Ești designer? Ubikubi Young Designers Award te provoacă!

Sub deviza "Designerii adevărați nu rămân doar pe hârtie", Ubikubi lansează la începutul anului 2017 un concurs pentru tinerii talentați din România. Premiile sunt îmbietoare, iar criteriile de înscriere sunt generoase.

 +4
Haideți la concurs! Ubikubi Young Designers Award / Ubikubi.ro
  |  

Povestea UBIKUBI
Fondat în 2014, Ubikubi s-a articulat într-un brand validat deja de piața internațională, cu lampa „/” și seria de  scaune  Marco, ca  promotori  inițiali. O  reputație alimentată de  un  manifest  simplu,  dar  efervescent: design de obiect testat, materializat și validat comercial dincolo de conceptele expoziționale volatile. Toate obiectele Ubikubi sunt desenate și testate in-house, cu materiale sustenabile și tehnologie proprie.

 +4 www.ubikubi.ro Ubikubi încurajează dezvoltarea designelui de produs românesc prin UYDA

Ubikubi Young Designers Award (UYDA) urmărește dezvoltarea și dezvoltarea scenei de design a României, invitând la creație și competiție designeri, arhitecți și pasionați de design cu competențe specifice. Obiectivul este susținut și de ambiția Ubikubi de a transforma acest concurs în principalul reper de competiții de design în România.

 +4 www.ubikubi.ro UYDA: criterii de participare

Criterii de înscriere la UYDA

  •  Vârstă până în 35 de ani
  • Cetățenie română
  • Înscrierea este gratuită.


Tema concursului
Produsele ce urmează să intre în competiția UYDA trebuie să fie corpuri de iluminat sau accesorii pentru casă și bucătărie, realizate în stil contemporan și la un nivel fezabil. Materialele de lucru se impun de către organizatori și trebuie să fie sustenabile și naturale: lemn, ceramică, plută, piatră naturală, sticlă sau fibre naturale.
Soluțiile tehnice propuse de fiecare produs din competiție este criteriul care face diferența între participanți și câștigători. Originalitatea creației este criteriu eliminatoriu. Dimensiunile trebuie să fie mici, iar greutatea redusă, urmând ca produsele câștigătoare să fie comercializate în afara țării. Legat de acest aspect, textul de prezentare al produsului trebuie să fie bilingv - și în limba română, și în limba engleză.

 +4 www.ubikubi.ro UYDA: tema concursului

Premii
Premiul întâi: 1500 euro
Premiul doi: 750 euro
Premiul trei: 500 euro

Etapa de aplicare
7 noiembrie 2016 - 8 ianuarie 2017
Etapa de jurizare:  8  – 18 ianuarie 2017
Anunțarea câștigătorilor:  20 ianuarie 2017
Etapa de dezvoltare și prototipare: 1 februarie  - 1 mai 2017
Decernarea premiilor și expoziție: Romanian Design Week 2017

Mult succes!


Design românesc: top 5 invenții în 2016

Concursul Național de Design de Mobilier a ajuns în 2016 la ediția a XIV-a și și-a desemnat câștigătorii într-o atmosferă festivă, în cadrul târgului BIFE-SIM. Este vorba despre cei mai tineri designeri de mobilier din România.

 +6
Ei sunt designerii viitorului!
  |  

Studenți sau masteranzi, designerii de mobilier desemnați câștigători în cadrul Concursului Național de Design de Mobilier 2016 au împărtășit cu publicul emoția creațiilor originale. S-au acordat trei premii principale, mențiuni și diplome de merit. Iată cele mai reușite piese de mobilier!

Premiul 1: Scaun „Contrapposte”. Autori: Gramatschii Andrei și Naghirneac Roman . Scaunul este realizat din minimum de piese posibil, ocupă puțin loc, iar asamblarea este o joacă de copil.
Materiale reciclabile: șezut din piele naturală, postament din lemn masiv de stejar, picioare metalice din inox. Funcție ergonomică.
Amenajare: spații publice - oficiu cu tendințe moderne, folosit pentru discuții lejere, iar scaunul de este  gândit pentru un coffee-bar; spații private - locuință tinerească, amenajată în stil industrial chic.

