CIFF 2020 se ține!

China International Furniture Fair se numără printre târgurile internaționale de mobilă care urmează să se desfășoare în condiții speciale anul acesta. Ediția cu numărul 45 ar fi trebuit să se desfășoare încă din luna martie, dar a fost amânată în contextul pandemiei de COVID-19.

Ediția 2020 va avea totuși loc/Ciff.Furniture
  |  

Unul dintre cele mai importante evenimente din industria mobilei la nivel mondial, CIFF era programat să aibă loc în două etape: 18-21 martie, târgul dedicat mobilierului casnic și accesoriilor decorative, respectiv 28-31 martie, faza destinată mobilierului de tip office, mobilierului HoReCa și noilor tehnologii.  Din pricina izbucnirii pandemiei de COVID-19, ediția a 45-a CIFF nu s-a mai ținut, organizatorii precizând că urmează să revină cu noi propuneri de desfășurare.

Și conform așteptărilor, ediția a 45-a a CIFF va avea într-adevăr loc anul acesta. Se ține la finalul lunii iulie – între 27 și 30 ale lunii, la Guangzhou. Spre diferență însă de edițiile anterioare, aceasta se va desfășura într-o singură fază, reunind sub aceeași cupolă și în același timp sectoarele de mobilă pentru acasă și mobilă pentru spații publice. Producători din toată lumea vor expune colecții de mobilă pentru indoor și outdoor, decorațiuni, accesorii textile.

Înscrierile expozanților sunt în toi, iar organizatorii se așteaptă la o participare mulțumitoare în condițiile actuale.


SDHOUSE.ro – cel mai nou magazin de stil scandinav

Se lansează o nouă platformă de shopping online în România: sdhouse.ro, magazin de mobilă și accesorii în stil scandinav. Inițiativa aparține companiei Scandinavian Design House, cu o experiență de 15 ani pe piața internațională.

 +4
Mobilier în stil scandinav, la un click distanță/Sdh.ro
  |  

Sdhouse.ro reunește în prezent, colecții de mobilier, accesorii, decorațiuni și finisaje, pentru întreaga familie. Sunt peste 10.000 de produse, reprezentând branduri de top precum Vox, Innovation Living, Cane-Line, Cinas, Frandsen, Flexa, Djeco, Pinio, Lifetime sau Sirius, produse care se adresează tuturor membrilor familiei. Varietatea în funcție de grupe de vârstă e garantată – de la nepot la bunic, oricine poate găsi cel puțin 10 produse pe care să vrea să le aibă acasă.

„Noua platformă online vine în întâmpinarea pasionaților de design interior scandinav, modern, inteligent și urban, şi a celor care sunt în căutarea unor piese de mobilier şi accesorii premium, de care să se bucure o viaţă întreagă”, se arată în comunicatul de presă al Scandinavian Design House.

Pe lângă diversitatea produselor, noua platformă online pune la dispoziția clienților și servicii: design interior, montaj pentru mobilier și accesorii textile, serviciul de măsurători și service post-garanție. Există și o secțiune utilă de tur virtual, invitând utilizatorii platformei în cele patru magazine Scandinavian Design House, dar și cataloage de amenajări, puse la dispoziție spre inspirație, de către furnizorii de piese de mobilă și accesorii. Tot pentru inspirație în ton cu moda amenajărilor interioare este și pagina de blog a site-ului, unde sunt oferite informații legate de trenduri, reguli de amenajare și chiar sfaturi de îngrijire a mobilierului. +4 www.sdh.ro +4 www.sdh.ro +4 www.sdh.ro

Despre Scandinavian Design House
- peste 15 ani de experiență,
- peste 1,000,000 de piese de mobilier montate
- peste 5,000,000 de ore de montaj până în prezent.

Scandinavian Design House își propune să fie prima destinație pentru iubitorii de mobilier și decorațiuni cu design scandinav inteligent și urban, punând la dispoziție clienților săi un magazin online modern - sdhouse.ro, si cele patru magazine fizice: BoConcept (Șos. București-Ploiești 44C, Sector 1, București – Galeriile Mobexpert Băneasa), Fleximo Băneasa (Șos. București-Ploiești 44C, Sector 1, București – Galeriile Mobexpert Băneasa), Fleximo Zăgazului (Str. Zăgazului nr. 21-25, One Herăstrău Plaza) și VOX (Swan Office and Technology Park, Șos. București-Nord nr. 15-25).
 


