logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Peel Chair – mobilier de… compost

Câtă vreme piața internațională a mobilei este sufocată de colecții din materiale neprietenoase cu mediul, se simte nevoia unei soluții salvatoare. Cum să continuăm să producem mobilă, iar și iar, fără a ne mai pune apoi problema reciclării ei, mai ales în cazul mobilei din plastic. Echipa Prowl Studio a venit cu o descoperire importantă: scaunului bun de compost.

Peel Chair – mobilier de… compost
www.peelchair.cargo.site
Publicitate
Andreea Chiru  |  19 Aprilie 2023

Peel Chair a fost prezentat în cadrul Milan Design Week și reprezintă o știre demnă de semnalat nu prin prisma designului în sine, ci a materialului absolut biodegradabil. Este prima piesă de mobilier care la finalul folosirii va putea fi transformată în compost organic pentru grădină. Descompunerea va dura doar jumătate de an.

„Materialele plastice convenționale, cum ar fi polipropilena folosită în mod obișnuit în scaunele de plastic, au nevoie de aproximativ 450 de ani pentru a se descompune”, a declarat Lauryn Menard, co-fondator al Prowl Studio. „Pe când, materialul nostru pe bază de cânepă se descompune în doar șase luni, atunci când este supus unor condiții de control adecvate.”

Materialul este ceea ce se cheamă un bioplastic, în componența căruia intră derivate de porumb și fibre de cânepă. Reprezintă o soluție lansată pe piață de compania M4 Factory, ca o alternativă bio la plasticul atât de răspândit. Deocamdată, prețul acestui material este cu 10 până la 20% mai mare decât plasticul pe care-l înlocuiește, dar producătorul e de părere că prețul va scădea pe măsură ce materialul va fi folosit la scară largă.

www.peelchair.cargo.site
www.peelchair.cargo.site

Scaunul Peel a fost creat asemenea oricărui scaun din plastic, adică prin turnare cu injecție, dar în cadrul procesului nu s-au mai folosit combustibili fosili. Fibra de cânepă înlocuiește cu succesul atât de des folositul plastic, asigurându-i un plus de stabilitate și reducând în același timp greutatea piesei de mobilă.

www.peelchair.cargo.site

Ca design, are un aspect simplu, practic, modern, cu patru picioare și cu forme pătrățoase în ce privește șezutul și spătarul, ambele prevăzute fiind cu pernuțe subțiri și moi pentru un plus de confort. Dar până și aceste pernuțe sunt prietenoase cu mediul, fabricate din spumă pe bază de cânepă care le face ușor de transformat în compost chiar acasă.

Peel Chair a fost prezentat la Alcova, în cadrul Milan Desing Week, într-o expoziție denumită sugestiv „Expect Death”.

Publicitate