Vernisajul expoziției NeoNlitic

Atelierul de creație Wood Be Nice organizează pe dată de 15 octombrie, între orele  19:00 – 22:00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38) din București vernisajul expoziției NeoNlitic. Este un eveniment absolut deosebit care readuce în contemporan culturi extrem de vechi de pe teritoriul României.

Un proiect absolut special pe care Magmob îl susține cu mare plăcere!
  |  

Această expoziție reunește lucrări realizate de 15 artiști din România, Ucraina și SUA, implicați într-un proiect susținut de AFCN, proiect care și-a propus valorificarea patrimoniului cultural și reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia, în viziune contemporană, precum și susținerea și promovarea creației artistice.


În perioada derulării proiectului (iulie-septembrie 2018), artiștii au realizat documentări pe teren în zonele de origine ale culturilor Hamangia și Cucuteni, precum și patru workshop-uri. Aceste întâlniri, fiecare având o altă temă centrală (reciclarea în creația artistică, transformarea obiectului casnic în obiect artistic, culturile Hamangia și Cucuteni ca surse de inspirație), au reprezentat cadrul pentru networking între artiști și specialiști în domeniile vizate (reprezentanți ai organizațiilor de reciclare, arheologi, istorici de artă), precum și pentru discuții între artiști și public.


De asemenea, prin intermediul workshop-urilor, Wood Be Nice a prezentat participanților fotografii și filme realizate în cadrul documentărilor pe teren, materiale care au adus un plus de informație actualizată privind situația muzeelor și a siturilor arheologice din județele Constanța, Iași, Neamț.

  
Expoziția găzduită de ICR București cuprinde 30 de exponate - instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, toate lucrările având ca sursă de inspirație motivele estetice ale culturilor neolitice: Hamangia și Cucuteni.


În cadrul NeoNlitic expun: Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului NeoNlitic) și artiștii invitați: Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).


Pe dată de 21 octombrie, între orele 19:00 – 22:00 va avea loc finisajul expoziției la care vor participa artiștii, curatorul și reprezentanți ai ICR.


Expoziția este curatoriată de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual și fondatoare a proiectelor Revista Atelierul și Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs.
NeoNlitic poate fi vizionată, în mod gratuit, în perioada 16-20 octombrie, între orele 15:00-19:00. Artiștii vor fi prezenți în fiecare zi pentru a oferi detalii vizitatorilor.
 


Magmob la BIFE-SIM 2018

An de an, revista Magmob este prezentă la cele mai importante târguri de profil din țară și din străinătate. Era imposibil deci să lipsim tocmai de la o nouă ediție BIFE-SIM. Am fost prezenți la standul ACRM și ne-am bucurat de aprecierile cititorilor noștri, dar și de o nouă interacțiune cu producătorii de mobilă din România.

 +6
  |  

Câțiva dintre membrii echipei Magmob au reprezentat revista la ediția 2018 a târgului BIFE-SIM: Annamari Zilahi și Andreea Chiru. Gazde ne-au fost cei de la Asociația Clubul Român de Mobilă, într-un stand foarte modern amenajat, cu mobilier de la membrii ACRM și chiar cu o inedită piesă de mobilier cu rol de instrument de marketing: un scaun de tip taburet, din lemn masiv, având încrustate pe șezut, sub forma unei spirale, numele tuturor producătorilor afiliați acestei asociații.

 +6 MagMob +6 MagMob
Revistele Magmob s-au bucurat la acest stand de o mare popularitate. Au fost distribuite 2500 de exemplare, numărul de vară al revistei fiind cel mai căutat. În paginile lui, s-au regăsit propuneri de amenajare interioară în stilul caselor de vacanță, cu ajutorul unor piese tematice de mobilier de cumpărat din România. Interviul cu artista Cornelia Petrea și curatorul Mihaela Ion a fost, de asemenea, apreciat în mod special.
Printre standurile BIFE-SIM care ne-au atras atenția s-au numărat: Annie Sloan, Mood, Mobila Dalin, Dizainăr, Sophia România.
Poftiți la poze!   +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob
 


iSaloni 2018 – preferatele noastre

Unul dintre criteriile cele mai importante ale colecțiilor de mobilă și accesorii prezentate la iSaloni este confortul. Sau am putea spune combinația de confort maxim și design plăcut ochiului. Așa stând lucrurile, am ales câteva piese de mobilier care ne-au plăcut nouă, celor de la Magmob, în mod special.

 +4
Colecții de marcă la iSaloni 2018/Salonemilano.it
  |  

Fie că e vorba de indoor sau outdoor, piesele alese de noi exprimă spiritul fresh al designului internațional: materiale de calitate, execuție excelentă, garanție prelungită. Iată deci preferatele noastre:


New York Soleil by Saba Italia +4 www.salonemilano.it New York Soleil by Saba Italia
O colecție șic, cu accente retro, pentru spațiile outdoor ale momentului. New York Soleil este un set de canapea și scaune pentru exterior, confecționate manual. Structura pieselor este una metalică, iar corzile sunt din polipropilenă, vopsită în mai multe variante cromatice. Designerul Sergio Bicego s-a inspirat din nevoia de a lăsa aerul și lumina să circule liber în spațiul exterior ocupat de acest set. Pernele au calități ergonomice și sunt acoperite de un material textil inovator.


Badawi Pillows by Walter Knoll +4 www.salonemilano.it Badawi Pillows by Walter Knoll
Această pernă este cea mai relaxantă, minimalistă și confortabilă soluție pentru un living cât mai plin de culoare și textile ce invită la un trai boem. Perna are forma clasică a pernei de pat, dar se folosește pe jos, fie ca un loc în care să citești, fie ca un soi de culcuș pentru un scurt somn de după-amiază.


