Din păcate în acest domeniu, ergonomia a devenit un termen uzat şi reinterpretat în diverse variaţii, depăşindu-şi limitele originale. Adevărul este undeva în zona cercetărilor şi testărilor care au în centru nu doar reclama şi marketingul ci mai ales credibilitatea şi reputaţia producătorului şi comerciantului. Pentru mine – şi poate pentru mulţi alţii – scaunul de birou trebuie să fie, prin definiţie, ergonomic.

De această dată am ales câteva piese de seamă de pe scena internaţională – deoarece vrând-nevrând, trebuie să admitem că, producătorii şi inovatorii care aduc contribuţii considerabile în domeniul scaunelor ergonomice sunt de peste hotare. Vă aducem însă şi puţin din gustul producţiei autohtone, deoarece din fericire există încercări de succes şi la noi în ţară.

 +4 ergohuman.com Look contemporan dar foarte confortabile » www.ergohuman.com

Scaunele Raynor Ergohuman Chairs sunt scaune ergonomice care oferă diverse ajustări şi caracteristici ale elementelor de sprijin, pe seama gusturilor şi necesităţilor utilizatorilor. Aceste scaune de succes s-au dovedit a fi îndrăgite de o mare varietate de utilizatori care îndeplinesc sarcini multiple fiind aşezaţi la un birou.

Aceste scaune combină un set de caracteristici ergonomice cu un profil contemporan, la modă, care asigură un confort extraordinar pe durată lungă. Fiind un model inovativ a gamei de scaune ergonomice, asigură suportul întregului corp şi ajustabilitate facilă pentru uzul versatil, de zi cu zi.

Sunt disponibile cu un şezut mai lat şi căptuşit cu material moale, pentru a asigura un suport mai bun pe durată lungă.

Schimbarea poziţiilor de la aplecat în spate până la poziţia dreaptă sunt facile prin sistemului de blocare în 3 poziţii.

Tapiţeria poate fi din material textil sau piele, sau o combinaţie a acestora.

Utilizatorii vor beneficia de opţiunea de reglare facilă a şezutului, care asigură un sprijin lombar constant, pe lângă uşurinţa în mişcare datorită cadrului flexibil şi a rotirii.

 +4 ergohuman.com Un moment de respiro chiar şi la birou » www.ergohuman.com

EH P-Ergohuman Plus – un scaun ergonomic cu suport pentru picioare.Materialul şezutului este dintr-o ţesătură specială Matrex, disponibilă în verde, portocaliu, alb şi negru. Scaunul este potrivit susţinerii de până la 150 kg.