Vinotti - mobilă clasică altfel

Colecțiile de mobilier Vinotti s-au impus pe piața românească în cadrul stilului clasic, sobru, pentru locuințe luxoase. Începând cu sfârșitul anului 2016, s-au produs niște schimbări sub forma încercării de adaptare la trendul culorilor.

 +4
Sorento de la Vinotti: mobilă de vis pentru living și dining
  |  

Despre Vinotti
Se află de zece ani pe piața furnizorilor de mobilier, având magazine proprii în București, Arad și Timișoara. De câteva luni de zile, magazinul din București și-a schimbat locația - îl găsiți pe Şoseaua București Nord, numărul 7.  În toamna lui 2016, Vinotti a lansat colecția Sorento, atipică pentru stilul de mobilă cu care își obișnuise clienții. Indiciu: noi combinații de culori.

Despre colecția de mobilă Sorento
Este o colecție destinată atât zonei de dining, cât și livingului și dormitorului, toate piesele necesare acestor încăperi fiind realizate din materiale de calitate și c-un design întimerit. "Pentru a fi în trendul actual, cel plin de culoare, am introdus colecția Sorento. Am optat pentru culori deschise, luminoase, de ivoar cu patină aurie" - Vlad Iliescu, general manager Vinotti. Stilul clasic, al mobilei de artă, a căpătat astfel accente moderne, contemporane și ceva mai multă complexitate.

 +4 MagMob Sorento de la Vinotti: masă extensibilă, pentru momente festive

Detalii de observat: blatul mesei de dining are opțiune de intarsie, rezultând un contrast de culoare și o complexitate a modelului. Tabloul de intarsie este executat manual; sculpturile ornamentale sunt destul de simple pentru a pune accentul pe combinația de culori.

Colecția Sorento are de la distanță un efect de iluminare a spațiului casei, de încălzire a atmosferei și asigură un confort sporit atât fizic, cât și vizual, grație designului inspirat de forme circulare. Se resimte o ușoară evocare a stilului  baroc, însă combinația de culori pastel ne aduce în contemporaneitate. Secretul: folosirea ingenioasă a culorilor.

 +4 MagMob Sorento de la Vinotti: patul matrimonial are tăblia căptușită în culori odihnitoare

 +4 MagMob Sorento de la Vinotti: taburet cu oglindă pentru dormitoare clasice

Despre culori și cum să le folosim în casă, ne sfătuiește managerul Vinotti;
•    În living: culori și nuanțe deschise, ivoar sau cireș deschis, cu finisaj al lemnului în tonuri cât mai calde și deschise.
•    În dormitor: culori pastel, cu mici accente de culoare închisă, sub forma accesoriilor de mobilier.
•    Colecții de mobilă din piele: culori complexe, nu stridente, dar dificil de încadrat unei singure nuanțe. Adică culori așa zise murdare, amestecate cu tonuri de gri - gri spre crem, grej, maro impur.Nuanța de gri trebuie inclusă, indiferent de culoarea principală.


Flexit - pat, birou și dulap într-o singură mobilă

Flexit este una dintre minunile recente ale designului de mobilier. Creat de designerul belgian Pieter Peulen, rezolvă problema spațiilor mici, oferind tot confortul pe care îl pot asigura trei piese la un loc.

 +4
Flexit cântărește 43 de kg și este un sistem demontabil / Archello.com
  |  

Despre Pieter Peulen
Născut în Belgia, este unul dintre cei mai tineri și talentați designeri ce urmează a-și înfrunta proiectele creative în zilele ce vin, în cadrul unui concurs tematic organizat la târgul imm Cologne 2017.
Sursa de inspirație a fost însăși locuința micuță ca suprafață în care designerul a trăit ani la rând, o căsuță care l-a făcut să viseze la piesele de mobilă ale viitorului: numeroase, confortabile și... care să ocupe toate laolaltă spațiul pe care l-ar ocupa în mod normal doar una dintre ele.

Despre Flexit
Este un mobilier corp, inteligent construit, din bare metalice care oferă posibilitatea de a avea un pat, un birou și un dulap într-o singură piesă de mobilă. Inovația ține de felul în care barele metalice se întrepătrund perfect, asigurând toate cele trei funcții într-o singură și suplă piesă. Flexit este prevăzut cu rotile ce permit mutarea lui în poziții diferite, în funcție de activitățile zilei - dacă stai într-o garsonieră minusculă, ziua poți întoarce patul Flexit cu fața la perete pentru a avea acces simplu la birou, iar noaptea, invers.

 +4 www.archello.com Componenta de birou este cât se poate de simplă. Pentru un efect minimalist, scaunul este transparent și fără spătar

Fiecare piesă a sistemului Flexit este ca un compartiment de sine stătător, compus din doar două bare metalice. Patul dispune de un buzunărel lateral, de asemenea metalic, cu rol de noptieră. Scaunul de birou intră ușor sub masa de lucru, iar hainele se agață simplu pe bara dulapului, fără a stânjeni spațiul de lucru sau spațiul pentru odihna nocturnă. Fiecare dintre cele trei compartimente poate fi separat de celelalte, sistemul de bare metalice fiind extrem de ușor de montat pe orizontală sau verticală, în funcție de preferințele fiecăruia.

