logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Catas – s-a redeschis Laboratorul de mobilă al Italiei

În decembrie 2016, unul dintre cele șase sedii ale CATAS, laborator de testare a mobilei, a fost distrus complet de un incendiu. Zilahi Annamari din partea echipei MagMob a fost invitată la deschiderea noului sediu al laboratorului.

CATAS_new_lab_2-4603
Laboratorul de Mobilă s-a redeschis în Italia/Catas.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  17 Octombrie 2019

Un semn de încurajare și pentru fabricile de mobilă din România care parcă tot mai des în ultimii ani cad pradă incendiilor devastatoare: se întâmplă și la case mai mari, iar afacerea rezistă.

CATAS este un vechi laborator de testare a mobilierului din Italia, cu o bună reputație la nivel național și internațional; după incendiul din 2016, activitatea sediului din Udine a fost preluată de sediul din Milano. Dar lucrurile au evoluat pozitiv și un an mai târziu s-a decis reconstruirea sediului original, chiar pe locul incendiului, în San Giovanni al Natisone. Deschiderea noului sediu a avut loc pe 14 octombrie 2019, în prezența unui numeros grup de reprezentanți ai sectorului mobilei din Italia.

www.catas.com

Noul Laborator de mobilă, cum este cunoscut tuturor, a fost construit în mai puțin de doi ani, cu o investiție de patru milioane de euro, sub forma unei clădiri cu două niveluri, acoperind o suprafață de patru mii de metri pătrați.

Laboratorul propriu-zis se găsește la parter, unde temperatura și umiditatea sunt controlate în mod optim. Tot acolo sunt amplasate un sistem de transmitere a datelor și sute de mașini și echipamente destinate testărilor pentru piese de mobilier; în 2020, Laboratorul de mobilă va fi completat cu încă treizeci de mașini pentru testare. La etajul următor se regăsesc spații pentru întâlniri de afaceri și cursuri de formare.

Nici mâna de lucru nu lasă de dorit: echipa cuprinde 54 de angajați capabili să deruleze 50.000 de teste pe an pentru circa două mii de clienți din întreaga lume.

www.catas.com
www.catas.com

Despre CATAS

De regulă se testează materiale și produse din lemn destinate industriei mobilierului; în mod special sunt supuse testelor:
– rezistența, durabilitatea și siguranța mobilei și componentelor de mobilă
– rezistența ușilor de interior și a jaluzelelor pentru exterior
– rezistența împachetării
– calitățile ergonomice ale scaunelor pentru birouri
– dimensiunea chimică a materialelor
– nivelul emisiilor
– rezistența la foc
– eficiența tratamentelor de prezervare a lemnului
 

www.catas.com

Denumirea completă este Laboratorul de cercetare și testare a lemnului și mobilierului, iar centrul are deja o experiență îndelungată în industria mobilei: anul acesta a sărbătorit 50 de ani de la înființare.

 

Publicitate