Dizainăr la BIFE-SIM 2016 - magazin de design exclusiv românesc!

În perioada 14-18 septembrie, magazinul Dizainăr se mută la Romexpo, în cadrul evenimentului BIFE-SIM 2016. Îi găsiți în pavilionul C1, la etaj, în vecinătatea standului MagMob.

 +2
 MagMob
Îi găsiți în pavilionul C1, la etaj, în vecinătatea standului Magazinul Mobilei.
  |  

Standul Dizanăr de la BIFE-SIM 2016 se va deschide oficial pe 14 septembrie, la ora 14:00, cu o conferință de presă intitulată DESIGN LA RECE. La conferința DESIGN LA RECE sunt așteptați cei care activează în sectorul industriilor creative, dar și specialiști din sectoarele producție și administrație publică. Conferința se va desfășura sub forma unor discuții liber-creative cu scop educativ, iar printre cei ce vor lua cuvântul se numără Mihnea Ghilduș, Dragoș Motica, Andrei Botescu și Anca Ungureanu. Moderator: Barna Nemethi. Acest eveniment are deja o experiență de 3 ediții BIFE-SIM, iar pentru participare, trebuie să vă înscrieți aici.

 +2 www.dizainar.ro Dizainăr la BIFE-SIM 2016

Standul Dizainăr de anul acesta va purta numele de

Salonul New Romanian Design,

în ton cu produsele ce urmează a fi expuse. Cine va vizita standul Dizainăr de la BIFE-SIM 2016 va fi în temă cu trendurile de design interior autohton pentru anul 2017. vor fi expuse la stand zeci de produse de design, pe care echipa Dizainăr le-a ales în urma unui concurs adresat tinerilor designeri din România.

Program de vizitare a standului Dizainăr la BIFE-SIM 2016:
•    14-17 septembrie între orele 10:00 - 18:00
•    18 septembrie între orele 10:00 - 16:00.


IFFS 2016 - Design înainte de toate

Lumea amenajărilor interioare tinde să devină tot mai dependentă de fashion, de forme, texturi şi culori purtate de valurile modei. Târgul IFFS din oraşul-stat Singapore este pentru moda din domeniul mobilei un eveniment de referinţă, unde sunt prezentate în premieră numeroase creaţii noi ale producătorilor de mobilă din Asia de Sud-Est. Şi mai nou din România.

 +11
Târgul IFFS 2016: lemn și piele, materiale de bază - Magmob.ro
  |  

Dacă doriţi să vedeţi un model viabil pentru implementarea conceptelor de design în produse de serie, evenimentul din Singapore este alegerea perfectă: neavând spaţii pentru producţie, firmele locale excelează în investiţiile susţinute în design. Majoritatea (dacă nu toate) firmelor de mobilă din Singapore şi-au amplasat unităţile de producţie în ţările din jur, în Malaysia, Vietnam, China şi Indonezia, păstrând însă în oraş o divizie puternică de management, marketing şi design de produs. Ar mai fi încă un argument puternic în favoarea acestui mini-stat asiatic, şi anume faptul că are al doilea cel mai mare port din lume, serviciile logistice fiind astfel floare la ureche.

 +11 www.magmob.ro IFFS 2016, Singapore: design dintr-o altfel de lume


Revenind însă la ceea ce ne preocupă pe noi mai mult, şi anume produsele expuse la standurile de la ediţia 2016 a târgului IFFS, trebuie să punctăm din start: nu te poţi plictisi la acest eveniment. Organizatorii au venit cu teoria că interioarele moderne (deci implicit şi piesele de mobilier) tind să încorporeze tot mai multe elemente distractive, jucăuşe, sau direct destinate unor jocuri sau sporturi care pot fi practicate în interior. „Gamification”, scria pe un panou într-una din halele de expoziţie, şi aici am întâlnit vizitatori care jucau ping-pong pe o masă de conferinţe transformabilă, sau se adunau în jurul altor creaţii similare, care demonstrau teoria.

 +11 www.magmob.ro IFFS 2016, Singapore: stil scandinav cu influene vintage la standul Philos

 +11 www.magmob.ro IFFS 2016, Singapore: mobilier tapițat, foarte modern


Târgul a fost plin de propuneri actuale, stilurile dominante fiind minimalismul înviorat cu detalii simpatice şi combinaţii uneori bizare ale stilurilor vintage, industrial şi brutalist. Desigur, funcţionalitatea mobilierului rămâne unul din cele mai importante aspecte, şi la acest capitol sunt puţine firmele prezente la IFFS care să aibă probleme. Expozanţii plătesc bani grei pentru a fi parte din oferta târgului internaţional pentru că aici vin clienţi nu doar din America, Europa, Rusia şi China, dar şi din ţările arabe, Australia şi Noua Zeelandă. Ca să fii pe placul atât de multor pieţe diferite, produsele trebuie să fie neapărat actuale şi foarte inovative.

