IKEA și LEGO lansează BYGGLEK

A sosit momentul lansării unei colecții inovatoare pentru IKEA! Colecția BYGGLEK a apărut în urma colaborării cu LEGO Group și reprezintă o soluție de depozitare distractivă, inspirată de piesele LEGO. În magazinele IKEA din România, colecția BYGGLEK e disponibilă începând cu 1 octombrie.

 +4
Depozitarea devine o joacă!IKEA.ro
  |  

IKEA Suedia AB și LEGO Group au pornit o colaborare interesantă, având la bază ideea de a împăca nevoia de joacă a copiilor cu nevoia de depozitare a părinților. E vorba deci despre o colecție realizată pentru camera copilului, în cel mai pur scandinav stil posibil – ingenios de simplu! Colecția BYGGLEK reprezintă o soluție inedită, o combinație de depozitare și joacă într-un singur produs: cutii prevăzute cu șanțuri LEGO în partea de sus și în față. Astfel copii pot folosit cutiile BYGGLEK în cadrul construcțiilor LEGO, în același timp părinții putând depozita în aceste cutii diverse obiecte din camera celui mic și chiar construcțiile LEGO. În colecția BYGGLEK sunt incluse și piese LEGO special concepute cu acest prilej.

În colecția BYGGLEK se regăsesc o varietate de produse: un set format din trei cutii mici, două seturi de cutii mari și un set de cărămizi LEGO. Împreună cu șanțurile prevăzute pe capacul și pe partea din față a fiecărei cutii, cei mici au la dispoziție tot ce le trebuie pentru a juca acest minunat joc ce pune mintea la contribuție.

„La IKEA credem întotdeauna în puterea jocului. Jocul ne permite să explorăm, să experimentăm, să visăm și să descoperim”, spune Andreas Fredriksson, designer IKEA Suedia. „Acolo unde adulții văd de multe ori dezordine, copiii văd un mediu creativ stimulant. Iar BYGGLEK vine să anuleze aceste diferențe din felurile de a privi lucrurile, pentru a asigura un mediu de joacă mai creativ în casele din întreaga lume. În plus, colecția BYGGLEK se potrivește perfect și cu alte produse IKEA, astfel încât creația copiilor dumneavoastră poate deveni o piesă decorativă unică pentru locuință.”

Vorbind despre colecția BYGGLEK, Rasmus Buch Løgstrup, designer LEGO Group, a declarat că „BYGGLEK este mai mult decât o cutie. Este, în același timp, un spațiu de depozitare, cât și unul de joacă. BYGGLEK oferă familiilor o gamă de produse care ajută la crearea de spațiu pentru joaca de zi cu zi – prin alimentarea creativității, făcând posibilă joaca împreună. Oferă posibilitatea de a te juca, de a prezenta cele mai cool creații și de a te întoarce pentru a reasambla, a modifica, a recrea sau pentru a o lua de la capăt. BYGGLEK este despre posibilități infinite, la fel cum este și sistemul LEGO de joc.”

Colecția BYGGLEK va fi scoasă la vânzare în magazinele din România începând cu 1 octombrie. +4 www.IKEA.ro +4 www.IKEA.ro +4 www.IKEA.ro


Izamob – fotolii cu ladă de depozitare

Stilul clasic continuă să aibă fani și în România. O fabrică de mobilier din Călărași produce cu succes mobilă clasică, în special pentru living și dormitor. Dincolo de designul tradițional, mobilierul este realizat cu funcții destul de moderne.

 +4
Fotolii de dormitor, fabricate la Călărași/Izamob.ro.
  |  

Fabrica de mobilă poartă denumirea de Izamob și are o experiență de 19 ani pe piața producătorilor de mobilă din România. s-au specializat în fabricarea de canapele, fotolii și paturi în mod special, executând modele variate ca design și stil.

Printre cele mai interesante piese de mobilier de la Izamob se află fotoliile pentru dormitor. Sunt trei modele clasice, care s-ar potrivi în amenajări așezate, concentrate pe nevoia de confort și cu mici accente de eleganță potolită: fotoliul Modena, fotoliul Liuba și fotoliul Orient.

Aceste trei modele de la Izamob sunt disponibile în mai multe variante de culoare, fiind vorba de tonuri pastelate spre îmblânzirea designului clasic. Fotoliile Modena și Orient sunt prevăzut cu mânere vânjoase, rotunjite, peste care vin două brațe de sprijin din material dur (lemn) pe care poți odihni mâinile, dar și eventual o ceașcă de cafea sau un pahar de vin. Modelul Liuba este cel mai simplu, cu unele tușe minimaliste, având brațele drepte și spătarul drept. Cel mai mare avantaj al acestor fotolii de la Izamob e reprezentat de lada de depozitare, ascunsă sub șezutul fiecăruia dintre fotolii. Accesul este foarte simplu – prin ridicarea șezutului. Se pot păstra acolo reviste, pături, chiar pernuțe de canapea.

