logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Chairry – mobilier pentru redeschiderea școlilor

Școlile se redeschid la jumătatea lunii septembrie. Pentru a reduce riscurile de îmbolnăvire în clase, e nevoie atât de respectarea unor reguli de igienă și distanțare socială, cât și de mobilier adaptat timpului în care tocmai am intrat.

chairry_mese_pliabile-5612
Mobilier școlar adaptat la era postCOVID-19/Chairry.net
Publicitate
Andreea Chiru  |  26 August 2020

Compania Chairry a lansat deja pe piața de mobilă din România mobilier configurat pentru școli, grădinițe, cancelarii, cantine și alte institute de învățământ, mobilier menit să sprijine lupta contra îmbolnăvirii cu COVID-19, asigurând mai mult ca niciodată distanțare socială în același spațiu folosit la comun în timpul orelor de studiu. Furnizorul este firma Actu, prezentă în România prin Chairry, firmă care propune în aceste zile și un adevărat ghid de adaptare la era postCOVID-19 a spațiului educațional.

Cerințele pe care mobilierul educațional trebuie să le îndeplinească în această toamnă sunt importante:
– materiale foarte ușor de curățat, rezistente la folosirea unor substanțe de igienizare absolută
– mobilier mobil, modular, pe care copiii să-l poată configura în funcție de numărul lor la clase, de activități și de suprafața disponibilă
– mobilier care să asigure un anumit grad de distanțare – circa 2 metri

La toate aceste cerințe, Chairry vine cu soluții practice: scaune individuale în locul băncilor, scaune din polipropilenă rezistentă la oricât de multe igienizări; mese pliabile, de asemenea din materiale ușor de igienizat, care să poată fi mutate ori de câte ori e posibilă reconfigurarea clasei; panouri despărțitoare, perfect transparente, dar care să asigure un mediu de învățare cât de cât mai sigur în condițiile pandemiei de COVID-19.

www.chairry.net
www.chairry.net
chairry_panou_despartitor-5617
www.chairry.net

Pe site-ul Chairry sunt publicate patru propuneri de mobilier educațional configurat în funcție de numărul elevilor de la clasă și de activitățile orei: Forest, model pentru orele cu foarte puțini elevi, pentru seminarii sau meditații; Mountain, cu scaune ce au incluse măsuțe de birou, astfel încât se potrivesc claselor cu mai mulți copii care se pot așeza la distanțe potrivite, nemaiavând și o piesă impozantă de birou; modelele Sea și Oasis sunt ideale pentru orele de laborator, orele practice când nu sunt foarte mulți elevi, iar birourile, deși alăturate, sunt prevăzute cu panouri despărțitoare.

www.chairry.net
www.chairry.net

„Acestea sunt doar câteva idei desprinse din ghidul Actiu – Cum să adaptezi spațiile educaționale la ’noul normal’, unde, pe lângă sfaturi concrete, vei regăsi și câteva concepte și modele create special pentru reorganizarea școlii în contextul pandemiei Covid-19, cu mai multe variante de amenajare a claselor sau laboratoarelor, spații de lucru, cancelarie, cantină sau bibliotecă”, se arată pe site-ul Chairry.

Publicitate