Antares lansează Pure - pură ergonomie!

Pentru că munca de birou devine tot mai lungă, încurajând sedentarismul, Antares caută soluții tot mai performante pentru mobilierul office. Și pare că le găsește! Cea mai nouă colecție de scaune pentru birou poartă denumirea Pure.

 +2
O nouă colecție de scaune office cu accent pe ergonomie./Scaune.ro
  |  

De ce tocmai Pure? Întrucât se dedică nevoii de ergonomie în cel mai pur mod posibil. Este vorba despre un prototip de scaun dezvoltat în mai multe variante de aspect, în așa fel încât viitorii clienți să-și poată personaliza produsul.

Detalii tehnice:
•    Înălțime scaun: 124-134 cm
•    Înălțime șezut: 45-55 cm
•    Adâncime șezut: 48 cm
•    Lățime șezut: 50 cm
•    Lățime spătar: 45 cm
•    Lățime scaun cu brațe: 68 cm
•    Înălțime spătar fără tetieră: 59-65 cm
•    Înălțime brațe min: 63 cm
•    Diametru bază: 69 cm

Scaunul Pure de la Antares dispune de câteva mici soluții de design menite să-l transforme într-un adevărat aliat al muncii de birou. Ergonomie, confort și mobilitate sunt conceptele de la care s-a pornit în crearea acestui scaun office.

În primul rând, cel mai important element al scaunului Pure este mecanismul sincron, care permite utilizatorului să se balanseze după bunul plac sau să blocheze șezutul în poziția dorită. Mecanismul este prevăzut cu o manetă ce permite în același timp reglarea înălțimii, blocarea șezutului și ajustarea tensiunii de oscilație. +2 www.scaune.ro

În dotările standard ale scaunului de birou Pure intră tetiera reglabilă, suport lombar fix pentru protecția coloanei vertebrale, brațe reglabile îmbrăcate într-un material plăcut la atingere, spătar tapițat în culori și textile la alegerea clientului, bază în formă de stea, fabricată din polipropilenă și dotată cu rotile pentru o deplasare perfectă pe suprafața podelei.

Există și dotări opționale, cea mai importantă fiind mecanismul de translație șezut, ceea ce permite reglarea adâncimii scaunului de birou.

Colecția Pure de la Antares cuprinde nu mai puțin de opt modele de scaun de birou, diferențele ținând de estetică: combinații cromatice și natura materialului textil pentru spătar.


Soluții acustice pentru birouri

Spațiile de lucru de tip open space sunt tot mai la modă, numai că implică câteva dezavantaje legate de aspectul acustic: fie nu te poți concentra din cauza zgomotului colegilor, fie nu poți avea convorbiri de afaceri într-un cadru restrâns. Soluția constă în produsele office fonoabsorbante.

 +7
Între funcționalitate și design/Smartinteriordesign.ro
  |  

Smart Interior Design pune la dispoziția clienților din România o întreagă gamă de produse office menite să asigure un mediu de lucru discret din punctul de vedere al zgomotului. Ei propun cel puțin trei tipuri de soluții:

Panourile separatoare fonoabsorbante – colecția cuprinde mai multe modele de panouri separatoare. Sunt de clasă A; fiecare panou este de sine stătător, având dimensiunile grosime de 38 mm, lățime de 1100 și înălțime variabilă. Se folosesc independent, fiecare panou separator dispunând de picioare metalice. Îl poți muta oriunde în birou, asigurând liniște în oricare colț. +7 www.smartinterior.ro +7 www.smartinterior.ro

Panourile fonoabsorbante de perete – colecția Formo de la Smart Interior Design au un rol dublu: asigură o atmosferă propice lucrului și dau spațiilor office o dimensiune estetică plină de culoare. Se prind pe pereți și sunt disponibile în mai multe forme și culori. Dau senzația unor interioare calde, primitoare, indiferent că e vorba de săli de conferință, birouri manageriale sau recepții.  Se înscriu în clasa corectă de absorbție a sunetului, astfel că pot ajuta la diminuarea efectului de ecou. Sunt realizate din pâslă și au o garanție de 2 ani.  +7 www.smartinterior.ro +7 www.smartinterior.ro