Spectral Mobila deschide un nou magazin, în plină pandemie

După o amânare de 45 de zile din pricina pandemiei de COVID-19, cel de-al zecelea magazin Spectral Mobila s-a deschis totuși pe 15 mai. Inițial, deschiderea acestuia fusese stabilită pentru data de 31 martie. Locație: Târgu Jiu.

 +5
Eveniment petrecut la Târgu Jiu/Spectral.ro
  |  

Magazinul Spectral Mobilă din Târgu Jiu este primul magazin deschis în 2020 și al treilea în franciză după cele deschise anul trecut în Pitești și Calafat. Funcționează în regim de franciză, pe o suprafață de 270 mp. Investiția s-a ridicat la suma de 70.000 de euro.
"Cu siguranță deschiderea magazinului din Târgu Jiu, care este al zecelea magazin Spectral Mobilă, va fi de neuitat pentru noi din cauza contextului epidemiologic actual. Deschiderea inițială a magazinului a fost programată pentru 31 martie, iar amenajarea și investițiile în marketing au început încă din luna februarie. Pe măsură ce ne apropiam de data deschiderii, realizam că este compromisă deschiderea la acea dată, dar totodată existau materiale publicitare deja tipărite cu data de 31 martie, distribuția acestora era în plină desfășurare, marketingul online deja avea un buget semnificativ consumat pentru acea dată și am luat decizia să deschidem totuși pe 31 martie deși traficul și vânzările în celelalte magazine erau deja scăzute cu până la 90%. Nu am vrut să-i dezamăgim pe cei care, în ciuda situației de atunci, ar fi venit să ne vadă produsele în ziua deschiderii. Absurdul contextului a creat o situație delicată pe care acum o percepem ca amuzantă. Pe 31 martie am deschis magazinul, iar a doua zi, pe 1 aprilie acesta s-a închis, angajații intrând în șomaj tehnic. Odată cu încheierea stării de urgență, pe 15 mai magazinul s-a deschis cu program normal și sperăm că nu vor mai exista perioade de inactivitate cauzate de eventuale restricții reintroduse de autorități”, a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL.

Magazinul din Târgu Jiu este al zecelea magazin Spectral Mobilă după cele deja deschise în Bârlad, București, Buzău, Calafat, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat, Pitești și Tecuci.


Scaune de avion postCOVID-19

Cum lumea se pregătește de marea revenire și totuși e nevoie și de respectarea unor reguli de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, una dintre marile provocări a ajuns mobilierul pentru avioane. Ce fel de soluții de design pot asigura distanțarea socială?

 +5
Soluții de aranjare a scaunelor în avioane/ Pierrejeanvision.com
  |  

Discuția este una importantă și vizează industria transportului aerian, una dintre cele mai crunt lovite industrii de pandemia de COVID-19. Mai multe studiouri de design din lume au prezentat soluții de mobilier pentru avioane, cu toate că soluția ideală nu a apărut. Distanța de circa 2 metri impusă de standardele de sănătate nu poate fi aplicată.

Toate soluțiile prezentate se referă la locul din mijloc al fiecărui rând de trei scaune. Cei de la Aviointeriors, o companie din Italia, au propus dotarea celor trei scaune cu paravane transparente care să îmbrace fiecare dintre cele trei scaune, făcând împroșcarea microbilor dificilă între ocupanții scaunelor. În plus, scaunul din mijloc ar urma să fie întors cu spatele, în raport cu cele două scaune de pe laterale. Pe scurt, pe un rând de trei locuri, cel dintre culoar și cel de la fereastră ar urma să fie îndreptate cu fața spre cabina pilotului, iar scaunul din mijloc ar urma să fie întors cu spatele spre cabina pilotului. +5 www.aviointeriors.it

