logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs în imagini

În cifre, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs a arătat astfel: 87 de designeri participanţi, peste 36 de parteneri media, peste  2500 de vizitatori, un parteneriat privat – public între Asociaţia Atelierul de Creaţie şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, un finanţator, două formaţii live şi un DJ.

nacd_2017__revista_atelierul1-2989
Ediția 2017 a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs s-a desfășurat într-un cadru mai mult decât potrivit/Foto: Daniela Lazăr
Publicitate
Andreea Chiru  |  07 Decembrie 2017

În creații, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs 2017 a demonstrat că locul produselor de autor este în spaţiile de consum de cultură. Această a șasea ediție a evenimentului a fost dedicată tradiției culturale românești și căilor de a o adapta la contemporan, iar produsele selectate pentru expoziție s-au potrivit perfect conceptului propus. Tradiţia românească se numără printre elementele definitorii ale industriei culturale şi creative românești, ceea ce se reflectă și în creațiile artiștilor din domeniu.

Daniela Lazăr

Daniela Lazăr

 La această ediție a fost propus, pentru prima dată în cadrul proiectului, un parteneriat privat nonprofit – public universitar, iar organizatorii, Asociația Atelierul de Creație, au transformat astfel sala de expoziție a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu într-un spațiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create în România.
Mihaela Ion, directoarea de proiect a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, declară: Expozanţii selectaţi de către echipa Atelieru, şi prezenţi exclusiv în sala de expoziţie au dezvăluit o altă faţetă a designului de produs – produse care vorbesc de la sine. Prin acest proiect, am adus sub aceeaşi cupolă două faţete ale industriilor creative româneşti, una academică şi una privată, fiecare cu reguli proprii, uneori greu de întrepătruns şi asimilat. Dorim ca la următoarele ediţii să ducem mai departe parteneriatul privat  – public, în încercarea de a educa şi prezenta publicului avizat două lumi diferite, dar la fel de creative.

Daniela Lazăr

Daniela Lazăr

Daniela Lazăr

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs are o dublă misiune –de a educa publicul în direcția designului de produs contemporan românesc, la fel de unic și de valoros ca arta de circulație internațională, dar și de a clarifica statutul și valoarea unui obiect de artă pentru fiecare dintre noi. Gabi Toma, ilustratoare şi participantă la eveniment, afirmă: Anul acesta Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs a reunit o serie de creatori talentați, cu proiecte foarte frumoase. Mi-a plăcut varietatea ideilor și faptul că fiecare a adus un proiect nou, prezentat în premieră. Aceasta este una dintre puținele expoziții în care vizitatorii pot atinge și studia îndeaproape exponatele și pot să discute și să ofere feedback direct creatorilor.
Felicitări organizatorilor!