 +6 MagMob Premiul I la Concursul National de Design de Mobilier 2016

Premiul 2: „Lazy Nightstand”. Autori:  Ursu Vladlen și Mesca Ion
Este o piesă de mobilier integrată trendului de multifuncționalitate ce domină industria actuală a designului, o piesă aparent complicată, misterioasă, concentrată pe principiul modularității, al valorificării spațiilor mici. Elemente componente: măsuță ajustabilă pentru laptop, măsuță pentru micul dejun cu extensii retractabile și un mic taburet cu compartiment pentru depozitare. În poziție de repaos, are aspectul și funcțiile unei măsuțe de companie sau ale unei noptiere clasice.

 +6 MagMob Premiul II - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Premiul 3: Măsuță cafea „EN”. Autor: Gheorghiu Daniela
Măsuța EN este o interpretare minimalistă a măsuței de cafea, în două variante de dimensiune și culoare; împreună reprezintă un set ce poate fi folosit inclusiv ca măsuță și taburet. Material: lemnul natural. Modul de îmbinare și prindere a celor patru picioare suple este un detaliu de originalitate și o soluție de design aparte pentru blatul mesei.

 +6 MagMob Premiul III - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Set „Mobilier pentru copii” – Mențiune. Autor: Ianaciuc Lăpușan Diana Lucia Maria
Sursa de inspirație: nevoile unei mămici active.
Design: stil minimalist, practic și multifuncțional. Este un set de mobilier pentru copii ce poate fi folosit ani la rând, de la vârsta de 3 luni a bebelușului, până la vârsta adolescenței. Pentru primă perioadă, setul conține un leagăn și un fotoliu pentru mămică, dar după trecerea anilor poate fi folosit ca un set de relaxare - băncuță și scăunel.

 +6 MagMob Mentiune - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Masa „Hora” – Diplomă de Merit. Autor: Barbu Bogdan Alexandru
Sursă de inspirație: elemente românești de design tradițional - oameni în horă.
Materiale: placaj cu elemente gravate prin metoda laser
Design: elementul din centrul blatului este interschimbabil, existând mai multe variante de culoare (roșu/turcoaz) și model.

 +6 MagMob Diploma de merit - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Au fost răsplătite cu diplome de merit și mențiune creațiile lui Robert Niculescu (scaunul Box Chair), Oana Maria Petrăreanu (măsuța Twining), Adelina Munteanu & Maria Sas (Cuier).

Rețineți numele lor - ei sunt designerii care vor scrie viitorul mobilei românești!


Cele mai reușite amenajări interioare în 2016

Delta Studio a lansat, la începutul lunii decembrie, un catalog ce cuprinde cele mai reușite amenajări interioare din România în anul 2016. Lansarea a fost festivă, într-un cadru marcat de colecții de mobilă expuse în showroom.

 +8
Cafeluța de toate zilele, în interpretare Delta Studio
  |  

Unde, când, ce anume?
Pe 8 decembrie, în showroom-ul Delta Studio au fost prezenți circa 300 de invitați - parteneri de afaceri, arhitecți, designeri, dezvoltatori imobiliari și reprezentanți ai presei de profil. Catalogul se intitulează Lifestyle Design Interior 2017 și reprezintă o sursă de inspirație pentru toți românii care plănuiesc să își (re)amenajeze locuința. În paginile albumului se regăsesc 29 de proiecte de amenajare interioară, toate fiind realizate de designeri și arhitecți români, cu bugete dintre cele mai variate, pentru clienți dintre cei mai diferiți, adaptate unor spații diverse - de la o garsonieră de 30 mp, până la vile de 500 mp.

