Birouri contra deformării coloanei vertebrale

Astăzi vă dăm exemple de noi modele de birouri portabile, ideale pentru cei care nu sunt obligați să semneze zilnic condica la serviciu. E adevărat că munca de birou pare unora mai simplă decât cea de teren, dar vine la pachet cu obligația de a sta exclusiv pe scaun. De acum, se poate sta și întins pe canapea.

 +4
Afacerile și plăcerea se pot combina de acum. Adică poți munci din pat sau trântit pe o canapea
  |  

Modelele pe care vi le prezentăm în continuare sunt disponibile pe site-uri internaționale de cumpărături, deci se pot comanda și  în țara noastră.

Lounge Book Chrystal Chrome

 +4 www.etsy.com
Iată până unde merge ingeniozitatea! Dincolo de confortul utilizării, acest model de birou pentru pat e conceput din metal reciclat și din biopolimer. Designul ergonomic are eleganță, fiind în stil modern. Simplitate: un picior înalt cu talpă lungă, ce se poate băga sub pat suficient de mult încât blatul de lucru să ajungă la nivelul tău atunci când te-ai așezat comod în pat. Dispune și de o poliță fixă pentru telefon, agendă sau cana de cafea.


iSkelter Lapdesk

 +4 www.iskelterproducts.com
Dacă preferi poziția cu genunchii ridicați în pat, poți opta pentru iSkelter, o adaptare ingenioasă a măsuței de laptop pentru... poală. Este din material de calitate excelentă – lemn de bambus, și accesorizat cu elemente din piele sub forma unui suport ce împiedică frecarea încheieturii mâinii. Foarte versatil și ergonomic, ai loc să-ți folosești amândouă mâinile pe suprafața lui, fiind lat și spațios. Dotat cu mouse pad, blat de lucru pentru tabletă sau laptop, plus un șanț discret în care să-ți încapă telefonul mobil.


Amoy Plaza de la Ikea

 +4 www.aliexpress.com
Ce zici de o adevărată stație office pentru patul matrimonial? Adică pentru cuplurile ce lucrează de acasă, eventual împreună, ca o echipă nu doar în viața personală, ci și în cea profesională. Stilul acestui birou pentru pat este cel modern, iar designul este extrem de simplu – o masă lungă, înaltă și prevăzută cu rotile pentru deplasare. Materialul: MDF pentru blatul de lucru. Picioarele sunt metalice, iar stația office vine la pachet inclusiv cu un spațiu prevăzut pentru păstrarea actelor, revistelor sau chiar a hardului – nu de alta, dar Amoy Plaza nu este doar pentru tablete și laptopuri, ci și pentru un calculator clasic, cu tastatură și monitor.
 


Biroul din… pat. Trei modele la modă

Știi zicala „Pentru suma asta, nici nu mă dau jos din pat”? De acum nu mai e nevoie să te dai jos din pat pentru nicio sumă din lume. Asta dacă munca ta e una de făcut la calculator. În Occident, vechea măsuță pentru un mic-dejun la pat s-a transformat în altceva – în biroul ideal.

 +4
Un nou tip de mobilier office pentru cei ce lucrează nu doar de acasă, ci din... pat/Walmart.com
  |  

Iată câteva dintre cele mai de succes modele de birouri pentru pat, pe care le poți comanda chiar și în România:
360-degree Laptop Desk /Walmart.com

 +4 www.walmart.com
Foarte popular în America este acest model multifuncțional de măsuță office. Are toate calitățile nevoilor contemporane: picioarele sunt pliabile și ajustabile pe diverse înălțimi, are un unghi de reglare de 360 grade, și este unul dintre modelele cele mai flexibile de pe piață. Îl folosești ca birou pentru laptop sau ca masă de scris. Cântărește puțin, fiind dintr-un material plastic de culoare neagră. Evident, blatul de lucru are spații decupate pentru aerisirea laptopului, iar pe lateral există o poliță pentru cana de cafea și alte accesorii office.


e-Table Bed de la CrazyMart /Crazymart.lk

 +4 www.crazymart.lk

Acest model de măsuță de lucru în pat are un design ceva mai modern, datorită materialului – polimer, de culoare argintie. Este un produs ce cântărește puțin, dar suportă greutate de până la 25 de kg. Dispune de picioare ajustabile ca înălțime și, evident, nu îi lipsesc fantele contra supraîncălzirii laptopului. Alte avantaje: spațiu pentru mouse și pixuri, loc de ținut cana de cafea. Ideal de folosit atât în pat, cât și în mașină. Fiind pliabil, atunci când nu-l folosești ocupă foarte puțin loc – ține-l cel mai simplu în geanta de laptop!


Sofia and Sam Multi Tasking Lap Desk /Amazon.com

 +4 www.amazon.com
Din categoria birourilor portabile face parte acest model ultrapractic și modern. Aspectul este stilat, contemporan, minimalist, fiind acel tip de birou portabil de folosit când stai în pat, rezemat comod de tăblia patului sau atunci când stai pe canapea. În dotările sale intră o lampă de birou cu USB, detașabilă, iar blatul de lucru are spații separate pentru monitor și tastatură. E prevăzut cu un suport moale pentru sprijinirea încheieturii mâinii. Dimensiunile reduse îl recomandă inclusiv pentru călătorii.


