Bizar: mobilier AUTO

Un trend cu adevărat original: piese de mobilier pentru toate încăperile casei, realizate din bucăți reciclate de mașini – aceasta este o soluție pentru cei care nu se pot despărți de mașinile lor atunci când acestea trebuie date la remat.

 +4
Industria mobilierul salută industria auto/ Smithersofstamford.com
  |  

Este un trend în special pentru casele burlacilor, căci asigură o nouă viață, măcar și parțial, unor automobile vechi. Astfel de piese de mobilă create prin reciclarea mașinilor sunt realizate de mai mulți designeri din Occident, pasionați de domeniul auto și interesați în salvarea resurselor planetei.

 +4 www.smithersofstamford.com O canapea cu... faruri funcționale
Canapeaua auto de la Smithers of Stamford costă în jur de 3000 de euro și reprezintă o a doua viață pentru bordul unei mașini de epocă. S-au păstrat roțile, caroseria, bara și farurile (funcționale), în rest fiind vorba de două sau trei locuri de canapea din piele. Această piesă este din stilul vintage, dar potrivită caselor nonconformiste.

 +4 www.smithersofstamford.com Birou în stil industrial - biroul auto
Biroul Jeep este improvizat genial din botul original, robust, al unui Jeep clasic, inspirat de serialul american M*A*S*H. Vopseaua veche s-a păstrat în condiții decente, tocmai pentru ca patina timpului să fie încurajată să își spună povestea. Piesa include două sertare din lemn de tec și două faruri 100% funcționale.   

 +4 www.smithersofstamford.com Pentru dormitoare masculine - bibliotecuță auto
Biblioteca tractor este o piesă pentru dormitor, concepută manual din materiale reciclate – bucățile unui vechi tractor agricol. Materiale – lemn de tec și oțel reciclate. Polițele sunt urcate pe bordul acestui tractor al cărui rol este să dea dormitorului un aer retro, masculin. În plus, botul tractorului dispune de două ușițe care, date în lateral, dezvăluie un surplus de spații de depozitare.


Pe care dintre aceste piese le-ați lua acasă?


Doshi Levien – mobilier inspirat din cultură

Se zice că succesul se compune din 10% talent și 90% muncă. În designul de produs, procentele stau un pic altfel pentru că mai există un element esențial de luat în seamă – cultura generală. Un studio din Marea Britanie o dovedește.

 +4
Secretul unui studio de design, la îndemâna tuturor / Doshilevien.com
  |  

Doshi Levien este numele unui studio de design înființat de o indiancă și un scoțian - Nipa Doshi, născută în Bombay, în urmă cu 46 de ani, și Jonathan Levien, născut cu 45 de ani în urmă, în Scoția. Doshi Levien se bucură de ani de zile de mare succes internațional. Secretul acestui studio ține de felul în care combină cele două culturi din care se trag designerii. Creațiile rezultate sunt un mix de stil exotic, specific indian prin nebunie cromatică, și stil industrial, cu accent pe precizia desăvârșită a detaliilor.


Colecția Open Home a fost lansată în 2017 pentru a revoluționa stilul modern de amenajare a locuinței. Sursă de inspirație: nevoia de lumină. Stil: scandinav modernist. Design: forme sculpturale, fermecătoare din orice unghi vizual.


Scaunul Nami are forma unei cochilii ce te protejează pe timpul relaxării. Spătarul înalt și curb pare totuși că plutește, grației structurii de lemn a celor patru picioare.

 +4 www.doshilevien.com Colecția Open Home - scaun Nami
Canapeaua Pondok reia tema formei geometrice rotunde, cu spătar înalt și lat pentru o senzație de confort și intimitate. Baza metalică formată din cele patru picioare subțiri și scurte atenuează masivitatea canapelei.

