierul outdoor rămân, ca-n fiecare an, la modă. Se vor purta imprimeurile vesele, pline de contraste cromatice, cu modele geometrice dintre cele mai variate. În ce privește trendul anului 2017 din punct de vedere al culorilor, două nuanțe vor domina: ivoar și bleumarin. Cât privește vasele decorative pentru plante, se vor purta cele din teracotă, în culori pământii.

 +4 www.epatio.info Imprimeurile anului 2017 pentru exterior

  • În America în special, se resimte deja o oarecare lene față de îngrijirea gazonului. Așa că acolo a apărut un trend care contrazice oarecum pe cel de sus: gazonul artificial. Nu are nevoie de niciun fel de întreținere, nu trebuie udat, nu trebuie tuns, nu trebuie îngrijit. Pe de altă parte, nu are farmecul unui gazon natural.
  • Ca stil de amenajare, specialiștii anunță o surpriză: în 2017, va fi la modă un amestec de stiluri, până acum nepermis: nou și vechi, clasic și modern, adică un contrast evident între amenajarea spațiului exterior și celui interior. O casă construită în stil rustic tradițional va putea fi înconjurată de o mică curte amenajată în cel mai modern stil cu putință. Sau invers.

 +4 www.housebeautiful.co.uk Stil de amenajare: nou &modern

 


Ikea a construit grădina indoor

Ikea a lansat în Danemarca un produs absolut inovator: un pavilion indoor creat sub forma unei grădini verzi. Sursele de lumină și apă asigură dezvoltarea optimă a plantelor chiar la interiorul unei construcții. În plus, la interiorul fermei poți amplasa biroul de acasă!

 +6
Pavilion Growroom / Boredpanda.com
  |  

Este una dintre cele mai binevenite noutăți în materie de mobilier prietenos cu mediul înconjurător. Pavilionul are, ce-i drept, dimensiuni nu foarte micuțe, dar acționează ca o adevărată fermă și poate fi amplasat în spații închise. Și mai important: se poate asambla de fiecare client, fiind extraordinar de simplu de montan.

 +6 www.boredpanda.com

 +6 www.boredpanda.com


Pavilionul Ikea este conceput din bucăți de placaj, prinse cu șuruburi. Tot ce trebuie este o șurubelniță; pavilionul a fost denumit Growroom și este o creație a designerilor  Mads-Ulrik Husum și Sine Lindholm din Danemarca. Forma este rotundă, imitând globul Pământului, iar pereții sunt decupați parțial pentru a permite pătrunderea luminii și căldurii. E foarte simplă și udarea plantelor amplasate pe polițele aplicate pereților.


Conceptul Growroom: cei doi designeri au pornit de la ideea de a crea o sursă de hrană naturală și privată, astfel că orice familie poate avea propria fermă indoor de plante și legume. Ca și în cazul fermelor acvaponice, Growroom permite creșterea legumelor verzi, de dimensiuni medii. Este o inițiativă ce încurajează nu doar mâncarea sănătoasă, ci și un stil de viață în armonie cu natura.

 +6 www.boredpanda.com

 +6 www.boredpanda.com


Mobilă românească din… DANTELĂ

O poveste românească inedită: o româncă creează piese de mobilă pentru casă și grădină pe care le îmbracă în dantelă naturală. În ciuda aspectului, mobilierul este pe cât de feminin și romantic, pe atât de rezistent și ușor de întreținut.

 +3
Silvia Junjan urmărește ca prin această inițiativă să ajute la dezvoltarea comunității din care face parte, implicând mai multe femei în prelucrarea dantelei / Magmob.ro
  |  

Silvia Junjan este din Satul Mare și a învățat să croșeteze în copilărie, pentru că așa era datina. S-a întors la acest meșteșug după pensionare, pentru a face nepoțeilor diferite hăinuțe. Până la a croșeta dantelă pentru mobilier nu a fost decât un pas.  Tehnica a învățat-o pe propria piele, cu destule sacrificii și eforturi, stricând metri întregi de dantelă înainte de a ajunge la un rezultatul convenabil.


Procesul tehnic de brodare a mobilierului
Nu este deloc simplu; durează săptămâni în șir, în funcție de dimensiunea piesei și de numărul persoanelor care lucrează la ea. Mobilierul se realizează manual. Iată etapele:
•    Se alege modelul piesei de mobilier și se croșetează de mână din dantelă natural㸠pe bucățele care apoi se cos unele de altele
•    Se aplică rășină prin pensulare și se lasă câteva zile să se întărească
•    Se aplică apoi un strat de rășină și pe interior

 +3 www.magmob.ro Mobilă din dantelă, creată manual de Silvia Junjan

Mobila brodată a Silviei Junjan se poate folosi la fel de bine în spații indoor și outdoor. Dantela este din bumbac 100%, dar piesele în sine sunt foarte rezistente – te poți așeza pe fotoliile și scaunele din dantelă fără probleme. În plus, datorită materialelor, cântăresc puțin, fiind ușor de mutat dintr-un loc în altul.

Ca stil de design, mobilele brodate se înscriu în rândul colecțiilor romantice, feminine. PONT: dacă așezi o sursă de lumină la interiorul unui astfel de fotoliu, piesa va căpăta un look feeric, potrivit pentru serile în doi pe terasă. În ce privește întreținerea, piesele de mobilă brodată se șterg de praf sau de pete simplu, fie cu o cârpă umezit㸠fie cu furtunul de apă.

