logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

One Open Night pentru vizitatori nocturni, dornici de artă

Revista Atelierul a organizat pe 19 mai, One Open Night la Deco-Box, eveniment conex Nopții Muzeelor. Proiectul inițiat de Mihaela Ion și realizat în atelierul Lilianei Stoica, fondatoarea Deco-Box, a atras un public vast, de la pasionați de industriile creative și culturale românești, la persoane vecine cu atelierul artistei, locuitori ai cartierului Crângași.

revista_atelierul_12-3378
One Open Night cu Liliana Stoica și Mihaela Ion/Revista Atelierul
Publicitate
Andreea Chiru  |  24 Mai 2018

Evenimentul a fost de două ori unul insolit, în primul rând fiind singurul care s-a desfășurat într-un cartier din București mai îndepărtat de atmosfera din centru.

Revista Atelierul

Apoi, un alt proiect realizat de Liliana Stoica alături de dr. chimist Rodica Mariana Ion a primit medalia de aur la cea de-a zecea ediție EUROINVENT, pentru soluția Agent de mătuire pentru vopselele acrilice, ce permite ca gradul de strălucire excesivă a vopselurilor acrilice solubile în apă să fie diminuat și să se reducă în acest fel nivelul de degradare a picturilor lucioase prin expunere la radiațiile luminoase. Astfel, mediul științific românesc a demonstrat că este capabil să realizeze produse necesare designerilor de produs. Acest nou patent va fi implementat de artistă in viitoarele sale creații.   

Revista Atelierul

Mihaela Ion, curatoarea și inițiatoarea evenimentului afirmă: „Este extraordinar modul în care industriile creative și științifice românești găsesc calea de a colabora. Proiectul câștigător la EuroInvent se va transforma într-un patent OSIM pe care designerii de produs îl vor putea folosi, și astfel industria creativă românească va deveni vandabilă. De asemenea, menționez că proiectul One Open Night desfășurat pe 19 mai, în spațiul de lucru al Lilianei Stoica, m-a făcut să conștientizez necesitatea unor proiecte în comunitățile mici și mijlocii din cartierele bucureștene. Un număr impresionant de vizitatori – locatari din Crângași au venit la singurul eveniment desfășurat în cartierul lor, One Open Night.”

Revista Atelierul

Revista Atelierul

One Open Night era prevăzut să se încheie la ora 24:00, însă numărul constant de vizitatori a făcut ca evenimentul să dureze până dimineața în zori. Proiectul One Open Night a fost unul în care atelierul artistei Lilianei Stoica a fost deschis tuturor ce au vrut să vadă cum arată spațiul de lucru al unui designer român care vinde la nivel internațional.  Mihaela Ion ecplicî: „Întotdeauna este greu ca publicul și creatorul să discute, mereu există o reținere din ambele părți de a discuta liber, iar acest eveniment a încercat să spargă această barieră. Perimetrul convențional propus de atelierul Lilianei a devenit un spațiu deschis, un spațiu neîncăpător uneori, pentru discuții ample.”

Revista Atelierul

Peste 100 de persoane au trecut pragul atelierului pentru a discuta cu Mihaela Ion și Liliana Stoica despre modul în care designul de produs se dezvoltă în România și sparge bariera artei contemporane.
Proiectul a fost realizat de Revista Atelierul, în cadrul Nopții Muzeelor.
Echipa de proiect: Mihaela Ion, Stefan Balea, Anca Spiridon.

Publicitate