Originalitate la Boutique Lafayette prin mobilier Szél-Mob

Cu siguranţă aţi întâlnit deja mobilier în hotelurile unde v-aţi cazat, care v-a acaparat atenţia; sau v-a plăcut în mod nefiresc acel pat matrimonial care s-ar fi potrivit de minune şi în dormitorul vostru! Meritele acestor producători sunt oarecum recunoscute, dar propun să descoperim şi mai mult din frumoasele lor lucrări care deservesc atât de fidel turiştii din toate colţurile lumii.

 +5
Amenajare ospitalieră şi foarte elegantă » szelmob.ro
  |  

Szél-Mob, situată într-o depresiune, este o fabrică de mobilier care păstrează tradiţia aşezării pitoreşti din care face parte, producând mobilier din lemn masiv – în special din esenţe de răşinoase, utilizând cu măiestrie stilul rustic, un stil aparte ce a devenit moştenire de familie. În opinia producătorului, „mobilierul ne defineşte într-un fel; alegem mobila în locuinţă, creând un look aparte, ca şi când am cumpăra articolele de îmbrăcăminte în funcţie de stilul şi personalitatea noastră, cu scopul de a defini un statut, dar fiind şi o modalitate de comunicare cu cei din jur. Dar pentru că trendurile sunt în continuă schimbare, suntem antrenaţi şi pregătiţi pentru noi provocări şi reuşim să realizăm piese inedite şi soluţii smart”.  +5 Szel-Mob Deşi rar întâlnite, aceste amenajări rustice sunt foarte apreciate » szelmob.ro

Chiar dacă suntem la început de an, există deja o imensă varietate de mobilă marca Szél-Mob care poate fi achiziţionată în România, atât pentru sectorul rezidenţial cât şi pentru domeniul hotelier. 

Prin urmare, dacă vă gândiţi să petreceţi câteva nopţi de neuitat într-un hotel din Bucureşti, amenajat de firma ardeleană, veţi avea parte de trăiri plăcute în care veţi descoperi combinaţia armonioasă dintre clasic şi modern. Hotelul Boutique Lafayette din Bucureşti a ales să realizeze acest lucru prin combinarea materialelor de amenajare de calitate superioară, folosind multiple posibilităţi de finisare a mobilei rustice din lemn masiv, produsă de firma Szél-Mob din inima Ardealului. Contrastul de culori este unul inedit, creând un mediu primitor şi relaxant, astfel încât orice vizitator să revină cu mare drag în acest hotel.  +5 Szel-Mob Camere de hotel maenajate cu mobilier din lemn masiv » szelmob.ro

 

„Lăsaţi-vă scoşi din anonimat – ne sfătuieşte producătorul – mobilierul nu trebuie să aibă finisaj natural, mobila vopsită sau tocmai contrastul dintre uzual şi ieşit din comun, căutat de mulţi, reprezintă partea vie a camerei sau oaza de relaxare a dumneavoastră”.

Firma Szél-Mob pune la dispoziţie peste 400 de modele cu o paletă de culori cu peste 70 de nuanţe şi finisaje ecologice care acoperă şi protejează lemnul masiv. Posibilităţile sunt aproape fără limite, pornind de la mobila vopsită monocrom, realizată prin combinarea esenţelor de brad şi stejar, până la finisaje inedite, îndrăzneţe, numite vintage, sau multicolor.

 +5 Szel-Mob Stilul clasic şi tonurile pastelate sunt foarte primitoare » szelmob.ro


Publicitate

Mobex şi hotelul INTERNATIONAL Sinaia

Puţini ştiu că hotelurile luxoase din România sunt mobilate de producători autohtoni. Poate că aţi şi auzit de ei, dar nu le cunoaşteţi lucrările. Dacă alegeţi o zonă turistică din frumoasele zone geografice, aflaţi că în majoritatea hotelurilor, pensiunilor amenajarea este realizată cu mobilier românesc.

 +4
Hotel Internaţional Sinaia
  |  

Un spaţiu încărcat de voie bună şi meleaguri pitoreşti şi un hotel menit să dea valoare timpului petrecut. Hotelul Internaţional din Sinaia a fost renovat complet în 2011 în exclusivitate doar de firme româneşti.  +4 Amenajare clasică a unei camere de hotel » mobex.ro

Mobex, – producător de mobilă din Tîrgu Mureş – şi-a lăsat semnătura printr-o lucrare complexă şi laborioasă – realizat pe baza unui concept arhitectural individualizat, pentru că fiecare cameră avea dimensiuni diferite – nu era posibilă adoptarea unor piese de mobilier fabricate în serie. S-au realizat corpuri de mobilier standard, cu posibilitate de montare flexibilă, astfel încât acestea să poată fi potrivite în fiecare cameră. Pentru amenajarea acestor camere atipice, cu lăţime redusă, aranjând piesele de mobilier – biroul perpendicular pe perete, minibarul integrat lângă dulap – astfel încât a fost păstrată funcţionalitatea, dar încăperea a rămas totuşi degajată şi luminoasă. Proiectul de renovare şi reamenajare a hotelului de la Sinaia a durat doar nouă luni, însumând simultan provocări şi satisfacţii.  În total, au fost renovate 180 de camere, 6 săli de conferinţă şi 3 restaurante.  +4 Apartament amenajat cu mobilier standard » mobex.ro