 +11 www.magmob.ro IFFS 2016, Singapore: mobilier pentru copii


Vă spun ceva numele firmelor Pure Home Collections, PR Interiors şi Prieels? Aflaţi că toate trei produc mobilă în România, iar la ediţia din 2016 a târgului singaporez au expus în total pe o suprafaţă de 800 metri pătraţi. Lemnul masiv a fost doar unul dintre materialele care a dominat oferta acestor companii, structurile metalice şi tapiţeriile din piele fiind şi ele componente care au definit standurile celor trei. Aglomeraţia din aceste standuri ne-a lăsat să bănuim că nu doar designul mobilierului este brici, ci şi preţurile sunt competitive pentru ca fluxul import-exporturilor dintre Asia şi Europa (citeşte: România) să funcţioneze în ambele direcţii.

 +11 www.magmob.ro Pure Home Collection, stand românesc la târgul IFFS 2016 Singapore

 +11 www.magmob.ro Prieels, stand românesc la târgul IFFS 2016 Singapore


În paralel cu târgul IFFS, autorităţile singaporeze şi instituţiile locale axate pe promovarea designului în general şi-au dat concursul pentru a organiza show-ul Design STARS cu proiecte de actualitate ale unor designeri internaţionali, şi pentru a derula sub umbrela festivalului SingaPlural prezentări inedite în diverse locaţii din metropolă. Toate aceste evenimente au demonstrat modul în care guvernul, mediul universitar şi firmele din industria mobilei sunt capabile să pună în practică teoria precum că designul este capabil să schimbe nu doar modul de viaţă în sânul unei societăţi, ci poate să devină chiar combustibil pentru economia locală.
Urmăriți galeria de poze!

 +11 www.magmob.ro IFFS 2016, Singapore: Ethnicraft, un stand al meșteșugului manual, încă foarte actual


Imagini de la Un nou trend de lifestyle

Un nou trend de lifestyle este o expoziție unicat, inaugurată în data de 12 iulie, la Ethos House, și care va rămâne deschisă publicului până pe 12 august, putând fi vizitată zilnic, între orele 10:00 și 19:00.

 +8
 MagMob
Un nou trend de lifestyle, vernisaj 
  |  

Expoziția Un nou trend de lifestyle a fost deschisă de un vernisaj la care au participat cei trei eroi principali ai stilului de design propus: Ciprian Manda, de la Silva Artis, Liliana Stoica de la Deco Box și brandul Vector Watch.  Mihaela Ion a curatoriat evenimentul, în prezența a peste o sută de invitați.

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 


Expoziția Un nou trend de lifestyle omagiază designul românesc, printr-o combinație ingenioasă de mobilier tradițional reinterpretat, tablouri în culori îndrăznețe și din materiale prietenoase cu mediul, și tehnologia românească ultramodernă.

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 


Expoziția Un nou trend de lifestyle își așteaptă în continuare vizitatorii în cadrul recepției de la parterul clădirii Ethos House - cea mai nouă clădire de birouri din zona de nord a Bucureştiului, Ethos House este o locaţie special aleasă pentru a susţine şi a completa eleganţa expoziţiei. Ethos House a integrat perfect în atmosfera sa clasică, stilul contemporan, avangardist al creațiilor expuse, punându-le astfel valoarea în evidență.

 +8 www.revista-atelierul.ro Un nou trend de lifestyle, vernisaj 


Eveniment: Un nou trend de lifestyle

"Un nou trend de lifestyle" este un eveniment marca Revista Atelierul, organizat în jurul unui stil de viață nou, autentic românesc - depășirea barierelor conservatoare, prin redefinirea decorului și a tehnologiei.

 +7
Creație a atelierului Silva Artis, din lemn masiv
  |  

Un nou trend de lifestyle a implicat creațiile a trei artiști deja cunoscuți industriei de design interior a României: Ciprian Manda de la atelierul Silva Artis, Liliana Stoica de la Deco Box și Irina Alexandru de la Vector Watch. Creațiile lor, adică mobilier și decorațiuni interioare cu design și în combinații îndrăznețe de culori, vor face subiectul unui vernisaj curatoriat de Mihaela Ion pe 12 iulie, ora 19.00, la Ethos House, sub egida Revista Atelierul.