Cu dimensiuni moderne, adică nu foarte mari, aceste trei modele de fotolii de la Izamob ocupă spațiu destul de puțin, fiind ușor de integrate acolo unde se simte nevoia unei astfel de piese de mobilă. Dar producătorul le recomandă în special pentru colțul de relaxare al dormitorului.

Pentru cei interesați să probeze un astfel de fotoliu de la Izamob, există nenumărate magazine de mobilier în întreaga țară. Aceste magazine pot fi descoperite pe site-ul fabricii Izamob.

 +4 www.izamob.ro Fotoliu Modena cu ladă de depozitare  +4 www.izamob.ro Fotoliu Orient cu ladă de depozitare  +4 www.izamob.ro Fotoliu Liuba cu ladă de depozitare


Komandor - specialiștii dressingurilor

Komandor este un producător de mobilier la comandă, specializat în proiectarea soluțiilor de dressing din întreaga lume. În România, Komandor a deschis trei showroom-uri și patrusprezece magazine în franciză. La nivel mondial, sunt 2000 de locații în franciză Komandor.

 +6
Dressinguri adaptate spațiilor oricât de atipice/Komandor.ro
  |  

Atelierul Komandor este un producător de mobilier pe comandă la nivel internațional, având reprezentanțe în 40 de țări și lăudându-se cu o experiență de aproape 30 ani în domeniul producătorilor de mobilă la comandă. Specializarea lor: uși glisante și mobilier pentru dressing.
Dressingurile au pornit din nevoia oamenilor de pretutindeni de a adapta mobilierul pentru haine și accesorii în spații interioare care mai de care mai atipice. Spre exemplu, dressinguri pentru nișe, dressinguri pentru mansarde, dressinguri de colț, dressinguri pentru case cu suprafețe reduse.

Stilurile de design sunt la alegerea clienților, dar cele mai reprezentative astăzi pentru Komandor sunt dressingurile în stil modern, caracterizate prin minimalism și maximă funcționalitate. Spre exemplu, sistemele Orto și Pilar sunt reprezentative pentru Komandor – rafturi moderne, pe cât de înguste, pe atât de rezistente, sub forma unui schelet metalic pe care sunt inserate polițe, umerașe, cârlige sau chiar boxuri pentru depozitarea încălțămintei. Ambele sisteme, Orto și Pilar, sunt atât de versatile încât se pot adapta nevoii de depozitare nu doar a hainelor, ci și a mobilierului media din livinguri sau veselei din bucătărie.  +6 www.komandor.ro Sistemul Orto pentru dressinguri moderne  +6 www.komandor.ro Sistem de depozitare Pilar, stil minimalist, adaptabil oricărei încperi și funcționalități

Cum comanzi dressingul ideal la Komandor
Există trei shpwroomuri în București și 14 magazine Komandor în întreaga țării. Clientul se deplasează la reprezentanța cea mai convenabilă din punct de vedere al distanței și solicită consiliere. Își alege modelul de dressing preferat din cataloagele Komandor, apoi începe faza de personalizare: dimensiuni, materiale, culori, finisaje, accesorii.
„Ne vizitezi, analizăm toate detaliile proiectului și primești răspunsuri prompte la toate întrebările tale. Producem și personalizăm comanda ta. Primești montaj gratuit și servicii de întreținere”, se arată pe site-ul Komandor România. +6 www.komandor.ro Soluții de depozitare pentru spații office - model Orto  +6 www.komandor.ro Biblioteca media pentru living, model Pilar  +6 www.komandor.ro Dressing Orto, închis cu uși glisante din sticlă transparentă pentru păstrarea impresiei de spațiu


Credența – istoria unei piese de mobilă medievale

Nu prea mai găsim prin magazine, dar designerii de produs ne pot convinge să facem una pe comandă – credența este una dintre cele mai interesante piese de mobilier pe care oamenii le foloseau în Evul Mediu.