 +4 www.doshilevien.com Colecția Open Home - canapea Pondok
Scaunul Mudra duce și mai departe forma curbă, atât la nivelul spătarului, cât și al șezutului care par inversate. Spătarul este mai lat decât șezutul, ceea ce exprimă libertatea designului. Armonia este redată cu ajutorul mânerelor din lemn, ce egalează în plan anterior dimensiunea spătarului.

 +4 www.doshilevien.com Colecția Open Home - scaun Mudra
 


Stilul rustic: culori și materiale

Foarte mulți români îmbrățișează stilul rustic de amenajare a casei, mai ales a caselor de vacanță. Însă de la ceea ce ne place și până la ceea ce ne iese este o poveste complicată. Codruța Iana, specialist în amenajări interioare, a realizat pentru revista Magmob un mic îndreptar despre stilul rustic – culori și materiale.

 +2
 MagMob
  |  

Din punct de vedere al culorilor și decorațiilor, stilul rustic are câteva direcții bine definite, diferite și totuși în aceeași temă. Acestea sunt vintage, etno și shabby chic. Numitorul comun este reprezentat de materialele care se impun a fi folosite în toate aceste trei cazuri, pentru a rezulta un stil rustic corect. Aceste materiale sunt: lemnul, pielea, piatra, cărămida, blana, țesătura naturală, ce o imită pe cea de război sau manuală - toate aceste materiale creează un decor care amintește de copilăria la bunici, de natură și de tradiție.


Mobilierul în stilul rustic de amenajare trebuie să fie pe aceeași lungime de undă – din materiale cât mai naturale (în special lemnul masiv), cu design tradițional, eventual pictat sau sculptat manual.

 +2 www.designinvogue.com
Culorile: trebuie respectată regula celor trei culori – culoare de fond 60%, culoare cu personalitate 30% și culoarea accent 10%. Prin urmare:
•    fondul (pardoseala și pereții) va fi în culori albe sau naturale: pământ, cărămidă, piatră, lemn;
•    culorile cu personalitate sunt verdele-kaki, galben-pai, dar aici se diferențiază cele trei curente amintite de rustic. Shabby chic aduce alburile colorate în prim plan și detaliul vechi, patinat. Culorile cu personalitate sunt pastelurile rafinate: rozuri, turcoazuri;
•    accentele sunt de materiale și texturi: dantelă, lucrătură manuală etc. Spre deosebire de acesta, stilul etno impune fondul alb al peretelui tradițional pe care opune accente de culoare primară puternică: albastru, roșu, galben.


Allcomp vine în ajutorul producătorilor de mobilă tapiţată

Industria mobilei în curs de dezvoltare se confruntă în mod constant cu o mulțime de provocări, cărora în permanență trebuie să le facă față. Producătorii caută soluții care să îi ajute să rămână competitivi, fără reducerea calității produsului final. Compania Allcomp va fi prezentă la târgurile BIFE-SIM.

 +7
Unicut 3C50 fabricat de Allcomp
  |  

Există cel puțin două probleme grave cu care se confruntă în prezent producătorii de mobilier tapițat. Una dintre cele mai fundamentale este lipsa forței de muncă, lipsa specialiștilor la scară globală. Tinerii nu doresc să se instruiască în cadrul acestei profesii.

Compania Allcomp din Polonia, producătorul masinilor Unicut pentru întinderea și tăierea țesăturilor se străduiește să-și sprijine Partenerii, și să pregătească astfel soluțiile, pentru a asigura cea mai bună utilizare a resurselor disponibile. Este vorba despre reducerea la maximum a numărului de mâini necesare în cadrul proceselor de tăiere sau simplificarea acestor produse. Compania dorește ca și persoanele cu puțină experiență să fie capabile să facă față în deservirea mașinilor și a liniilor de producție.

