logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Îndrăznim? O nouă epocă a mobilei bate la ușă!

Vești bune de la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediția 2015: lumea mobilei se reinventează.

ceas_deco_box-540
Ceasul cu cifre din lemn de la Deco-Box bate în întâmpinarea viitorului
Publicitate
Andreea Chiru  |  30 Octombrie 2015

Ajunsă la cea de-a patra ediție, "Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs 2015" s-a desfășurat la Institutul Cultural Român. Creațiile expuse sunt moderne, abstracte, originale, sincere în funcționalitate, transparente ca design și extrem de simple ca și concepție. Nimeni nu se mai complică cu materiale greu de găsit și extrem de scumpe, ci tinerii designeri preferă o reîntoarcere la natură: sfoară, lemn, lacuri incolore. Şi cam atât.

Iubirea românului pentru lemn este principiul care stă la baza creațiilor îndrăznețe. Maria de la DearSender realizează bijuterii îndrăznețe din lemn și pietre; bicicleta Oaky are cadru de lemn și suporți pentru sticle din bambus; atelierul Wood Be Nice face fotografie pe lemn. 

noaptea_alba_icr-543
Bicicleta Oaky din lemn onorează prietenia cu natura

Ciprian Manda a expus piese de mobilier din stejar masiv, puțin stilizate, parcă cioplite prin forța naturii.

"Încerc să las lemnul să vorbească. Dacă în fabrici, lemnul este prelucrat până la dispariția imperfecțiunilor, eu tocmai pe micile defecte mă bazez pentru a-mi personaliza mobilierul. Mi-am deschis atelier și fac mobilă unicat la comandă".

Măsuța de cafea, taburetul sau biroul se încadrează unui stil de nișă – arhitectură contemporană cu forme ce omagiază jertfa lemnului. "Creez piese de mobilă condus de două principii: respect pentru lemn și design inteligent și îndrăzneț".

mircea_sanda_varsta_stejar-542
Mircea Manda ne provoacă: ghiciți vârsta stejarului!

Designerul Liliana Stoica de la Deco-box a dat culoare evenimentului de la Institutul Cultural Român cu tablouri mozaic din lemn, suporți lumânare și ceasuri, toate acestea înscriindu-se într-un stil nou în România, artă abstractă modernă. "Folosim lemn de brad, dar și resturi de lemn de stejar sau fag rămase de la fabrici de mobilă. Pentru atelierul nostru ar fi ideală o colaborare la scară mare cu un producător de mobilă din România, mai ales că modele noastre mozaicate se pot aplica și pe mobilier, rezultând piese de mobilă absolut originale". Decorațiunile se vând în magazinele Dizainăr, Cărturești, Class Living și Bookconcept.

Echipa Aito a făcut senzație cu o serie de piese de mobilier extrem de simple și spectaculoase. Scaunul din lemn de molid cu șezut și spătar din împletituri de sfoară susține greutăți de până la 100 kilograme, iar lampa colivie creată parcă dintr-un mănunchi de surcele asigură un joc de umbre și lumini fabulos pe tavanul oricărei case.

lampa_coliviei_aito-541
Lampa colivie Aito îmbogățește aspectul tavanului

Câștigător al premiului I în cadrul Concursului Național de Design de Mobilier 2015, Vlad Oană a adus la ICR scaunul ergonomic realizat din lemn de paltin și inspirat de osatura creaturilor marine. "Încă de la Bife-Sim 2015, un producător de mobilă s-a arătat dornic să producă acest scaun. Însă până la capăt, drumul e lung. Nu știu dacă o să iasă această colaborare. Cred că principala provocare a relației dintre designeri și producătorii de mobilă din România este lipsa de deschidere la nou. Mi se pare că producătorii nu au disponibilitatea de a testa prototipuri. Ca designer, eu sunt deschis la ajustări ale produsului, în sensul optimizării scaunului, dar cu condiția păstrării imaginii originale".

scaun_vlad_oana-539
Scaunul ergonomic al lui Vlad Oană este din lemn de paltin

 

Publicitate
Publicitate