În cazul în care cheltuielile cu acest mobilier ar fi prea mari, același studio de design dedicat aviației propune folosirea scuturilor de protecție, pentru fiecare dintre cele trei locuri de pasageri. Acționând asemenea unei viziere înalte, cu laturi generoase, această soluție ar asigura de asemenea o minimă protecție fiecăruia dintre călători. +5 www.aviointeriors.it

O altă propunere vine din partea unui studio de design din Marea Britanie, Factory Design, și este chiar mai costisitor (pentru companiile de zbor) decât primele două propuneri din Italia. Cei de la Factory Design au realizat un prototip de sistem de protecție care sacrifică practic locul din mijloc. Din trei locuri de pasageri, ar urma să fie ocupate cel dinspre culoar și cel de la fereastră. +5 www.factorydesign.co.uk

Pe scaunul din mijloc ar fi amplasat un kit de protecție sau de izolare, spuneți-i cum vreți, compus dintr-un panou vertical confecționat din materiale ușor de curățat, transparente, menite să mențină nivelul de luminozitate existent în avion. Panoul e completat de un element ce poate servi drept măsuță, prevăzut cu buzunare speciale în care să fie asigurate călătorilor gel dezinfectant, șervețele antibacteriene, eventual mască și mănuși. Un avantaj al acestui kit pentru mobilier e faptul că e perfect detașabil, poate fi mutat de pe un scaun pe altul, în cazul în care pe un rând zboară un cuplu de oameni căsătoriți, spre exemplu. +5 www.factorydesign.co.uk

Deocamdată, soluțiile de design nu prea sunt pe placul companiilor aeriene care invocă pierderi financiare majore prin reducerea numărului de locuri. Discuția este în plină desfășurare la nivel internațional.


Încep să se redeschidă magazinele de mobilă

Ne bucurăm să mai venim și cu vești bune: după o perioadă în care mulți și mari producători de mobilier au decis să închidă magazinele de teama pandemiei de COVID-19, limitându-se la vânzări în mediul online, a venit și vremea revenirii la normal.

 +4
Trei nume mari care și-au anunțat redeschiderea.
  |  

Mai multe mari magazine de mobilă produsă în România anunță redeschiderea showroom-urilor.

LATER EDIT: Se deschide și magazinul de tapițate Divanissimi, începând cu luni, 11 mai, de la ora 10:00. Și pentru a marca această veste bună, magazinul anunță și prețuri speciale, cu 15 până la 30% reduceri!

 +4 www.mobexpert.ro Mobexpert a început deja să deschidă unele dintre magazine, încă din data de 27 aprilie și anume Mobexpert Băneasa (intrarea B), Mobexpert Outlet Pipera, Mobexpert Militari, Mobexpert Pantelimon, Mobexpert Iași, Mobexpert Constanța, Mobexpert Brașov, Mobexpert Sibiu, Mobexpert Timișoara, Mobexpert Cluj, Mobexpert Galați.  Restul magazinelor Mobexpert rămân închide publicului, urmând să deservească clienți doar online.

 +4 www.mobiladalin.ro Mobila Dalin anunță redeschiderea magazinelor sale de mobilă fabricată la Reghin începând cu data de 4 mai. Totuși, vor rămâne valabile câteva dintre avantajele pe care Mobila Dalin le-a oferit clienților săi pe perioada pandemiei, adică a vânzărilor exclusiv online: Promoția Primăverii (reducere de 10% la toate produsele Dalin, până la finalul lunii mai) și consilierea telefonică.

 +4 www.spectral.ro Un alt lanț de magazine de mobilier produs în România urmează de asemenea să redeschidă ușile showroom-ului începând tot cu data de 4 mai. E vorba despre Spectral care își așteaptă clienții în magazinele proprii din Tecuci, Râmnicu Sărat, Călărași și Tecuci. „Spectralcom SRL este unul din cei mai mari producători de mobilier din PAL melaminat și MDF din zona Moldovei. Gama de produse fabricată de Spectralcom SRL este una completă și cuprinde piese de mobilier pentru dormitoare, sufragerii, bucătării, holuri, birouri și alte piese de mic mobilier”, se arată pe site-ul producătorului.
Cât de curând sperăm ca viața să reintre în normal.