Primul proiect al Mobex în domeniul hotelier a început în Canada, cu remobilarea hotelului „Best Western”, urmată de hotel „Sofitel”, tot în Canada – o clădire de birouri a fost transformată în hotel – cu o provocare în mobilarea a 250 de camere. În România există numeroase hoteluri care poartă semnătura producătorului de mobilă din Tîrgu Mureş, incluzând „Capşa”, „Continental” şi „Lido” din Bucureşti, „Hilton” Sibiu, „Cavalerul” din Sighişoara sau „Opera Plaza” din Cluj, respectiv întregul lanţ hotelier „Unita”, cu peste 10 unităţi.  +4 Lambrisarea şi mobilierul din lemn masiv poartă semnătura Mobex » mobex.ro


Casa Vlăsia: când modernul și autenticul își dau mâna

Există numeroase localuri în care ne petrecem timpul în mod plăcut și revenim ulterior, dornici de relaxare și confort. În hanuri, pensiuni, cafenele, confortul implică și modul de mobilare și amenajare a spațiului.

 +6
  |  

Casa Vlăsia este locul perfect pentru relaxare în mijlocul naturii. Hanul dispune de 34 de camere elegante și spațioase, distribuite pe trei etaje. Toate camerele au vedere spre grădină și sunt mobilate într-un stil modern, cu accent pe culori calde și relaxante.  +6 zetam.ro Mesele şi scaunele din restaurant poartă semnătura Zetam Amenajarea hanului cu mobilier şi anexe din lemn poartă semnătura firmei Zetam din Odorheiul Secuiesc. Tonurile calde ale lemnului masiv se fac simţite la intrarea în han prin scările interioare şi tavanul cu design unic, iar pereţii sunt acoperiţi cu lambriu. Mobilierul este realizat din lemn masiv de stejar, personalizat după specificul locaţiei. Amenajarea barului, restaurantului, camerelor de dormit şi al sălii de conferinţă a reprezentat o provocare pentru Zetam, îmbogăţindu-şi portofoliul cu o nouă lucrare de excepţie.

 +6 zetam.ro] Lambrisarea pereţilor a fost făcută din lemn de brad, tratat să reziste şi la exterior » Zetam PLM

Domeniile Vlăsia sunt situate la 31 de kilometri de centrul orașului București, în zona de Nord, între pădurile și lacurile din zona Snagov-Căldărușani-Moara, Vlăsia. În portofoliul Zetam – producător de mobilier din lemn masiv, se numără amenajări interioare ale pensiunilor din zona Ardealului:  pensiunea Panorama, Pallas, Határpatak – Odorheiul Secuiesc; pensiunea Koronka – Corunca, Tg. Mureş; pensiunea Şugo – Harghita-Mădăraş; centrul cultural de la Lăzarea; Conacul Secuiesc – Râmetea, Alba; Hotel Praid, etc.


Publicitate

Hotel Traube, între istorie şi ospitalitate

Un mobilier este cu atât mai valoros cu cât este văzut de mai mulţi oameni; mari sau mici, ei vor aprecia stilul şi farmecul acestuia într-un mod cât mai personal. De pildă, mobila rustic-săsească, definește stilul unui cochet hotel, situat în centrul istoric al oraşului Mediaș.

 +14
Hotel Traube (strugure), Mediaş – faţadă
  |    |  English Summary

Importanța pe care o are mobila într-un decor se simte și poate fi înțeleasă mult mai bine în spațiile publice, cum sunt cele de tip Horeca. De ce? Pentru că piesele de mobilă nu doar că ajută în definirea stilului amenajării interioare, dar poate inspira oaspeții, turiștii să o adopte și acasă. Este exemplar faptul că proprietarii acestui hotel frumos din Mediaș au decis să apeleze la producători și artiști români pentru a creiona o ambianță cu totul specială, una în acord cu istoria orașului dar și a clădirii. Este vorba despre Hotel Traube (Strugure)din Mediaș și înainte de a admira interioarele hotelului merită să aflați câteva date despre oraș și despre clădirea frumos restaurată.

Un oraș mic, dar șarmant, cu arhitectură veche și o istorie pe măsură, atestat la 1267 și declarat ca oraș în 1359, Mediaș este a doua aşezare urbană ca mărime din județul Sibiu. Centrul orașului a devenit acum și mai frumos, grație restaurării și amenajării Hotelului Traube, o clădire cu o istorie frumoasă. După naționalizare și-a pierdut strălucirea de altădată, deși în perioada interbelică era punctul de atracție al orașului, unde soţii Daniel şi Luise Kartmann – de origine săsească, au gestionat ani de-a rândul afacerea de familie. Privit dinspre Piaţă, arcada intrării principale împărţea ansamblul arhitectonic în două secţiuni. În dreapta porţii, se regăsea luminoasa sala a restaurantului, în timp ce în stânga porţii se aflau cafeneaua şi bodega. Deasupra acestora, la etajul întâi şi mansardă, era situat hotelul, cu cele 28 de camere de cazare.

