Chairry – mobilier pentru redeschiderea școlilor

Școlile se redeschid la jumătatea lunii septembrie. Pentru a reduce riscurile de îmbolnăvire în clase, e nevoie atât de respectarea unor reguli de igienă și distanțare socială, cât și de mobilier adaptat timpului în care tocmai am intrat.

 +7
Mobilier școlar adaptat la era postCOVID-19/Chairry.net
  |  

Compania Chairry a lansat deja pe piața de mobilă din România mobilier configurat pentru școli, grădinițe, cancelarii, cantine și alte institute de învățământ, mobilier menit să sprijine lupta contra îmbolnăvirii cu COVID-19, asigurând mai mult ca niciodată distanțare socială în același spațiu folosit la comun în timpul orelor de studiu. Furnizorul este firma Actu, prezentă în România prin Chairry, firmă care propune în aceste zile și un adevărat ghid de adaptare la era postCOVID-19 a spațiului educațional.

Cerințele pe care mobilierul educațional trebuie să le îndeplinească în această toamnă sunt importante:
- materiale foarte ușor de curățat, rezistente la folosirea unor substanțe de igienizare absolută
- mobilier mobil, modular, pe care copiii să-l poată configura în funcție de numărul lor la clase, de activități și de suprafața disponibilă
- mobilier care să asigure un anumit grad de distanțare – circa 2 metri

La toate aceste cerințe, Chairry vine cu soluții practice: scaune individuale în locul băncilor, scaune din polipropilenă rezistentă la oricât de multe igienizări; mese pliabile, de asemenea din materiale ușor de igienizat, care să poată fi mutate ori de câte ori e posibilă reconfigurarea clasei; panouri despărțitoare, perfect transparente, dar care să asigure un mediu de învățare cât de cât mai sigur în condițiile pandemiei de COVID-19. +7 www.chairry.net +7 www.chairry.net +7 MagMob +7 www.chairry.net

Pe site-ul Chairry sunt publicate patru propuneri de mobilier educațional configurat în funcție de numărul elevilor de la clasă și de activitățile orei: Forest, model pentru orele cu foarte puțini elevi, pentru seminarii sau meditații; Mountain, cu scaune ce au incluse măsuțe de birou, astfel încât se potrivesc claselor cu mai mulți copii care se pot așeza la distanțe potrivite, nemaiavând și o piesă impozantă de birou; modelele Sea și Oasis sunt ideale pentru orele de laborator, orele practice când nu sunt foarte mulți elevi, iar birourile, deși alăturate, sunt prevăzute cu panouri despărțitoare. +7 www.chairry.net +7 www.chairry.net

„Acestea sunt doar câteva idei desprinse din ghidul Actiu – Cum să adaptezi spațiile educaționale la ’noul normal’, unde, pe lângă sfaturi concrete, vei regăsi și câteva concepte și modele create special pentru reorganizarea școlii în contextul pandemiei Covid-19, cu mai multe variante de amenajare a claselor sau laboratoarelor, spații de lucru, cancelarie, cantină sau bibliotecă”, se arată pe site-ul Chairry.


Vista Essence – mobilier dining pentru spații office

Nu am depășit încă pandemia de COVID-19, însă tot mai mulți producători de mobilier de talie internațională încearcă deja să se adapteze noilor cerințe. Newform Ufficio a lansat o colecție de dining pentru spații office.

 +3
Mobilier adaptat erei postCOVID-19/Newformufficio.aranworld.it
  |  

Colecția vine în continuarea colecției de mobilier de birou The Vista Essence, purtând același nume, dar aflându-se în întâmpinarea unei alte necesități decât cea de lucru: pauza de masă. Colecția de dining a fost gândită de Newform Ufficio în armonie estetică cu cea pentru birouri, dar cu funcționalitate adaptată nevoii de distanțare socială.

Colecția pentru dining Vista Essence este una modernă, cu accente clasice la nivel cromatic, punând accent pe nevoia de a lua masa alături de colegii de lucru, dar în condiții sigure pentru sănătate. În colecție se regăsesc mai multe variante de mese, pentru 2 sau 8 persoane, completate de seturi de scaune ce păstrează distanța necesară între locurile la masă. Colecția are un aer minimalist, prin combinația dintre funcționalitate și design ergonomic. Fiecare angajat se poate simți confortabil în pauza de masă, căci designul colecției permite evitarea aglomerării.

Newform Ufficio a prezentat imagini cu noua colecție de dining pentru spații office, anunțând că sunt disponibile și o serie de accesorii specifice erei postCOVID-19: partiții modulare, ce vor permite configurarea spațiului de dining în așa fel încât să poată fi respectat principiul distanțării sociale. +3 www. newformufficio.aranworld.it +3 www.newformufficio.aranworld.it


Vista Essence – colecție inedită pentru biroul de acasă

Cu toate că așteptăm trecerea pandemiei și întoarcerea la birourile angajatorilor, telemunca reprezintă deocamdată singura noastră opțiune. Așa că un producător de mobilă office din Italia, Newform Ufficio, lansează o linie special dedicată telemuncii.