Brado Contract – cele mai colorate scaune profesionale!

Dacă tot e ger afară și albul zăpezii a devenit culoarea dominantă, ne-am gândit să vă colorăm puțin această zi cu o veste din industria producătorilor de mobilă din România. Cei de la Antares au pus pe piață o colecție inedită de scaune în nuanțe care binedispun.

 +4
Culoare, ergonomie, indoor&outdoor/Scaune.ro
  |  

Pe finalul anului 2017, Antares a lansat în România cele mai noi modele de scaune ale colecției Brado Contract. Aceste scaune sunt în pas cu tendințele din designul actual! Vorbim de scaune pentru spații HoReCa indoor și outdoor, pline de culoare (variante vesele, pastelate și care emană relaxare), cu picioare fixe metalice sau din lemn, încrucișate sau separate. Pentru spațiile și activitățile office, scaunele Brado Contract sunt prevăzute cu picioare cu rotile și chiar cu o măsuță rabatabilă.

 +4 www.scaune.ro

 +4 www.scaune.ro

 +4 www.scaune.ro
 Scaunele Brado Contract de la Antares dispun și de dotări suplimentare la alegerea clientului, adică modele cu brațe sau modele fără brațe. Spătarul scaunului din colecția Brado Contract este înclinat pe criterii ergonomice, iar designul îmbină delicatețea și aparenta fragilitate cu nevoia de confort chiar și în aer liber. Culorile disponibile sunt într-o varietate foarte mare, iar dominante sunt nuanțele exotice: citric, icesurf, mustard, piersică, coral bay etc. Pont: un astfel de scaun colorat se potrivește în special în sălile publice, având darul de a face așteptarea ceva mai... plăcută.


Blanca office – ergonomie și performanță

Orele lungi pe care le petrecem la birou se întorc împotriva noastră, prin dureri de spate, poziție incorectă a coloanei vertebrale, disconfort la nivelul gâtului. Cum facem să împăcăm totuși nevoia de a munci cu sănătatea? Antares are răspunsul.

 +3
Blanca - scaun office ce ajută la creșterea performanței profesionale / Scaune.ro
  |  

Antares oferă birourilor din România un nou scaun ergonomic, ușor de integrat atât atmosferei de lucru oficiale dintr-o companie, cât și atmosferei creative, specifice joburilor de acasă – modelul Blanca. Designul sculptat, calitățile ergonomice și combinația cromatică de bun gust fac din scaunul Blanca o piesă de mobilier modern foarte la modă.


Combinația de culori alb/negru/gri (brațe/spătar/șezut) odihnește ochiul și este mai puțin întâlnită în birourile fie prea sobre, fie prea colorate din România. Deci iată și o noutate estetică, binevenită! Piciorul scaunul de birou Blanca de la Antares este rotativ, prevăzut cu roți gumate, pentru o alunecare ușoară și care să nu zgârie podeaua, iar spătarul și șezutul au mecanism special ce permite blocarea într-o anumită poziție. Scaunul Blanca de la Antares este deci ușor de integrat oricărui stil de amenajare interioară și oricui dorește să petreacă ore de muncă fără dureri de spate.

 +3 www.scaune.ro

 +3 www.scaune.ro


Malcew – birouri de... vacanță

Dymitr Malcew este unul dintre cei mai ambițioși designeri ai prezentului, cu ambiția de a reinventa mobilierul pentru spațiile office. În primul rând se reinventează obiectivul – accentul se mută pe confortul psihic al angajatului.

 +6
Dymitr Malcew rescrie noțiunea de mobilier office / Malcew.com
  |  

Iată câteva modele de mobilier office menite să schimbe decisiv atmosfera de lucru și stilul de amenajare al spațiilor din companii, încurajând munca creativă, susținută de apropierea de natură:


Căsuța din copac – o structură modulară inspirată de forma căsuțelor construite în copaci, pornind de la aceeași nevoie de relaxare și discreție a oamenilor. Arată ca una dintre acele căsuțe simple, construite pentru păsări. Acest gen de mobilier are o structură lemnoasă pe dinafară, dar cu interiorul tapițat în diverse culori. Dincolo de funcția de confort fizic, tapițeria asigură izolare fonică, astfel că acest gen de mobilier se recomandă spațiilor pentru convorbiri telefonice, discuțiilor de afaceri, lucrului individual. Există varianta cu fotolii și măsuță inclusă – de folosit în echipă, și varianta pentru o singură persoană – cu mai multe taburete modulare, de folosit ca fotoliu sau șezlong.

 +6 www.malcew.com Malcew - Tree House

 +6 www.malcew.com Tree House - cu taburete modulare

 +6 www.malcew.com Tree House - pentru discuții office
Căsuța de pe plajă – o reinterpretare a modelului de mai sus, dar cu un plus de discreție și intimitate. Acest model al designerului Dymitr Malcew are forma inspirată de balansoarele masive în care ne legănăm pe plajă, fiind mobilate cu câte trei taburete și spătar, cu funcție de absorbție fonică inclusă. Structura este pe roți, permițând mutarea dintr-un colț în altul al biroului si încurajând astfel birourile de tip open-space.

 +6 www.malcew.com Malcew - Beach House

 +6 www.malcew.com Beach House - varianta pentru discuții
Dymitr Malcew este de meserie arhitect și trăiește în prezent în Singapore.