Pe doamna Silvia Junjan o găsiți la numărul de telefon 0756 365 643. Creează nu doar mobilă, ci și accesorii decorative din dantelă naturală: lămpițe, veioze, oglinzi.

 +3 www.adelaparvu.com Silvia Junjan poate realiza mobilă și accesorii decorative din dantelă, în diferite forme și culori


Steaua cu opt colțuri - bancă tradițională românească

Echipa Metal Creativ ne încântă cu un tip de mobilier mai puțin obișnuit, deși cu origini în tradițiile poporului român: piese din tablă de oțel, perforată în scop decorativ. Vorbim de o combinație inedită între material metalic și fir textil sau de plastic.

 +4
Banca Steaua cu opt colțuri / Metal-creativ.ro
  |  

V-am prezentat de curând câteva dintre cele mai frumoase piese de mobilier realizate de către Metal Creativ. Revenim asupra acestui atelier pentru că are produse noi, la fel de spectaculoase și originale, și anume colecția Tradițional din care face parte și banca Steaua cu opt colțuri.

 +4 www.metal-creativ.ro Banca Steaua cu opt colțuri se integrează spațiilor indoor și outdoor

Despre linia Tradițional, Metal Creativ: este o colecție ce urmărește să realizeze o punte de legătură între meșteșugari  și tinerii designeri, creatori de mobilier. Obiectiv: reafirmarea motivelor tradiționale românești într-o interpretare contemporană. Metal Creativ denumește colecția Tradițional prin formula "Design cu meșteșug".

Despre banca Steaua cu opt colțuri

Materiale: este din tablă perforată, brodată în motive tradiționale, cu fire de plastic de mai multe culori. Efect: un contrast blând de culoare, ce odihnește ochiul. Este vorba de fire rezistente la intemperii și foarte ușor de întreținut - se curăță cu apă.

Tehnică: Tabla perforată a băncii Steaua cu opt colțuri a fost cusută manual de către femei ce duc mai departe meșteșugul țesutului de zeci de ani.

 +4 www.metal-creativ.ro Steaua cu opt colțuri: broderie textilă aplicată pe tablă perforată din oțel

Simboluri: motivul folcloric al Stelei cu opt colțuri este foarte vechi și aparține subgrupei Cosmic, fiind semnul preferat al păstorilor și reperul navigatorilor. Semnificația este legată de motorul timpului, de energia regeneratoare, cu rol de călăuză.

 +4 www.metal-creativ.ro Motivele tradiționale sunt aplicate manual


Cum să amenajezi curtea în stil marocan

Dacă îți dorești să admiri stilul marocan nu doar în revistele de amenajări interioare, ci chiar la tine acasă, te invităm să citești acest material cu reguli și imagini despre acest stil. Se potrivește și în spațiile outdoor ale românilor!

 +8
Stil marocan pentru exterioare din România cu produse autohtone / Jaimeerose.com
  |  

Principiile stilului marocan:
•    mobilă joasă tapițată
•    combinații de două culori
•    mozaic
•    corpuri de iluminat

Mobilier outdoor în stil marocan
Taburete cu șezut din material textil puternic colorat și accesorizat cu ciucurei sau alte ornamente de acest gen sunt reprezentative pentru stilul marocan. Cu cât taburetele sunt mai joase, cu atât mai bine. Nu uitați de otomane - perne de șezut pe jos, specific marocane. Trebuie să existe și o măsuță joasă, în jurul căreia să se așeze taburetele.

 +8 www.retroboutique.ro Taburete Retroboutique în stil marocan: model Etno cu spătar și model Amjar

 +8 www.exotique.ro Taburet marocan de la Exotique

Combinații de culori în stil marocan
Tradițional, stilul marocan se recunoaște după combinația dintre doar două culori specifice: turcoaz (simbolizând Marea Mediterană) și culoarea nisipului (simbolizând Deșertul Sahara). Astăzi, stilul marocan s-a transformat - cele două culori au fost despărțite și se folosesc fiecare ca și culoare principală în cadrul altor combinații vibrante cu roșu intens, verde crud, caramel sau galben sângeriu.

Mozaic
Cartea de vizită a stilului marocan este mozaicul. Se poartă pe pereții exteriori ai casei, în jurul piscinei sau ca podea outdoor. În România însă, mozaicul autentic marocan nu este disponibil decât la prețuri exorbitante. Soluția: covoarele de grădină și terasă ce imită sub aspectul modelului și culorii mozaicul marocan.

 +8 www.mobexpert.ro Covor Belfast de la Mobexpert pentru spații în stil marocan

 +8 www.mobexpert.ro Covor de exterior model Cool de la Mobexpert

Corpuri de iluminat în stil marocan

 +8 www.mexatk.com Corpuri de iluminat în cel mai pur stil marocan
Pe cât de simple, pe atât sunt de spectaculoase. Corpurile de iluminat în stil marocan sunt din cupru sau alamă și au abajur metalic, perforat după modele diverse ce permit luminii să răzbată sub forma unui joc de umbre feeric. Se găsesc în România la diverse magazine de mobilier, ori se pot realiza acasă, folosind metoda Do It Yourself, din materiale casnice - răzătoare de bucătărie, site metalice etc.

 +8 www.kika.ro Lustră Almera în stil marocan de la Kika

 +8 www.praktiker.ro Pendul Almera în stil marocan de la Praktiker