 +7 MagMob Expoziția "Un nou trend de lifestyle" e deschisă la Ethos House între 12 iulie și 12 august

Expoziția "Un nou trend de lifestyle" va rămâne deschisă publicului între 12 iulie și 12 august, în recepția clădirii Ethos House (Calea Floreasca 240B, București), oferind tuturor pasionaților de frumos și inedit ocazia de a descoperi mobilă arhitecturală de esență nobilă (Ciprian Manda), tablouri tridimensionale din mozaic de lemn (Liliana Stoica) și smartwatch-urile Vector Watch (ceas inteligent compatibil cu cele mai importante sisteme de operare, iOS, Android si Windows Phone).

 +7 MagMob Ceas de perete din lemn, realizat în tehnică 3D - DecoBox

Intrarea este liberă. Pentru a fi la curent cu noutățile evenimentului, puteți urmări pagina de Facebook special creată.

Despre participanți:

 

» Vector Watch, ceasul inteligent cu rădăcini românești, se remarcă pentru autonomia bateriei de 30 de zile, nemaiînitâlnită pentru alte dispozitive din gama sa, având totodată un aspect elegant și sofisticat. Fabricat din otel inoxidabil cu finisaje rafinate și bine conturate, sistemul său de notificare permite utilizatorului să citească mesajele sau să respingă apelurile primite pe telefon cu o simplă mișcare din încheietura mâinii.

 +7 MagMob Vector Watch, model Luna Gold


» Deco-Box, primul atelier de artă 3D pe lemn. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, o îmbinare de vibrații și lumină, tablourile tridimensionale ce au la bază bucăți geometrice de lemn masiv și culori contrastante, vesele, creează o experiență unică. 

 +7 MagMob Tablou din mozaic de lemn - artă abstractă, de la Deco Box


» Silva Artis - atelier de creație în lemn, a fost lansat în 2011, ca o explorare paralelă a formelor și materialelor. Ciprian Manda lucrează cu materiale noi, dar și cu vechiul, spre a obține o adâncime, o profunzime a experienței spațiului.

 +7 MagMob Silva Artis: birou eco, cu spații pentru plante

 

Despre curator

Mihaela Ion este co-fondatoare a proiectelor ”Revista Atelierul” și “Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs”, gestionate prin intermediul ONG-ului său, “Asociația Atelierul de Creație”. Are o vastă experiență în organizarea de evenimente culturale în diferite orase din Romania: București (ICR, Institutul Cultural Francez, Cinema Elvira Popescu), Cluj Napoca, Iasi, Brasov, Timisoara. A fost bursiera grantului “Gabriela Tudor” in Londra, si din 2015 este doctor in istoria artei.


Casa Rusu a deschis primul magazin Super Store

Casa Rusu a inaugurat joi primul său magazin Super Store, în cadrul Centrului Comercial Vivantis din București. Până în anul 2017, Casa Rusu și-a propus să aibă trei astfel de magazine.

 +6
 MagMob
Casa Rusu, Vivantis - Super Store, deschis din 7 iulie
  |  

Joi, 7 iulie, în cadrul Vivantis Shopping Center a fost inaugurat cel mai mare magazin Casa Rusu, amenajat sub conceptul Super Store. Pe o suprafață de 6000 metri pătrați, bucureștenii au la dispoziție tot ce le trebuie pentru mobilarea și decorarea casei - piese de mobilă, obiecte decorative, accesorii practice. Pentru categoria produselor de decorare a locuinței s-au alocat 2000 metri pătrați. Investiția totală s-a ridicat la 1,5 milioane euro.

 +6 Casa Rusu O suprafață impresionantă a magazinului Casa Rusu Vivantis este destinată obiectelor și accesoriilor decorative

 +6 Casa Rusu Casa Rusu Vivantis - zona de bucătării

"Noul concept cuprinde o zonă vastă dedicată produselor pentru amenajarea casei, cât şi decoraţiuni şi obiecte de uz casnic din gama proprie Cassima”, a declarat Cristian Rusu, proprietar al grupului Rus Savitar – Casa Rusu. Magazinul Casa Rusu din cadrul Vivantis Shopping Center este amenajat cu standuri generoase de prezentare a pieselor de mobilier, asigurându-se astfel o bună expunere a produselor în funcție de interesul fiecărui client.

 +6 Casa Rusu Casa Rusu Vivantis - colecții moderne, pe stil fantezie, de corpuri de iluminat

 +6 Casa Rusu Casa Rusu Vivantis - zona de mobilă pentru living

Casa Rusu este compania de retail a producătorului  Rus Savitar. Compania şi-a început activitatea în 1994, în prezent fiind unul dintre cei mai mari producători de mobilier din România. Compania are trei fabrici unde se realizează mobilierul din pal melaminat şi mobilierul tapiţat.

 +6 Casa Rusu Casa Rusu Vivantis - zona obiectelor pentru uz casnic