logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Canapeaua joasă – avantaje și dezavantaje

Canapeaua joasă pare într-un veșnic du-te-vino în ce privește trendurile amenajărilor interioare. Ba e la modă, ba e demodată. În prezent, este iarăși pe val, mulțumită unor producători de mobilier care tind să pună accent pe nevoia de confort, micșorând înălțimea pentru a-i adăuga lungime.

Canapeaua joasă – avantaje și dezavantaje
www.mille.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Aprilie 2023

Canapelele joase nu sunt deloc o noutate. Au fost folosite de japonezi sute de ani la rând înainte să devină o noutate pe piața europeană a tapițatelor. Apoi au făcut senzație în America, prin anii 1950-1960. Astăzi, sunt un apanaj al stilului modern și al spațiilor interioare cu suprafețe reduse.

www.divanissimi.ro
www.divaniesofa.ro

Avantajele canapelelor joase
• Sunt nemaipomenit de confortabile și conferă încăperii o atmosferă veritabilă de „acasă”. Probabil că definesc cel mai bine ideea de canapea pe care să te arunci la capătul unei zile obositoare. Estetic, invită la relaxare. Reprezintă cea mai bună alegere pentru familiile numeroase care obișnuiesc să-și petreacă serile laolaltă.
• De regulă, canapelele joase de astăzi sunt canapele modulare, în formă de L sau de U, având un șezut foarte lat, tocmai pentru a sugera ideea de maxim confort. În acest fel, o canapea joasă poate fi configurată după bunul plac al familiei, schimbându-și de mai multe ori designul. Și poate juca din când în când rolul unui pat de peste zi.
• Canapeaua joasă este o piesă ideală pentru o cameră deloc mare, creând un plus de spațiu între tavan și podea, ceea ce lasă impresia de mai multă lumină și o bună circulare a aerului. Mulțumită designului cu accent pe nevoie de confort, o canapea joasă se potrivește unei camere mici, imprimându-i senzația de locșor tihnit.
• Canapelele joase permit producătorului să se joacă parcă la nesfârșit cu posibilitățile de personalizare. O astfel de piesă este tare versatilă, poate fi realizată în forme și mărimi diferite, iar tapițeria poate fi oricât de curajoasă din punct de vedere cromatic.

Dezavantajele canapelei joase

• Nu se potrivesc deloc oamenilor în vârstă sau celor cu probleme de coloană. Presupun un grad mai înalt de aplecare decât canapelele clasice și nici să te ridici de pe moale de așa de jos nu e tocmai simplu. Nu prea se potrivesc persoanelor înalte, în general.
• Canapea joasă îngreunează procesul de curățenie în încăpere. Aspiratorul nu încape sub o astfel de piesă, ducând la strângerea prafului.
• Lipsa spațiului de depozitare este considerat de unii drept un minus al canapelei joase. Cu toate că pot juca rolul unei canapele extensibile pe care să dormi bine-mersi, nu au niciun locșor în care să poți ascunde lenjeria de pat.
• Anulează orice suflu de eleganță într-o încăpere. O canapea joasă nu transmite niciodată rafinament sau distincție, fiind prin natura ei o piesă de mobilier tinerească, modernă, casual. Așadar, este mai dificil de integrat unei locuințe amenajate în stil clasic.

www.intermobilifurniture.ro

Acestea fiind scrise, lăsăm pe fiecare să decidă cât de bine i se potrivește o astfel de canapea.

Publicitate