logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Biroul copilului – criteriile de alegere a scaunului

Când vine vorba despre camera copilului, una dintre cele mai importante piese de mobilă, dacă nu chiar cea mai importantă, este scaunul de birou. Îl va folosi în cea mai mare parte a timpului, deci atenție mare în alegerea lui.

birou-4609
Poate cel mai important element din camera copilului: scaunul de birou!
Publicitate
Andreea Chiru  |  18 Octombrie 2019

Poate că nici nu dăm seama cât de important este ca scaunul de birou din camera copilului să fie unul de calitate. Am stat de vorbă cu un specialist în acest domeniu, Codruța Iana (arhitect de interioare), și am aflat care sunt criteriile de ținut cont neapărat atunci când achiziționăm o astfel de piesă.

În primul rând nu poate fi decât un scaun cu adevărat ergonomic, pentru că în timpul folosirii lui copilul trebuie să aibă o poziție cât mai corectă și în același timp confortabilă.
Ținând cont că vorbim despre copil, aflat în creștere, scaunul de birou trebuie să fie unul ajustabil pe înălțime, nicidecum unul fix. „Scaunul este de cea mai mare importanță în activitatea de lucru și recomand achiziționarea unui produs performant. Executat pentru o dimensiune antropometrică medie, scaunul se poate ajusta pentru a fi personalizat, având un grad de confort sporit. Scaunul va susține eficient coloana și brațele, va fi flexibil dimensional și unghiular pentru adaptarea perfectă la diferite activități”, explică Codruța Iana.

Dar cum știm să alegem un scaun cu adevărat performant? Sunt câteva detalii tehnice pe care trebuie să le avem în vedere: adâncimea trebuie să fie de 45 cm, lățimea e bine să atingă 50 de cm, nu mai puțin. Ca înălțime, ideali ar fi 35 de cm, iar spătarul trebuie să aibă unghi reglabil.

www.escaune.ro

Atenție însă și la spațiul de amplasare a biroului și scaunului de birou din camera copilului!„Locul necesar pentru scaun este de 60 cm lățime și 80 de cm de la masa de lucru până în alt perete sau obiect de mobilier aflat în spatele acestuia, incluzându-se și un loc de circulație”, insistă Codruța Iana.

În concluzie: această piesă de mobilier nu poate face rabat de la calitate. E mai simplu să alegem modele nu prea costisitoare, dar fiind vorba de sănătatea copilului, preferabil este ca scaunul de birou să fie privit ca o investiție pe termen lung.

Publicitate
Publicitate