 +8 MagMob O comodă cu imprimeuri etno și un device ingenios pentru IPhone

Despre designerii români
Acest demers se înscrie în politica Delta Studio de susținere a designului românesc, de promovare a talentelor din România. Cu toții merităm case frumoase și original amenajate, iar acest album este o minunată sursă de inspirație. Proiectele sunt prezentate în ordine alfabetică, iar printre autori se numără branduri de design interior și arhitectură ce nu mai au nevoie de prezentare: Alfa Invest, Alina Aldea, 3T Birou de Arhitectură, Bogdan Ciocodeica și Diana Roșu, Gavia Concept, Idecorate, Miso Architects, SYAA, Simona Ungurean.

Unde găsim albumul
Se poate cumpăra la prețul de 29 ron din librăriile Cărturești și magazinele Delta Studio. Lansarea albumului Lifestyle Design Interior 2017 a marcat și o dată importantă în istoria brandului: împlinirea a 20 de ani de activitate pe piața românească.

Noi am fotografiat câteva dintre amenajările interioare prezentate în showroom-ul Delta Studio cu această ocazie și vi le arătăm și vouă cu mare drag. Sunt semnate de tineri designeri români, dornici să pătrundă în casele românilor cu idei îndrăznețe.

 +8 MagMob Colț de relaxare, în showroom-ul Delta Studio

 +8 MagMob O amenajare de tip dining pe colț, în showroom-ul Delta Studio

 +8 MagMob Un dormitor odihnitor: tăblia patului are forma unor perne

 +8 MagMob O variantă de dormitor ultra-colorată

 +8 MagMob Un living modern, elegant, pentru seri sofisticate

 +8 MagMob Alternativa minimalistă a livingului Delta Studio


Târguri de Crăciun cu designeri români

Ultima parte a anului 2016 este dedicată cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă. Românii cumpără, designerii români oferă. Există în această perioadă mai multe târguri de profil, dedicate celor care doresc cadouri unicat.

 +4
Merită să cumperi cadouri de la târgurile designerilor: sunt obiecte unicat, originale și de calitate / Designist.ro
  |  

Ultimele două săptămâni ale lui decembrie sunt marcate la București de evenimente ce combină designul românesc de produs cu febra cumpărăturilor de Crăciun. Ceea ce înseamnă că românii pot cumpăra cadouri altfel decât cele obișnuite, cadouri unicat, marcate de design original, produse autentic românești. fie că e vorba de mobilă, mic mobilier, accesorii de casă și design interior sau obiecte decorative ce simbolizează bucuria Crăciunului, găsiți de toate la următoarele târguri:


Moș Dizainăr

12 - 23 decembrie, între orele 12:00 - 21:00, la adresa Puțul cu plopi, nr 17 (lânga Cișmigiu), organizat de Dizainăr. Intrarea este gratuită.

 +4 www.dizainar.ro
Moș Dizainăr este un târg de design românesc, ajuns la cea de-a patra ediție, de unde se pot cumpăra cele mai originale cadouri de iarnă, semnate de câțiva dintre designerii și creativii deja consacrați din România, de la mobilă și mic mobilier până la accesorii de casă și ceramică. Târgul Moș Dizainăr va debuta cu o petrecere în cadrul căreia se va bea vin fiert și se va savura turtă dulce. Părinții își pot înscrie copiii să devină spiriduși în cadrul a două evenimente de profil - worshopuri de meșterit, susținute de eematico și Molcush. "Când cumperi un cadou de la Dizainăr nu investești doar în relația ta cu cel căruia îi dăruiești, ci investești în designerii români și în creativitatea lor", explică Mihnea Ghilduș, fondatorul Dizainăr.

 

Made in Ro

17 - 18 decembrie, între orele 11:00 - 20:00, în Impact Hub, cu adresa strada Halelor, nr 5 (Piața Unirii), organizat de Designist. Intrare: 10 lei.