Gea by Adrenalina +4 www.salonemilano.it Gea by Adrenalina
Inspirat de scaunul tip cabrioletă al secolului XVIII, Gea amintește de acele fotolii de amplasat în fața șemineului, ale căror brațe și spătar aveau rolul de a capta și păstra căldura focului. În zilele noastre, acest fotoliu este îmbrăcat în tapiserii tare îndrăznețe cromatic și redimensionate în așa fel încât să onoreze până și cele mai moderne livinguri elegante.


IKEA a lansat catalogul 2019!

Astăzi, 27 august, IKEA a lansat noul său catalog, într-o atmosferă cu adevărat aniversară: în librăria Cărturești Carusel, de pe Lipscani – adică printre mii de cărți. Catalogul anului 2019 e cu totul special, atât din punct de vedere aniversar, cât și al conținutului inspirat din nevoile de zi cu zi ale oamenilor.

 +5
Noul catalog IKEA s-a lansat în Centrul Vechi al Capitalei
  |  

Două motive au stat la baza deciziei de a lansa catalogul IKEA într-un spațiu specific cărții: tirajul foarte mare, care transformă acest produs într-un cert bestseller. Adică 800.000 de exemplare distribuite în București și împrejurimi. Al doilea motiv: IKEA împlinește 75 de ani de existență. Știați că a începuturile IKEA au stat sub auspiciile unei mici afaceri cu produse mărunte de birotică?


La catalogul IKEA lucrează uneori și câte 150 de oameni. Se tipărește numai pe hârtie certificată 100% FSC. Actuala ediție are peste 100 de pagini, prezentând mobilă variată -  de la camere simple până la case complete. Amenajările reflectă nevoile actuale ale oamenilor, așa cum reies ele din studii realizate de IKEA la nivel global.

 +5 MagMob
Lait-motivul sărbătorește diversitatea stilurilor de viață. Degeaba un produs este frumos, dacă nu este și funcțional.
Sunt 7 case cu 7 stiluri diferite cu ilustrează aceste stiluri de viață. Albul este culoarea predominantă. Provocarea: spații restrânse ca suprafață, invers proporțional cu numărul membrilor familiei. Noul catalog IKEA a luat cazuri reale de familii din întreaga lume și a căutat să le răspundă tuturor nevoilor de activitate, depozitare și atmosferă. Cel mai „dificil” caz: o familie formată din șase membri.

 +5 MagMob +5 MagMob +5 MagMob
Colecțiile anului viitor:
GRATULERA – cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei, piese din anii 50 ai secolului.
FOREMAN – accesorii maximaliste, ce trezesc emoții
LURD – una dintre cele mai așteptate colecții IKEA, dedicată animalelor de companie, câini și pisici.
LUSTIG – colecție despre jocul fără reguli, jucăriile se pot folosi la nesfârșit, neavând un început, nici un sfârșit.
Distribuția catalogului IKEA 2019 începe mâine și se încheie pe 21 septembrie în București.
 


75 de ani de IKEA într-o colecție istorică: GRATULERA

Cu 75 de ani în urmă Ingvar Kamprad înființa IKEA. Pentru a marca acest moment, IKEA prezintă colecția specială GRATULERA, care include cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei. GRATULERA va fi lansată în trei etape, în perioada de vară - toamnă a acestui an. Primele produse din colecția GRATULERA sunt deja disponibile în magazinul IKEA Băneasa.

 +3
GRATULERA - o colecție aniversară, inspirată de preferințele clienților/IKEA.ro
  |  

IKEA a creat mobilier în multe stiluri diferite de-a lungul timpului. Aniversarea a 75 de ani este despre celebrarea și reamintirea trecutului, dar și despre a le mulțumi clienților. Astfel, produsele preferate ale clienților din ultimii 75 de ani vor fi din nou disponibile în magazinele IKEA.

„Am simțit o nevoie puternică de a împărtăși și a sărbători istoria și moștenirea noastră, marcând în același timp modul în care au variat stilurile și designul IKEA din ultimii 75 de ani,” declară Karin Gustavsson, Creative leader, IKEA of Sweden.

Colecția GRATULERA va fi lansată în trei etape în magazinele IKEA, până la finalul anului 2018.
 +3 www.IKEA.ro
Prima parte a colecției ne va aminti de anii '50 și '60, de perioada în care tonurile întunecate și lemnul erau în tendințe, de vremea în care IKEA era un comerciant convențional de mobilier scandinav. Cea de-a doua parte a colecției este dedicată anilor '70 și '80, perioadă în care IKEA a început să experimenteze noi metode de producție, iar colecțiile erau caracterizate de culori puternice și jucăușe, precum și de texturi vibrante. A treia și ultima parte a colecției este o reamintire a sfârșitului secolului al XX-lea și începutul secolului XXI-lea, o perioadă în care IKEA a revenit la clasica tradiție scandinavă și la mobilierul din lemn deschis la culoare.


Colecția GRATULERA va include fotolii, mese, corpuri de iluminat și textile în variante diferite. Scaunul modern EKENÄSET, covorul FÄRGSTARK și scaunul BJURÅN sunt câteva dintre produsele reprezentative pentru această colecție.
 
Numeroase produse din colecție au fost păstrate exact așa cum au fost lansate pentru prima dată - designul original nu a fost modificat, în timp ce doar câteva piese de mobilier au fost actualizate cu nume, culori, funcții și materiale noi - pentru a satisface cerințele producției de astăzi și un stil de viață modern.
 +3 www.IKEA.ro
Prima parte a colecției GRATULERA, dedicată anilor 50 și 60 din secolul al XX-lea, va fi disponibilă în magazinul IKEA Băneasa începând cu luna august 2018, iar următoarele două game ale acestei colecții „istorice” urmează să fie lansate în octombrie și decembrie.