Indiferent că stai la garsonieră sau apartament, Flexit poate fi separat în trei piese de mobilă pe colțuri sau aranjat în camere diferite. Inovație de excepție!

 +4 www.archello.com Flexit are drept accesorii practice buzunare și polițe pentru păstrarea telefonului, cărților și ochelarilor

 +4 www.archello.com Cele trei compartimente ale corpului Flexit se pot combina într-o multitudine de variante. Sau se pot separa, în camere diferite
 


Transilvania Production - schimbare radicală de stil de mobilă

Un producător de mobilă din România a întâmpinat anul 2017 cu o colecție uimitoare de mobilier sub aspectul stilului, materialelor și combinațiilor de culoare. Transilvania Production reînvie epoca aristocrată.

 +8
Transilvania Production: dormitor in culori nobile
  |  

Despre Transilvania Production
Fabrica de mobilă a fost înființată în 1992, în localitatea Câmpeni, județul Alba, și s-a specializat pe mobilierul din lemn masiv, cu accente rustice. Colecțiile sale sunt foarte căutate pe piața europeană, având ca destinație favorită regiunile montane din zona Alpilor francezi, italieni și elvețieni - cabane, pensiuni, hoteluri din vecinătatea pârtiilor de schi. Însă la sfârsitul toamnei 2016, Transilvania Production a lansat în cadrul BIFE-SIM o colecție atipică nu doar pentru cartea sa de vizită, ci pentru întreaga industrie de mobilă din România.

 +8 MagMob Transilvania Production: scaun cu blazon

 +8 MagMob Transilvania Production: mobilă cu stil

Despre colecția de mobilă de la BIFE-SIM 2016
Neobișnuită, surprinzătoare, copleșitoare. Acestea sunt cuvintele care descriu noua colecție de mobilă Transilvania Production, un amestec de stil provensal cu acceste retro sofisticate. Producătorul s-a inspirat din epoca și stilul de viață al marilor aristocrați, reinterpretând într-o notă contemporană forme, linii și design care s-au bucurat de mare succes cu câteva sute de ani în urmă, în Franța. "Pe vremuri, culoarea se asocia rangului nobiliar, iar interioarele palatelor erau marcate de prezența culorii, în nuanțe destul de tari, vii, vesele și armonizate. Culoarea era asociată bunăstării și eleganței, astfel că am decis și noi s-o folosim din plin", ne-au dezvăluit reprezentanții Transilvania Production.

 +8 MagMob Transilvania Production: combinații de culori îndrăznețe

Materiale: structură din lemn masiv, catifea ca material textil.
Culori: vibrante, imperiale, combinate cu multă îndrăzneală, de la galben și gri până la verde cu mov.

Mobilă pe încăperile casei
Dormitor: trei variante de comodă cu sertare, trei dimensiuni diferite și trei combinații de culori: roșu & gri, violet & verde, roz pastel & gri petrol. Patul are tăblia căptușită cu pluș / catifea, și poartă blazon.

 +8 MagMob Transilvania Production: comode în culori neobișnuite

Living: mic mobilier cu maximă funcționalitate. Combinație de culori: alb, verde, negru. Accesoriile metalice sunt de tip retro, iar lemnul este finisat cu tehnică pentru efect de patina timpului.

 +8 MagMob Transilvania Production: living atipic, într-o combinație de culori modernă, contrastând cu ornamentele sculpturale de viță nobilă

 +8 MagMob Transilvania Production: trecere armonioasă de la dining la living

Dining: două variante de masă din lemn vopsit cu scaune tapițate. Combinații de culori: galben & verde, gri perlat & verde pal. Atmosferă de masă festivă, atmosferă nobilă, ce permite integrarea acestor piese de mobilier și într-un living modern.

 +8 MagMob Transilvania Production: colecție regală pentru dining, cu scaune îmbrăcate în catifea

Bucurați-vă de imaginile online sau admirați toată colecția în paginile revistei Magazinul Mobilei, numărul 5!


Gap Art: tapetul românesc te uimește!

Pe cei de la Gap Art i-am cunoscut abia la BIFE-SIM 2016. Standul lor, extrem de modern, dar cald și vesel, ne-a atras atenția în ciuda spațiului mic și a numărului mare de vizitatori. O gamă inedită.

 +4
 MagMob
Gap Art: model Spanish Tile
  |  

Este o noutate absolută pe piața decorațiunilor din România: atelierul Gap Art este primul care produce tapete românești, cu modele originale, proprii, cuprinse într-o colecție unică, denumită Mind the Gap. Modelele de tapete sunt numeroase, variate, dar au toate un numitor comun: pasiunea pentru formele geometrice și culorile ce emană căldură.

 +4 www.gap-art.com Gap Art: model Turquoise Patch

Despre atelierul Gap Art

Producătorul este din zona Transilvaniei, mai exact din Tîrgu-Mureş, iar obiectivul care stă în spatele colecțiilor lansate este de a da caselor obișnuite un aer neobișnuit, de a le înfrumuseța și mai ales de a le personaliza. Este vorba despre colecții de tapete cu design românesc, dar și de alte decorațiuni pentru casă, în special abajururi, dar și tablouri sau fețe de perne imprimate.

 +4 www.gap-art.com Gap Art: model Organinc tile

 

Despre colecția Mind the Gap

O colecție unică, compusă din mai multe stiluri combinate - clasic, vintage, modern, urban, poate chiar rustic. Se folosesc cele mai bune (naturale) materiale de lucru: lemn reciclat, bumbac, hârtie și sticlă, iar finisajul fiecărui produs se face manual. Sursa de inspirație: produse de casă denumite antichități și fotografii alb/negru. Rezultat: tapete spectaculoase, cu accent pe formele geometrice, ce îmbracă pereții casei într-un mod unic, contribuind la o atmosferă contemporană. Chit că e vorba de tapetul considerat expirat.

 +4 www.gap-art.com Gap Art: model Men on Moon


Mobilă pentru camera copilului: top 3 în 2016

BIFE-SIM este cel mai important târg al anului în industria producătorilor de mobilă din România, un eveniment de toamnă ce reflectă tendințele în materie de amenajări interioare, materiale și funcționalitate.

 +4
Cele mai frumoase colecții de mobilă pentru camera copilului au reflectat tendința spre culori îndrăznețe în anul 2016
  |  

Așteptat cu interes de către clienții finali și cu mari emoții de către producătorii de mobilă, BIFE-SIM 2016 reprezintă un etalon al nivelului de calitate pe care industria îl atinge de la an la an. Colecțiile lansate aici dau tonul în următorul an calendaristic și sunt sursă de inspirație pentru tinerii designeri ce aspiră la o relație cât mai aprofundată cu producătorii de mobilă. Iar anul acesta, BIFE-SIM a marcat trecerea la un nou nivel al mobilei din România - mobilă vie, împrospătată printr-o paletă de culori mai îndrăznețe ca niciodată.

Camera copilului s-a bucurat, parcă, de atenția producătorilor de mobilă în România mai mult decât în anii precedenți. Câțiva mari producători s-au concentrat pentru prima dată pe mobilierul pentru această încăpere, în vreme ce alții s-au concentrat pe soluții funcționale, adaptate spațiilor mici ale locuinței. Indiferent de aspect, producătorii de mobilă au venit cu ceva nou, surprinzător și ușor de integrat locuințelor private din România.

BioMobila
Atelierul de mobilă s-a deschis abia la începutul anului 2016, în Suceava, iar sursa de inspirație sunt basmele românești clasice. Biomobila este condusă de o echipă cu experiență în designul de produs și lucrul cu copiii. Rezultă colecții de mobilă pentru camera copilului pline de căldură, prietenoase cu cei mici, sub aspectul materialelor, și cu un design modern, adaptat necesităților copiilor din zilele noastre. Tot mobilierul este conceput din lemn masiv, tratat cu lacuri și vopsea prietenoasă cu mediul, decorat cu personaje de poveste carpatină. Povestea Caprei cu trei iezi este punctul de pornire în crearea unei atmosfere de poveste carpatină în casele contemporane.

 +4 MagMob Biomobila la BIFE-SIM 2016: lemn natural, finisaj bio și accesorii de poveste

Regallis Kids
Este al doilea an în care Regallis, producător de mobilă de artă, lansează colecție de mobilă pentru camera copilului, în cadrul BIFE-SIM. Este vorba despre mobilier artistic, prin prisma ornamentelor sculptate, a materialelor de lucru și a combinațiilor de culori. Funcționalitatea este însă specifică epocii moderne în care trăim, astfel că cel mic are la dispoziție și pat, și birou, și spații de depozitare pentru haine, jucării și cărți. La BIFE-SIM 2016, Regallis a lansat două variante de mobilă pentru camera copilului: pentru băieți, în combinație de alb și albastru, și pentru fetițe, în combinație de alb și roșu.

 +4 MagMob Regallis: colecție sofisticată de mobilă pentru camera copilului

Maria Production
Acest producător de mobilă este cunoscut deja prin prisma aplecării sale către povești cu decoruri montane. Atât de primitoare, rustice și vesele sunt colecțiile de mobilă lansate de Maria Production încât cu greu mai poți face distincția între mobilă pentru copii și mobilă pentru adulți. La BIFE-SIM 2016, Maria Production a propus o cameră a copilului în stil provensal, pe cât de simplă, pe atât de funcțională și ușor de personalizat. Pătuțul, noptiera și o comodă cu patru sertare sunt suficiente pentru ca cel mic să se simtă răsfățat, iar materialul folosit (lemnul masiv, în culori neutre) asigură rezistența mobilierului în timp.

 +4 MagMob Maria Production la BIFE-SIM 2016: stil șic, adaptat camerei copilului într-o atmosferă de acasă

Care dintre colecții vă place mai mult?