logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

MATER – prima bibliotecă de materiale din România

MATER, prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est, va converti un spațiu industrial de 1000 mp într-un loc dedicat cercetării, expunerii și explorării materialelor folosite de arhitecți, designeri și constructori pentru proiecte locale. Spațiul  este cel mai nou proiect realizat de Nod Makerspace.

mater4-2508
Publicitate
Andreea Chiru  |  31 Mai 2017

Biblioteca de materiale MATER va aduce în București un concept deja prezent în marile capitale ale lumii, ca New York, Paris, Milano și Shanghai – centre care arhivează mii de materiale și sunt astfel punctul de pornire al inovației în design, urbanism și arhitectură.

În România, ideea deschiderii bibliotecii de materiale a pornit de la nevoia membrilor din comunitatea Nod Makerspace de a avea acces la mostre de materiale cât mai diverse. O bibliotecă de materiale arhivează, sortează și prezintă mostre din cele mai noi și speciale materiale de pe piață – astfel publicul specializat din domenii precum arhitectura, design interior, de produs, modă, arte vizuale, publicitate sau construcții are acces la o bază de date utilă pentru dezvoltarea de noi produse și proiecte.

Biblioteca de Materiale din București va fi un spațiu de inspirație pentru creativii care pun bazele unui nou proiect, dar și un spațiu de co-working, un loc de întâlniri cu parteneri și clienți și un loc în care profesioniștii din domeniu vor putea consulta, compara și lucra pe diverse materiale.

mater-2504

mater1-2505

Pe data de 20 mai, echipa MATER a dat drumul unei campanii de crowdfunding și și-a propus să strângă 15.000 de euro prin donații din partea publicului. În schimbul donațiilor, oamenii vor primi recompense ce constau în abonamente la biblioteca de materiale, obiecte de design ce includ materiale inedite sau opțiunea de a deveni co-fondator al proiectului. Toate informațiile despre proiect vor fi disponibile pe site-ul www.materlibrary.ro și pe Startarium, cea mai complexă platformă online pentru antreprenori, care va găzdui campania de crowdfunding.
MATER se va afla în același spațiu industrial în care a fost dezvoltat și Nod Makerspace: complexul Industria Bumbacului din zona Timpuri Noi din București.

Biblioteca MATER va fi deschisă în luna octombrie a acestui an unde, într-o primă etapă vor fi expuse 3000 de materiale. Spațiul va fi deschis pentru toți profesioniștii din industriile creative, fiind gândit ca un loc unde aceștia vor putea lucra la propriile proiecte, dar vor avea posibilitatea să găsească și inspirație cu ajutorul materialelor disponibile.

mater2-2506

mater3-2507

mater5-2509

Publicitate