Retro Boutique: birou din paulownia

Am tot insistat asupra faptului că spațiul de lucru trebuie să fie amenajat personalizat pentru a spori creativitatea și eficiența. De acum venim și cu exemple concrete despre cum se poate personaliza un birou, recomandându-vă piese de mobilier aparte.

 +3
Biroul personalizat - lemn de paulownia și model secretaire / Retroboutique.ro
  |  

Pentru biroul unei persoane de sex feminin nimic nu e mai potrivit decât mobilier retro, cu accente vintage. Am ales de la RetroBoutique un birou tip secretaire, capabil să mențină ordinea li armonia estetică a spațiului de lucru și să contribuie la o atmosferă foarte plăcută.


Biroul secretaire de la RetroBoutique este de culoare albă, pictat manual cu model floral, o piesă ce merită centrul atenției, oricât de mic ar fi spațiul încăperii. Se recomandă în special persoanelor ce lucrează în domenii creative, de la industria de design până la cea a relațiilor publice sau domenii culturale.

 +3 www.retroboutique.ro Numeroase spații de depozitare, ascunse discret în spatele capacului

 +3 www.retroboutique.ro Pictat manual, cu model romantic
Spații de depozitare sunt suficiente – trei sertare pentru articole tipice de papetărie, și spațiul de lucru pentru laptop, ascuns în spatele unui capac ce glisează pentru a păstra o atmosferă discretă. Materiale: lemn de paulownia, lemn stratificat și MDF. Dimensiuni: lungime 68cm, lățime 50cm, înălțime 105cm. Face parte din colecția Shabby Roses și are finisaj patinat. Iată  perfectă sursă de inspirație!


M Active: scaun de birou pentru... slăbit!

Între munca de birou și orele la sala de sport a existat dintotdeauna o relație de cauză/efect. Să stai ore în șir pe scaun, la muncă, te trimite (mai devreme sau mai târziu) la sală, pentru recuperarea siluetei. De acum e invers – scaunul office este aparat de slăbit!

 +5
Numele i se trage de la funcția inovatoare ce invită la o viață activă chiar și atunci când stai jos / Kickstarter.com
  |  

Putem considera M Active o piesă de mobilier cu adevărat revoluționară. În loc să înțepenești pe el în orele de muncă, are un design care te provoacă la mișcare. Forma sa arcuită te constrânge să-ți întărești musculatura, permițând mai multe exerciții fizice din poziția șezut. Este un scaun neliniștit, care te obligă să te foiești pe el întruna, evitând starea de inactivitate fizică, caracteristică muncii de birou. Concept – balansul corpului dintr-o parte în alta sau din față în spate, în funcție de poziția în care așezăm scaunul.

 +5 www.kickstarter.com

 +5 www.kickstarter.com
M Active este din placaj de lemn, formă arcuită și are două niveluri de suporturi pentru picioare. Închipuiți-vă o șa și aveți înaintea ochilor sursa de inspirație a acestui scaun de birou! Există două variante de înălțime, adaptabile birourilor standard, respectiv celor înalte. Partea de șezut e îmbrăcată într-o pernuță disponibilă în mai multe culori. Este un scaun ce permite adoptarea mai multor poziții de folosire, contribuind la menținerea unei posturi sănătoase a coloanei vertebrale și antrenarea mușchilor spatelui. În pauzele de lucru devine un adevărat aparat de exerciții fizice, căci se pot executa cu el chiar și scurte antrenamente pentru musculatura brațelor.


Deocamdată, scaunul M Active este în fază de prototip. Transformarea lui în produs de serie este preconizată pentru toamna acestui an. Producătorii sunt din Europa de Est.

 +5 www.kickstarter.com

 +5 www.kickstarter.com


Mobilă din piele: avantaje și dezavantaje

Scârțâie, dar e ușor de întreținut. E sobră, dar îmbracă perfect biroul. E scumpă, dar rezistentă în timp. Deci, pro sau contra mobilierului din piele? Noi am făcut o listă cu avantajele și dezavantajele mobilei din piele. De acum, mingea e în terenul vostru!

 MagMob
Mobila din piele: pro sau contra?
  |  

Mobila din piele este un tip de mobilă masivă, cel puțin la prima vedere. Are capacitatea de a inspira sobrietate și eleganță, de a se impune. Dar sobrietatea de astăzi nu mai intimidează, ci inspiră încredere. Explicație: designul pieselor de mobilă din piele a dat gravitatea pe confort.


Avantaje
•    Mobila din piele este extrem de rezistentă, de până la cinci ori mai rezistentă decât mobila tapițată
•    Nu reține praful și nu este un mediu propice alergenilor
•    Se întreține foarte ușor, ștergându-se cu o cârpă umedă de praf; atunci când se varsă ceva pe canapeaua din piele, nu e dramă – se șterge pata imediat cu o cârpă uscată.
•    Are marele dar de a fi mereu la modă; spre diferență de mobila tapițată, mobila din piele nu se demodează - ok, cu excepția ușilor capitonate.
•    Nici nu se tocește; cel mult, micile striații care apar pe suprafața pielii după o perioadă de folosire îndelungată adaugă un plus de originalitate și caracter mobilei respective
•    Acest material asigură confort în timpul șederii, este răcoros. Se poate combina cu materiale de calitate: lemn masiv și metal dur.


