logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Biroul instagramabil, printre trendurile anului 2024

Cele mai multe dintre trendurile de amenajare ale spațiului office se cam reportează de la un an la altul. Pentru 2024, rămân importante acele criterii care s-au impus deja din anii precedenți: sustenabilitate, multifuncționalitate, starea de bine, minimalism, dar și ceva complet nou și chiar neașteptat: decorurile trebuie să fie (sau să devină) instagramabile! L-am putea numi principalul trend al lui 2024.

Biroul instagramabil, printre trendurile anului 2024
Publicitate
Andreea Chiru  |  08 Aprilie 2024

Pare că acest criteriu ar putea fi mai important decât multe altele la un loc, cel puțin în rândul angajaților tineri. Nevoia de a lucra într-un birou amenajat în așa fel încât să dea bine pe Instagram ține totuși nu doar de estetica acestui spațiu, ci implică și performanță la nivel tehnologic. Să vedem ce înseamnă un spațiu office instagramabil. Mesajele motivaționale prezente sub forma unor accesorii decorative sunt un element al biroului instragramabil. Indiferent că vorbim de colaje murale, de decoruri de pus direct pe birou sau de mesaje tip graffitti, un astfel de element conferă spațiului personalitate și este un stimulent pentru selfie-uri repetate. 

picktwo.ro

Culorile vibrante, atipice pentru spațiile office sunt un alt element al trendului menționat. O pată de culoare, o combinație cromatică neobișnuită, de pus în vitrină se referă la scaune office în culori diferite, la o nuanță (sau mai multe) de vopsea pentru perete, la prezența unor plante de interior spectaculoase (chiar și plante artificiale), accesorii textile precum perne de canapea, poufuri sau taburete vioaie și jucăușe.

picktwo.ro

Ergonomia turnată în concepte originale caracterizează de asemenea un birou instagramabil. Angajatul trebuie să beneficieze de avantajele unui scaun și al unui birou ergonomic pentru o postură cât mai sănătoasă de-a lungul orelor de lucru, bucurându-se în egală măsură de un design inovator, cât se poate de inedit care să-i dea o stare de bine. Soluțiile de protejare a intimității sunt nelipsite dintr-un astfel de birou și se referă la cabine/pods-uri sau panouri mici și mari cu rol de reducere a zgomotului.

picktwo.ro

Originalitatea designului reprezintă o caracteristică a biroului instragramabil: mese de lucru individuale sau comune create pe comandă, scaune realizate manual și prevăzute cu funcții cât mai performante pentru reglarea poziției, mobilier modular și flexibil, amenajarea unor zone de relaxare după concepte unice.

picktwo.ro
picktwo.ro

Un birou de arhitectură specializat în amenajarea spațiilor office și HoReCa este Pick Two din București. „Biroul instragramabil a devenit un trend în ultima perioadă de timp, dovedind rolul covârșitor pe care l-au căpătat rețelele sociale în viața oamenilor”, au declarat reprezentanții într-un interviu acordat revistei Business-review.eu. „Stilurile exotic și industrial au trecut în frunte, în ce privește preferințele oamenilor, lăsând la coadă stilurile retro și tradițional. La nivelul amenajărilor office în cadrul companiilor, aceste ultime două stiluri mai reprezintă doar 14%, respectiv 6% din mențiuni”.

Publicitate