 +6
Accesorii  de mare ajutor în telemuncă/Newformufficio.aranworld.it
  |  

Colecția este Vista Essence și pare inspirată din nevoile actuale: accesorii foarte practice, dar cu o estetică plină de armonie, pentru transformarea micului birou de acasă într-o mică dar autentică stație office. Vista Essence se compune din elemente precum birouri, spații de depozitare și chiar separatoare, toate menite să folosească la maximum spațiul redus al biroului de acasă. Cu ajutorul acestei colecții, o simplă masă de birou de acasă poate fi transformată într-un birou complex, cu mai multe locuri, asigurând depozitarea documentelor, dar și împărțirea suprafeței de lucru în mai multe locuri. +6 www.newformufficio.aranworld.it +6 www.newformufficio.aranworld.it

În colecția Vista Essence de la Newform Ufficio se regăsesc separatoare de birou prevăzute cu accesorii de păstrare a mărunțișurilor de birou (pixuri, post-it-uri, capsator etc.), dulapuri pentru documente, corpuri discrete de prins sub birou, și chiar panouri cu mai multe funcționalități.

Materialul de bază al colecției Vista Essence reprezintă și principalul motiv de mândrie pentru producătorul colecției Vista Essence: e vorba de melamină cu mai multe variante spectaculoase de finisaj, de la esențe lemnoase până la aspect textil desăvârșit.

Vista Essence este în același timp o soluție multifuncțională și sustenabilă dovedind că omul își poate adapta confortul oricărei situații de criză. +6 www.newformufficio.aranworld.it +6 www.newformufficio.aranworld.it +6 www.newformufficio.aranworld.it


Mobilier office pentru… pandemie

Dovadă că industria mobilierului dă semne de adaptare chiar și la o situație atât de neașteptată precum cea datorată coronavirusului, au și început să apără piesele de mobilier create în sprijinul celor care lucrează de acasă.

 +3
Mobilă pentru cei care lucrează de acasă/Bdshop.ro
  |  

E vorba de standul multifuncțional Avantree disponibil astăzi în special pentru care și-au mutat biroul acasă. Sub acest nume se află mai multe modele, toate răspunzând aceleiași nevoi de lucru la birou, realizat din confortul unui fotoliu sau a unei canapele.

Reglabile pe înălțime, fiecare model de stand multifuncțional Avantree dispune de mai multe trepte de reglaj. Diferă dimensiunile – cele mai mici modele au dimensiuni de 50x30x0.9 cm, cele mai mari au dimensiuni de 60x39x0.9 cm. Două dintre aceste modele au și loc de mouse special conceput. Prevăzute cu picioare suple dar stabile, standurile Avantree pot fi înclinate mai în față sau în spate, după cum se simte nevoia. Picioarele sunt din aluminiu, foarte ușoare, și se pliază.

Mulțumită tuturor acestor caracteristici, standurile Avantree chiar sunt multifuncționale. Pot fi folosite ca masă de birou amplasată pe genunchi, pot fi stand de joacă pentru copii, se pot așeza pe un birou clasic și atunci devin un stand de lucru la care să poți sta în picioare. Și copiii îl pot folosi pentru a-și face temele, pentru a citi sau chiar pentru a lua o mică gustărică în pat.
 +3 www.bdshop.ro
Standul poate fi achiziționat în România prin firma InfoTouch Systems, care-l oferă la vânzare în regim de promoție: la fiecare stand cumpărat, clientul primește cadou o lampă LED. +3 www.bdshop.ro


BIZAR – mobilier pentru pasionații de jocuri

Sub deviza nu te mai dai jos din pat pentru nimic în lume, o companie de echipamente din Japonia ne propune o colecție de mobilier destinată iubitorilor de jocuri pe calculator. Piesa principală în jurul căreia gravitează totul este... un pat.

 +6
Un pat din care să te joci încontinuu/Bauhutte.jp  
  |  

Compania se numește Bauhutte și piesa de mobilier pe care a lansat-o ca prototip stârnește deja uimire printre europeni. Uimire, nu entuziasm. De fapt, este o mostră de viitor care pe oamenii de astăzi încă îi cam îngrozește: mobilier care să te țină prizonier în casă, în fața calculatorului, singura activitate fiind jocurile.

The Gaming Bed de la Bauhutte este mai mult decât un pat, e un soi de garsonieră redusă la nevoi minime. Poți juca, mânca, schimba hainele, dormi și apoi o poți lua de capăt cu ajutorul acestei colecții de mobilier. În jurul patului se află masa pentru calculator, un modul cu umerașe pentru haine, un modul pe rotile în care să-ți poți ține aproape alimente și băuturi, un modul pe post de bibliotecă – nu pentru cărți, ci pentru jocuri. Accesoriile sunt nenumărate, iar cele mai multe deservesc folosirea dispozitivelor online din pozițiile cele mai relaxante, chiar nenaturale. Adică stai întins pe spate, iar telefonul stă înclinat asupra ta, grație unui braț telescopic – poți urmări pe telefon videoclipuri, știri sau poze fără să pui de fapt mâna pe dispozitiv.

Și pentru ca lucrurile să o ia razna cu adevărat, the Gaming Bed vine la pachet și cu un costum vestimentar pe nume Colsplay – dotat cu glugă și chiar mască de față!

Compania Bauhutte din Japonia are în portofoliu și alte soluții de mobilier destinat jocurilor pe calculatoare, dar patul este cel mai îndrăzneț dintre proiecte. De fapt, compania se adresează cu precădere celor care aleg să-și trăiască viața mai degrabă în izolare, în fața calculatorului. Nu degeaba patul pentru jucători este pat single. +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp