logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilă din… resturile unui avion!

Deșeurile metalice sunt noua mare "lovitură" a industriei de design de produs. Chiar și din resturile unor avioane ieșite din circuit se poate crea mobilier de lux, cu pasiune pentru confort, dar și pentru nonconformism.

bizar_deseuri_metalice-2051
Ştiați? Deșeurile metalice se pot refolosi pe post de mobilier atipic
Publicitate
Andreea Chiru  |  10 Ianuarie 2017

Evident, se întâmplă în America! Câțiva designeri de produs au decis să dea o nouă întrebuințare deșeurilor metalice rezultate după pensionarea avioanelor. Așa au început să apară în industria producătorilor de mobilă tot soiul de prototipuri extravagante, pe cât de inedite, pe atât de scumpe. Diverse componente ale avioanelor își trăiesc a doua tinerețe, transformate din elemente de confort în timpul zborului în elemente de decorare a caselor. Această modă se cheamă MotoArt.

Scaunul ejectabil F-4 a aterizat într-un bar! Nu-i rău, așa-i? A țâșnit dintr-un avion model F-4 Phantom Jet Fighter și și-a păstrat tapițeria intactă. Un retuș pe ici, altul pe colo și voila! Picioarele sunt din aluminiu, suflate în vopsea argintie, pentru prelungirea tinereții.

www.motoart.com
Scaunul ejectabil F-4, pentru boss!

Sau dacă preferați un pahar de vin acasă, de ce nu? Măsuța C-130 Hercules poate fi cea mai bună companie! Baza este realizată dintr-o bucată de aripă de avion, acoperită de-un blat fin de sticlă și susținută de un picior robust de aluminiu vopsit în nuanță dramatică, masculină. Poate fi folosită și a doua zi de dimineață, pe post de măsuță de cafea.

www.motoart.com
Măsuța C-130 Hercules - cafea sau vin, depinde de fiecare

Patul DC-10 este următoarea oprire. A aparținut unui avion de pasageri, dar acum este ideal pentru călătoriile romantice din dormitor. Diametrul generos de 215 cm asigură tot confortul a cel puțin două persoane, iar marginile supraînălțate joacă rol de baldachin SF și este disponibil cu sistem de iluminare pe interior.

www.motoart.com
Patul DC-10, transport pentru romantici

Să ne clătim pe ochi, ce ziceți? Nu de alta, dar trebuie să mai admirăm ceva: chiuveta din baie! Cândva, în tinerețe, și ea își lua zborul, și să zică "mersi" că nu zace relicvă pe fundul vreunei ape. Acasă, chiuveta KC-97 este chiar ea fundul unei ape – a celei de la robinet! Ghiciți ce a fost? Parte a unei roți din față a avionului!

www.motoart.com
Chiuveta model KC-97

Deși par sosite din viitor, aceste piese de mobilier din deșeurile avioanelor sunt, de fapt, un superb mesaj de supraviețuire al trecutului – să nu-l lăsăm să moară!