 +7 MagMob UNICUT 3C50 — tăierea mai multor straturi de stofă, unui număr mic de straturi de vatelină

 

O altă provocare este nevoia pentru o performanță mai mare și o mai bună optimizare. Crește scara de producție, precum și problemele aferente. Producătorii de mobilier tapițat trebuie să demonstreze o mare flexibilitate pentru a răspunde rapid la nevoile pieței și așteptările clienților. Ele oferă serii mari și mici de producție, pentru că tipul și metoda de producție se schimbă rapid. Allcomp nu lasă clienții cu aceste probleme. Constant se află în căutarea de soluții interesante, dezvoltă tehnologii, caută o nouă abordare a problemeleor legate de tăierea materialelor, astfel încât să sprijine în fiecare aspect industria mobilei.

 +7 MagMob Atelierul de croitorie Rus Savitar (Timişoara) echipat cu soluţii Unicut

 

Pentru ca clienții care utilizează tehnologia UNICUT să poată să-și realizeze comenzile în mod eficient, este importantă pentru ei viteza și eficiența de implementare a noilor tehnologii și a noutăților tehnologice. Furnizorul de mașini Unicut face tot posibilul ca instalarea să fie realizată fără probleme, fără a perturba ciclul de producție, minimizând „timpii morți” necesari.

După instalare asigură implementarea completă și cursuri de instruire. Dorește să aibă siguranța că angajații și managerii vor avea cunoștințe complementare necesare pentru o producție eficientă. Un exemplu de astfel de implementare este linia completă de producție, pentru întinderea și tăierea țesăturilor, care funcționează în cadrul companiei Rus Savitar din judeţul Timiş.

 +7 MagMob UNICUT AERO - modulul mobil are posibilitatea de funcţionare cu mai multe mese de croială

 

Optimizează și economisește!
La târgul BIFE-SIM din București din acest an specialiștii companiei Allcomp vor prezenta soluția pentru mărirea economiilor în atelierul de croitorie. La standul lor de informații vor încerca să arate cât de ușor puteți optimiza și accelera munca, reduce pierderile de material și spori calitatea produselor.

www.allcomp.ro

 +7 MagMob Croitor automat UNICUT 3C50


Cum să vinzi mobila rapid III – Mobexpert

Mobexpert este o prezență veche și de renume pe piața românească a mobilei și accesoriilor, un nume la fel de căutat și bine cotat de cumpărători cum este brandul internațional Ikea. Ce rețetă aplică deci românii?

 +3
Succesul vânzărilor rapide, explicat / Mobexpert.ro
  |  

Toată lumea a auzit acest nume, iar faptul că showroom-urile Mobexpert sunt de regulă amplasate nu în centrul orașului, ci spre ieșirile sale nu îi ține pe români departe de cumpărături la Mobexpert. Spațiul foarte mare de expunere a colecțiilor de mobilier este un atu, dar nu principalul, ci felul în care este amenajat acest spațiu – în centru se regăsesc piesele de mobilier ca atare, iar pe margini se află colecții de mobilier dispuse armonios, cu ajutorul designerilor de specialitate. Ca atare, foarte mulți români au acasă colecții integrale de dormitor, living și chiar zonă dining cumpărate ca atare de la Mobexpert. Este cel mai eficient exemplu de vânzare a colecției, nu a pieselor de mobilă bucată cu bucată, din România.


Explicație: mobilierul Mobexpert este produs la set complet și expus în showroom sub forma unei încăperi reale, ușor de transpus între pereții locuinței. Iar amenajarea este atât de completă, încât clientul nu-și mai bate capul să combine mai multe piese din colecții diferite doar pentru că îi plac și una și alta. Pont: folosirea DIN PLIN a obiectelor decorative și accesoriilor home&deco în amenajarea showroom-ului Mobexpert vinde setul de mobilier mai iute decât un preț mic. Pentru că – nu-i așa?,  e plăcut să fi întâmpinat cu masa pusă în bucătărie... Sau cu barul larg deschis și setul de pahare la vedere...

 +3 www.mobexpert.ro

 +3 www.mobexpert.ro