 +4
O piesă de mobilier care dovedea credința slujitorului/Atelierlignum.ro
  |  

O credență se execută numai din lemn masiv și într-un stil clasic, menit să îi dovedească noblețea. Mulți o confundă cu o consolă, dar credența numai consolă nu este. Ea reprezintă o piesă de mobilier ce nu-și poate găsi locul decât într-o singură încăpere: cea în care luăm masa.
În Evul Mediu, nu exista nicio sală de mese fără credență. Această piesă masivă dispunea de spații de depozitare la interior, ascunse în spatele unor uși glisante, și o recunoșteai după un semn clar: lipsa picioarelor de sprijin – o piesă de mobilier de așezat direct pe podea. În zilele noastre se acceptă abateri, în sensul adăugării de picioare, dar acestea trebuie să fie cât mai scunde posibil. Și ușile au suferit modificări, putând lua alte forme pentru deschidere; ba pot fi chiar înlocuite de câteva sertare.

Ce era o credență?
Credența la origine reprezenta o piesă de mobilier la interiorul căruia se păstra vesela de gală, dar principala sa funcție, de la care își trage și numele, era pregătirea preparatelor și gustarea lor de către... servitori. Mâncarea se aducea în sala de mese, se așeza pe blatul credenței, iar un slujitor trebuia să guste din ea, în prezența stăpânului, pentru a-l asigura pe acesta că mâncarea nu este otrăvită. Credența se folosea și în altarul bisericilor, sub forma unui bufet pentru Sfintele Sacramente.

Ce este o credență?
În zilele noastre, credența și-a modificat funcția principală. A evoluat în direcția unui bufet pentru dining, legătura cu trecutul constând în câteva elemente mai degrabă estetice: detalii decorative sculptate cu răbdare pe suprafața ușilor, picioare scurte și discrete, finisaj menit să pună în valoare fibra naturală a lemnului.

Mai regăsim credența și în birouri, dar într-o formă puternic transformată. Aici reprezintă o suprafață de lucru secundară, ideală pentru laptopuri, astfel încât suprafața completă a biroului să poată fi utilizată și pentru lucru, și pentru păstrarea actelor la îndemână. În formă modernă, mai întâlnim credența și în sălile de ședință, acolo unde are rol de piesă de depozitare, prevăzută cu un spațiu de lucru la îndemână.

În România, credența este astăzi o piesă de mobilier mai puțin folosită, încumetându-se la realizarea ei doar cei mai ambițioși dintre tâmplari. Unul dintre aceștia: Atelier Lignum. +4 www.atelierlignum.ro +4 www.atelierlignum.ro +4 www.atelierlignum.ro
 


Biomobila – depozitarea a devenit o joacă

Știm, abia de curând am scris despre Biomobila, dar au piese de mobilier prea reușite în portofoliu ca să nu vi le arătăm. Atelierul se află în Suceava și a fost înființat în 2016 din dorința de a crea mobilă sănătoasă pentru cei mici.

 +6
Piese tare simpatice, create la Suceava/Biomobila.ro
  |  

La Biomobila, totul a început ca o afacere dedicată nevoii de joacă a copiilor. În loc de tablete și jocuri pe telefon, mobilă desprinsă din povești. Cum materialele de lucru, de la lemn până la finisaje, sunt din cele prietenoase cu mediul înconjurător și cu siguranța copiilor, atelierul s-a bucurat de tot mai multă încredere din partea clienților și tot mai multe comenzi. Vă prezentăm câteva piese de mobilier, având ca principală funcție depozitarea, dar realizate cu un design proaspăt, vesel, chiar jucăuș.

 +6 www.biomobila.ro +6 www.biomobila.ro În primul rând, un birou cu elemente detașabile, plin de spații de depozitare, unele mici, altele mari. Biroul este realizat din lemn de stejar și încurajează folosirea lui în mai multe feluri: fie lipit la perete, fie amplasat ca un element de delimitare a zonelor livingului, fie cu corp de depozitare așezat pe blat, fir fără. Este potrivit pentru activități specifice spațiilor office, dar poate servi și drept consolă sau chiar masă.

 +6 www.biomobila.ro +6 www.biomobila.ro Sub denumirea BioArtDeco, Biomobila prezintă o măsuță de toaletă inedită, realizată sub forma unor noptiere așezate în formă de trepte. În ciuda aspectului, măsuța este perfect stabilă, ba chiar și rezistentă – te poți așeza pe ea, folosind chiar pe post de taburet. Mulțumită designului special, poate fi amplasată și lângă pat, îndeplinind rol de noptieră atipică. Se sprijină în patru picioare adaptate ca înălțime fiecăreia dintre nivelul susținut.

 +6 www.biomobila.ro Pentru o colaborare cu producătorul de paturi box-spring Ami White, Biomobila a confecționat în același stil jucăuș, plin de viață, și un model de noptieră clasică. Dincolo de rafinamentul finisajului, noptiera Buona Notte reflectă stilul Biomobila prin designul tineresc și materialele naturale.
Deviza Biomobila: furniture for life!