logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Stilul retro în amenajările interioare

Stilul retro este atât de complicat încât aproape e imposibil de transpus 100% într-o casă. Vă ajutăm noi însă cu sfaturi practice, enumerarea principiilor teoretice ce stau la baza stilului retro și cu recomandări de accesorizare.

stil_retro-1335
Stilul retro: culori puternice, forme circulare, voie-bună! Betterdecoratingbible.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  14 Iunie 2016

Stilul retro – principii teoretice:

•    Amestec vioi de culori și modele aplicate. Stilul retro se recunoaște ușor după nebunia culorilor și dimensiunile generoase ale motivelor desenate pe suprafața materialelor textile. Sunt suficiente însă trei culori, nu mai mult, pentru că retro e nebunie controlată.

•    Imprimeurile textile sunt cel mai adesea cu forme geometrice, eventual abstracte.

•    Stilul retro se caracterizează prin mobilier cu forme rotunjite. De regulă, mobila e destul de joasă. Designul mobilierului retro e inspirat din nevoia de intimitate. Fotoliile sunt cel mai adesea în forme circulare, par să îmbrățișeze. Masa, comoda și biroul sunt finisate cu lac lucios. Alte piese de mobilier retro au forme abstracte.

•    Printurile pe teme la modă în anii '50 – '70 sunt cele care dau încăperilor de azi un aer retro autentic. La acea vreme, oamenii erau pasionați de călătoriile în cosmos, astfel că imprimeurile cu planete, sateliți și omuleți verzi se regăseau în toate colțurile casei. Ca și materiale textile, lâna, dantela și bumbacul făceau legea, adesea în combinații originale.

www.habitissimo.es
Modele peste tot, culori pastelate - Retro!

www.habitissimo.es
Culori intense, plăci ceramice cu model, mobilă rotundă - Retro!

www.habitissimo.es
Desene florale, combinații de culori voioase - Retro!

www.habitissimo.es
Mobilă cu forme circulare - Retro!

Stilul retro – sfaturi practice:

•    Îmbrăcați pereții casei în tapet, pentru a avea o atmosferă retro! Nu orice tapet, ci cu motive florale delicate, motive geometrice sau modele abstracte.

•    Cumpărați mobilier second-hand! Piesele de mobilă din anii '60 pot fi foarte bine recondiționate și vor da încăperilor un autentic aer retro. Sau cumpărați piese de mobilă noi, cu design retro! Marii producători de mobilă au cel puțin câteo colecție retro.

•    Folosiți din plin materialele textile! Perne, cuverturi, mobilă tapițată – toate contribuie la stilul retro al casei. Alegeți combinații de culori intense și modele geometrice.

•    Stilul retro presupune podea de linoleum cu desene în carouri. E unul dintre elementele ce definesc stilul retro, iar producătorii de parchet și gresie din România vă pun la dispoziție colecții care imită stilul retro, sub forma imprimeurilor în carouri.

www.habitissimo.es
Piele, lână, stofă - Retro!

www.habitissimo.es
Podeaua trebuie să atragă atenția - Retro!

Stilul retro – accesorii decorative:

•    Nelipsite dintr-o casă retro sunt pieile naturale de animale, sub forma covoarelor pentru living, dormitor și chiar hol. Dacă pieile sunt și în mai multe culori, cu atât mai bine – e retro!

•    Oglinzile retro au forme dreptunghiulare sau dreptungiulare cu colțuri rotunjite, iar ramele sunt foarte simple, curate, pentru că se aplică pe pereții îmbrăcați în tapet și caută să nu încarce vizual atmosfera. Din stilul retro face parte oglinda în formă de soare cu raze din brațe metalice, fie de culoare argintului, fie a aurului.

•    Ceramica este un element important al stilului retro. Trebuie expus cel puțin un serviciu de ceai din porțelan, cu model înflorat delicat sau cu desene vesele sub forma bulinelor mari și colorate.

•    În loc de tablouri, stilul retro impune colaje cu mesaje personalizate.

www.habitissimo.es
Culori nebune, accesorii de perete atipice - Retro!

www.habitissimo.es
Pereți placați cu diverse modele, veselă la vedere - Retro!

www.habitissimo.es
Pereți plini de personalitate, cu tapet ce contrastează mobilierul - Retro!

Publicitate