... și dezavantaje
•    Diversitatea de culori nu e prea... diversă.
•    Exclude prezența animalelor de companie, pentru că se zgârie foarte ușor
•    Dacă e foarte cald afară, ține la rându-i de cald celui ce o folosește
•    Prețul este de regulă mai mare decât la alte stiluri de mobilă office, dar poate fi considerat o investiție.
Deci, cum rămâne?


Office: top 3 mobilier din piele

Mereu la modă, dar cu un design în veșnică reinventare, mobilierul office din piele este considerat la târgurile de profil internaționale o carte de vizită suficient de sinceră a celui ce o produce. Vă prezentăm trei firme românești care au cu ce se mândri în această privință.

 +4
Durabil, sobru, modern - mobilier in tinuta office
  |  

Mobila din piele este un tip de mobilă masivă, cel puțin la prima vedere. Are capacitatea de a inspira sobrietate și eleganță, de a se impune. Dar sobrietatea de astăzi nu mai intimidează, ci inspiră încredere. Explicație: designul pieselor de mobilă din piele a dat gravitatea pe confort.


Pure Home Collection: o consolă îmbrăcată în piele și accesorizată cu ținte metalice spune foarte multe despre biroul în care se află. Se potrivește celor ce conduc afaceri creative, în domenii dedicate tinerilor. Designul minimalist, modern e compensat de eleganța clasică a pielii, iar combinația cromatică între piele și ținte degajă naturalețe.

 +4 MagMob
Imar Mob Design – este ceva ce, recunoaștem, nu prea am mai văzut: un set de mobilă office conceput în stilul mobilei de artă, cu accente din stilul baroc. Lemnul natural, îmbogățit cu sofisticate sculpturi decorative se îmbină cu pielea, acolo unde este nevoie de cel mai mult confort: spătarul și șezutul scaunelor de birou. Se potrivește afacerilor cu tradiție, cu experiență de zeci de ani pe piața din România, și cu rezultate pe măsură – în special, producătorilor de mobilă.

 +4 www.magmob.ro Imar Mob: accente din stilul baroc
Ecomatrix - cele două fotolii din piele sunt scunde, au spătarul și șezutul în forme geometrice pătrate, ceea ce asigură confort și o poziție relaxată. Naturalețea materialului e în deplină armonie cu simplitatea designului, iar acest set de fotolii și masă se recomandă birourilor din zona afacerilor în care comunicarea cu clienții este de bază – companii de PR, companii de HR etc. Stil: masculin, modern, cu unele accente clasice.

 +4 www.magmob.ro Ecomatrix: fotolii din piele


Cel mai mic birou… pe roți!

Este o creație inedită, potrivită pentru cei care au un loc de muncă ce presupune multă mobilitate. Inclusiv nevoia de creativitate la locul de muncă este satisfăcută prin acest birou micuț. Vorbim despre o rulotă transformată în spațiu office.

 +5
Birou pentru joburi creative / Tinyoffice.dk
  |  

Cel mai mic birou pe roți este creația lui Jonas Hallberg, creație destinată oamenilor cu profesii dintre cele mai diferite – de la artiști și oameni creativi, până la business-uri pe partea de comerț și prestare servicii. Biroul pe roți are spațiu de lucru, cu birou și scaun, dar și un spațiu destinat momentelor de meditație ale proprietarului sau întâlnirilor de afaceri, prezentărilor și ședințelor de lucru; în acest spațiu se pot organiza expoziții de produse, magazin comercial și spațiu de testare. Practic, cu acest birou pe roți, poți lucra în fiecare zi din altă parte, asigurând afacerii mobilitate maximă.


Exteriorul biroului pe roți este îmbrăcat în placaj rezistent din lemn, iar la interior, se păstrează același stil decorativ, cu ajutorul tapetului ce imită lemnul. Accesorii necesare activității office: router 4G pentru asigurarea accesului non-stop la internet, spații de depozitare pe cât de mici, pe atât de numeroase și practice, minifrigider, automat pentru cafea și ceai. Căldura este asigurată de cea mai mică sobă cu lemne existentă în lume. Biroul mobil se poate atașa simplu oricărui tip de automobil. Cu ajutorul acestei invenții, orice om de afaceri poate fi cu adevărat aproape de clienții săi.

 +5 www.tinyoffice.dk Biroul lui Jonas Hallberg

 +5 www.tinyoffice.dk Cel mai mic birou mobil, de Jonas Hallberg

 +5 www.tinyoffice.dk Cu afacerea la purtator - Jonas Hallberg

 +5 www.tinyoffice.dk Aproape de partenerii de afaceri, la propriu!