 +4 www.designist.ro
Made in Ro este un târg de design românesc, ajuns deja la cea de-a opta ediție, și care reunește peste 65 de tineri designeri și creativi din mai multe colțuri ale României. Veți descoperi produse de design abia lansate, dar și colecții de produse consacrate. Organizatorii pun accent pe colecția de ceramică, foarte bine reprezentată anul acesta la târgul Made in Ro. Printre posibilele cadouri de luat acasă, veți descoperi produse textile (perne decorative), accesorii pentru decorarea meselor festive, obiecte decorative pentru casă, bijuterii hand made, accesorii unicat pentru moda feminină, globuri cu design original pentru bradul de Crăciun, jucării, corpuri de iluminat, mic mobilier etc. Atmosfera va fi de petrecere intimă, organizatorii așteptându-i pe clienți cu o ceașcă de ceai fierbinte.

 

Alt Crăciun

16 - 23 decembrie, între orele 14:00 - 21:00, la Hanul Gabroveni, cu adresa strada Lipscani, nr 84 - 90, organizat de ARCUB. Intrarea este gratuită.

 +4 ARCUB
Ajuns la cea de-a două ediție, târgul Alt Crăciun este o combinație ingenioasă de produse de design românesc, concerte de muzică live și delicatese gastronomice. Târgul se desfășoară de-a lungul pasajului Gabroveni, într-o atmosferă de forfotă veselă, iar produsele de cumpărat acoperă toți membrii familiei. Le cunoașteți deja dacă ați vizitat Romanian Design Week 2016, și se înscriu în categoria produselor de mic mobilier, ceramică, obiecte decorative pentru casă, corpuri de iluminat și accesorii textile. Atmosfera va fi întreținută cu ajutorul vinului fiert și al cafelelor aromate.


Ikea: cum să te joci în luna cadourilor

Ikea a lansat o campanie menită să aducă o schimbare în viețile noastre: despre joacă! Românii sunt invitați în această perioadă specială să dăruiască altora, dăruind familiilor lor.

 +3
Ne jucăm pentru dreptul la joacă / Ikea.com/ro
  |  

Oricum trecem pe la magazinul Ikea și cumpărăm mobilă și accesorii de casă cel puțin o dată pe an. Dacă trecem acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, nu ne vom bucura singuri, ci împreună cu cei rămași acasă. Ikea a lansat în perioada 20 noiembrie - 24 decembrie, o campanie umanitară despre dreptul la joacă al copiilor defavorizați social și financiar.

Despre campania "Ne jucăm pentru dreptul la joacă!"
Cu această denumire sugestivă, campania urmărește să încurajeze cumpărăturile pentru copii: jucării și cărți pentru cei mici. Pe lângă faptul că reprezintă cadouri foarte potrivite de la Moș Crăciun, de aceste cumpărături se vor bucura și copii pe care nu-i cunoaștem - copii din zonele de conflict ale lumii, din comunități marcate de sărăcie și din taberele de refugiați. La fiecare dintre jucăriile și cărțile pentru copii cumpărate, Ikea va dona 1 euro pentru a reda și copiilor defavorizați dreptul la joacă.

 +3 www.ikea.com/ro/ro/ Toți copiii au dreptul la joacă

"Sunt copii din zone ale lumii care nu au parte de joacă. Copiii din comunități sărace, tabere de refugiați și zone de conflict. Copiii cu dizabilități. Pentru ei, magazinele IKEA din toată lumea lansează o această campanie: NE JUCĂM pentru dreptul la joacă", afirmă reprezentanții Ikea într-un comunicat de presă.

Campania "Ne jucăm pentru dreptul la joacă" continuă succesul altor campanii - campania Jucăriilor de Pluș, desfășurate de magazinele IKEA în anii anteriori. S-au strâns cu acest demers 118,8 milioane de euro, începând cu 2003. Campania de anul acesta este cea mai mare de până acum din punct de vedere al produselor și al partenerilor.

Nu uitați, deci de jucării când mergeți la Ikea! Umpleți și sacul Moșului pentru copiii defavorizați!

 +3 www.ikea.com/ro/ro/ Să ne jucăm, ca și ei să se joace!