 +14 Soţii Daniel şi Luise Kartmann au gestionat hotelul în perioada ei de glorie.

Dar după zeci de ani de zile acest hotel nu doar că-și recapătă șarmul, dar ne încântă cu o amenajare frumoasă în stil săsesc, iar autorii amenajării sunt chiar actualii proprietari, soții Livia și Gheorghe Călburean, în timp ce frumoasele imagini realizate de fotograful Andrei Zdetovetchi, vorbesc de la sine.

Deși înainte de naționalizare nu avea un decor săsesc, ci mai degrabă unul tipic de hotel de provincie – așa cum era moda vremii, în prezent este amenajat într-un stil rustic elegant. Doamna Livia Călburean spune că înainte de a se apuca de amenajare se tot gândea ce stil să abordeze pentru clădirea de patrimoniu, care a fost complet restaurată. Într-o vizită la Sibiu a dat peste un mic magazin cu mobilă pictată, chiar lângă Podul Mincinoșilor (care între timp s-a desfiinţat). Atunci și-a spus că asta vrea să facă, să creioneze în interior o atmosferă rustic-săsească, fapt ce ar vorbi și despre istoria hotelului, dar și despre oraşul Mediaş în sine, precum şi locuitorii saşi, care au fost preponderenți ca număr. Cu ajutorul proprietarilor micului magazin de mobilă pictată – Dana și Vlad, au reușit să personalizeze o mare parte din mobilierul comandat la Câmpeni, de la Transilvania Production.

 +14 Andrei Zdetovetchi Una din apartamentele amenajate ale hotelului, în care stilul şi amprentele vremii sunt păstare cu sfinţenie.

Liviei Călburean i-a surâs norocul încă de la începutul proiectului; echipa de meșteri care se ocupau de lucrările de restaurare ale clădirii și de amenajare, aveau o mică firmă de construcții, fapt ce a făcut ca munca prestată să se ridice la nivel profesionist. Astfel, construcțiile, anexele şi finisajele arată excelent, cu mult superioare celor trei stele pe care le poartă hotelul. Pe lângă cele 15 camere spațioase, hotelul găzduiește trei restaurante, sală de conferință și o grădină de vară.

 +14 Una dintre cele trei săli de mese care poartă amprenta stilului săsesc.

În plus, mai există o cramă, amenajată la subsolul clădirii, acolo unde pe vremuri spațiul avea destinație de depozitare – de pivniță și culoar de trafic între cele trei corpuri de clădire care formează ansamblul.

 +14 Andrei Zdetovetchi Crama de odinioară se bucură astăzi de mulţi oaspeţi care servesc bucate gustoase.

În decorul hotelului se remarcă mobila pictată cu motive săsești, dar și piesele de mobilă vechi, care au fost recondiționate sau cumpărate de la magazine de antichități. De asemenea și decorațiunile textile, începând de la șervețele, perdele, până la draperii și lenjerii de pat – sunt făcute tot de către meșteri artizani. Livia Călburean spune că a ajuns să găsească meșteri pricepuți din recomandare în recomandare, reușind să obțină ambientările pe care și le dorea pentru oaspeți.

 +14 Andrei Zdetovetchi Una din apartamentele amenajate ale hotelului, în care stilul şi amprentele vremii sunt păstare cu sfinţenie.

Hotelul a fost redeschis în 2005, iar lucrările de restaurare și amenajare au durat un an de zile. De la redeschidere și până acum decorul a fost completat în continuu, ajungând la atmosfera plăcută care poate fi simțită încă din pragul uşii. În cazul în care veţi fi în tranzit prin Mediaş, merită să vă cazaţi la hotelul Traube, care oferă ospitalitate şi voie bună într-un decor rustic, specific zonei. Cu siguranță veţi fi cucerit de farmecul rusticului, cine ştie – poate veţi dori să vă bucuraţi şi acasă de acest tip de mobilier?!

 +14 Soluţie arhitecturală realizată într-una din dormitoare după restaurare.

  English Summary

Hotel Traube – history, tradition and hospitality

The importance of the furniture in a setting can be felt and understood much better in public spaces. The owners of the Hotel Traube from Mediaş, Livia and Gheorghe Călburean,decided to call on Romanian producers and artists to create a special ambiance. After many years this hotel not only regains its charm, but delights its guests with a beautiful setting in rustic style.With the help of the owners of a small furniture shop most of the furniture ordered from Transilvania Production, Câmpeni, has been customized. Beside the15 spacious rooms, the hotel hosts three restaurants, a conference hall, a summer garden and a wine cellar. In the decoration of the hotel comes to the fore the furniture painted with Transylvanian Saxon motifs, the old pieces of furniture that have been refurbished or purchased from antique shops. Also the textile decorations - napkins, curtains, draperies and bedclothes – were all made by artisans.