Panourile suspendate fonoabsorbante – asigură o atmosferă de lucru liniștită, dar se înfățișează sub forma unor corpuri suspendate ce păcălesc ochiul, lăsând impresia unor detalii estetice. Panourile suspendate din colecția Jasper Ceiling sunt inspirate de corpurile de iluminat și se prind chiar deasupra sau în vecinătatea biroului. Formele și culorile variază cu multă imaginație, și au fost concepute pentru birourile tip open space, pentru săli de conferință și pentru holuri. În plus, este un produs prietenos cu mediul înconjurător; sistemul de prindere din tavan nu pune probleme – se bazează pe un sistem de cabluri detașabil.  +7 www.smartinterior.ro +7 www.smartinterior.ro

„Echipa noastră este la îndemâna dumneavoastră pentru a vă răspunde la orice întrebare pe care o aveți, pentru a oferi soluții inteligente și pentru a vă menține buna funcționare a proiectului.” – se arată pe site-ul Smart Interior Design.


Der Vorstand – biroul din perete

Pornind de la ideea unui spațiu de lucru pentru acasă, dar vizibil doar în orele de lucru, designerul Nils Holger Moormann a creat Der Vorstand, o adevărată stație office pliabilă, de prins pe perete. Dispune de toate dotările unui birou fix.

 +4
Inovație pentru cei care lucrează de acasă./Moormann.de
  |  

Der Vorstand face senzație zilele acestea în lumea pasionaților de design, uimind prin versatilitate, spirit practic, discreție a dotărilor și, mai ales, prin felul în care valorifică spațiul. Se încadrează în categoria mobilierului pliabil – un birou aflat la vedere exclusiv atunci când îl folosești. Se ascunde între două panouri înalte, iar toate elementele sale se pliază perfect în stare de repaos. Panoul din față este prevăzut cu roți, ceea ce face ca mișcarea de desfacere a biroului Der Vorstand să fie nespus de simplă: pur și simplu panoul se trage în față, fără niciun efort.

La interior, biroul dispune de o masă de lucru și de mai multe spații de depozitare, sub formă de rafturi; pe peretele care se trage, a fost inserat un spațiu în care să poți ascunde dosare. Nu lipsesc nici micile accesorii devenite indispensabile orelor de lucru, precum porturi USB, prize, lumini. Dar niciunul dintre aceste elemente nu se află la vedere, astfel că nu există șansa unui aspect dezordonat. Toate sunt la locul lor, biroul lăsând impresia unei piese de mobilier desăvârșit de ordonate și de organizate.

Biroul Der Vorstand este conceput din lemn de frasin, cu finisaj negru – o nuanță ce reușește să se integreze oricărui interior de acasă într-o manieră discretă. Stilul poate fi recunoscut numaidecât: minimalist, bazat pe nevoia de multifuncționalitate.

„Toate piesele de mobilier pe care le concepem pornesc de la o idee specială: ceva nemaiîntâlnit, ceva genial, uneori un mic detaliu, alteori o adevărată revoluționare a formei”, se arată pe site-ul designerului Nils Holger Moormann.

 +4 www.moormann.de +4 www.moormann.de +4 www.moormann.de


Trei piese clasice pentru birouri la modă

În special cei care lucrează de acasă își pot organiza biroul în stilul cel mai tihnit: stilul rustic. Chiar dacă pare potrivit mai degrabă caselor de vacanță, acest stil este o surpriză grozavă în camera în care de regulă petreci timpul lucrând.

 +5
Stilul rustic în birou/Rusticboutique.ro
  |  

În catalogul pieselor de mobilier Rustic Boutique am descoperit trei produse care pot schimba complet atmosfera biroului de acasă, aducând un plus de confort și inspirație a creativității. Sunt birouri concepute în stil rustic clasic, menite a-și ascunde funcționalitatea principală atunci când nu lucrezi.

Biroul Bonheur du Jour are aspectul clasic al unei piese de demult, dar se integrează perfect unui mic birou amenajat în intimitatea casei. Dincolo de calitățile estetice, este o piesă tare practică, ce asigură atât funcția de lucru, cât și pe cea de depozitare. Dispune de două sertare sub blat și alte șase spații discrete pentru depozitarea accesoriilor de birou. Realizat din lemn masiv de brad, se sprijină pe patru picioare strunjite ce contribuie la amestecul de clasic și modern. +5 www.rusticbutique.ro

O piesă fabricată cu gândul la satisfacerea nevoii de depozitare este și aparentul dulăpior cu masă încorporată – o piesă ce ocupă tare puțin spațiu, oferind în schimb locuri în care să-ți păstrezi actele și accesoriile de birou. Dotat cu trei sertare duble și adânci, ascunde în spatele masei rabatabile alte două mici sertare, oferind deci cinci locuri de depozitare office. Este fabricat de asemenea din lemn de brad, iar producătorul garantează rezistenta în timp a acestei piese. +5 www.rusticbutique.ro +5 www.rusticbutique.ro

Rustic Boutique propune și un al treilea model de piesă de birou rustică pentru acasă – o masă de birou cochetă, feminină, cu accent pe funcția de lucru. Prevăzută cu două sertare micuțe, această masă este ideală pentru cei care desfășoară activități bazate exclusiv pe munca online. Atunci când masa nu e folosită pentru lucru la calculator, poate servi la fel de bine pentru activități casnice. +5 www.rusticbutique.ro

Oricare dintre aceste piese rustice pentru biroul de acasă se poate comanda pe dimensiunile clientului; finisajul rămâne de asemenea la alegerea clientului, Szel-Mob punându-vă la dispoziție zeci de nuanțe ce pot fi alese chiar și în combinație.


Move Desk – bucătărie office

Minibucătăria sau bucătăria office reprezintă un concept modern, potrivit spațiilor reduse ca suprafață sau celor cu destinație de lucru. Atunci când ai nevoie de un produs perfect funcțional, dar de maximă discreție, bucătăriile Move Desk sunt o soluție potrivită.

 +3
O soluție discretă pentru spațiile office/Movedesk.ro
  |  

Denumite chicinete office, minibucătăriile disponibile prin Move Desk asigură toate cerințele unei bucătării adevărate, dar într-un design ultraminimalist. Au fost create în special pentru interioarele office, dar mulțumită funcționalității sunt preferate și în amenajările horeca, în locuințele private tinerești sau chiar în cazul căsuțelor de vacanță.

Marele avantaj al minibucătăriilor disponibile prin Move Desk ține de faptul că toate facilitățile unei bucătării sunt cuprinse într-o singură piesă de mobilier, dotată cu spații depozitare, aparatură electrocasnică specifică, veselă. În funcție de modelul ales, poți dispune de o chicinetă ascunsă într-un aparent dulap office sau într-o aparentă... comodă.

Dotările bucătăriei office:
•    Blat de lucru cu o grosime de de 38 mm, impermeabil
•    Chiuvetă cu o cuvă din oțel inoxidabil
•    Uscător pentru vase
•    Plită electrică cu 2 sau 4 arzătoare, în funcție de model
•    Hotă
•    Protecție pentru blat în jurul plitei
•    Coș de gunoi
•    Plintă argintie din PVC

Acestea sunt dotările standard ale bucătăriilor office Move Desk. În funcție de model și de solicitările clientului, se pot încorpora frigidere și plite cu inducție. +3 www.movedesk.ro

Bucătăriile office Move Desk sunt îmbrăcate în finisaje cu aspect de diferite esențe lemnoase, cu ajutorul cărora se pot integra perfect într-un spațiu sobru de tip office. Modelele diferă ca dimensiuni, aspect și forme, putându-se deghiza fie într-o comodă de amplasat pe un hol, fie într-un corp suplu de depozitare, amplasat într-o nișă. Atunci când nu sunt folosite, aceste bucătării lasă impresia unor simple dulapuri, posibilitățile de închidere putând să difere de la uși până la închidere tip jaluzele. +3 www.movedesk.ro

„Oferim soluții complete pentru spații de birouri, de la proiectare și până la execuție. Punem pe primul loc ergonomia, designul și fiabilitatea. Suntem flexibili, ne putem încadra în orice buget. Oferim discount de volum, la achiziția mai multor bucății din același produs și reduceri semnificative pentru proiecte complete.” – se arată pe site-ul Move Desk.