Casilex – trei piese de mobilă inteligente

Casilex este un atelier de mobilă și accesorii pentru casă, înființat în Satu Mare. Ambiția este de a produce și furniza marfă inteligentă, adaptată nevoilor specifice noii ere în care trăim. O eră în care cuvântul de ordine este conectare.

 +6
Mobilier și corpuri de iluminat pentru casele moderne/Casilex.ro
  |  

Casilex dorește să se impună pe piața producătorilor de mobilă din România drept un brand de mobilă smart. Indiferent că e vorba de amenajarea livingului, bucătăriei sau biroului, mobilierul este adaptat cerințelor tehnice ale omului modern. Iată trei produse inteligente, pe care brandul Casilex le fabrică pentru clienții din toate colțurile țării:

Mese inteligente. Mesele Casilex au un design inovativ, pornind de la materiale naturale )lemn, rășină sau metal), realizat în forme inspirate de natură, dar prevăzute cu accesorii smart: priză dublă pentru încărcarea laptopului, cabluri retractabile pentru încărcarea oricărui dispozitiv smart, și încărcător wireless amplasat pe blatul mesei, pentru încărcarea telefonului mobil.    +6 www.casilex.ro +6 www.casilex.ro

Noptiere inteligente. Confecționată din lemn masiv de fag, noptiera Luna de la Casilex are un design modern, funcții moderne, dar inspiră o atmosferă tihnită și caldă ca de stil rustic. E prevăzută cu două uși, iar la interior e dotată cu sistem de iluminare – deschizi ușa și se aprinde lumina. De asemenea, noptiera funcționează drept încărcător pentru telefoane mulțumită, dar și pentru alte dispozitive electrice ale casei. +6 www.casilex.ro +6 www.casilex.ro

Corpuri de iluminat inteligente. Candelabrele Casilex sunt recomandate pentru spațiile exterioare ale casei, pe terasă sau balcon, dar pot fi folosite și la interior. Sunt fabricate din lemn masiv, în forme atât de moderne, suple și moderne încât se integrează mai multor stiluri de amenajare interioară, de la cel minimalist până la cel clasic. Toate modelele au funcții smart: controlează lumina prin intermediul vocii; intensitatea luminii poate fi setată astfel încât să crească/scadă automat în funcție de lumina zilei. +6 www.casilex.ro

Toate produsele Casilex sunt produse în România. „Atelierul nostru combină ultimele tehnologii pentru utilaje cu  personal calificat și experimentat pentru a produce mobilă inteligentă de care avem cu toții nevoie în noua era digitalizată”, se arată pe site-ul Casilex.


Popepi – corpuri de iluminat… pe comandă

Ideea de mobilă personalizată la comandă e deja consacrată în România, dar cum ar fi să îți poți personaliza nu numai mobilierul, ci și corpurile de iluminat? Un studio de designeri din București creează corpuri de iluminat la comandă.

 +6
Un studio de design realizează corpuri de iluminat personalizate de client/Popepi-studio.ro  
  |  

Iar materialele sunt mai degrabă naturale: lemn reciclat, beton, țevi. Studioul se numește Popepi-Studio și are deja un portofoliu de corpuri de iluminat realizate cu un design aparte, original. Stilurile adoptate de designerii de la Popepi sunt cel industrial, potrivit deci pentru casele contemporane, pentru atmosferă tinerească, chiar masculină, dar și pentru spații comerciale în ton cu distracția nocturnă, respectiv stilul vintage.

Pe site-ul Popepi-Design sunt expuse trei colecții de corpuri de iluminat, o colecție de veioze din cupru, o colecție Loft de lampadare, lustre, aplice și din nou veioze, și o colecție de lămpițe din materiale reciclate. Printre cele mai vândute se regăsesc corpurile de iluminat create din vechi țevi, vopsite în culori și combinații moderne, cu forme geometrice dintre cele mai atipice.

Clientul poate alege nuanțele, poate opta pentru alte materiale sau poate cere alte dimensiuni.
Simplitatea designului constituie un alt atu al corpurilor de iluminat Popepi-Studio, accentul căzând pe cursivitatea fiecărui produs, de la baza metalică până la becul Edison. În ciuda materialelor dure, corpurile de iluminat Popepi-Studio emană eleganță, uneori minimalism, încadrându-se discret și totuși perfect amenajărilor aflate în căutarea unei tușe de tinerețe.

Dincolo de modelele deja expuse pe site-ul Popepi-Studio, care pot fi ajustate la comandă, clienții pot solicita designerilor acestui atelier realizarea unor corpuri de iluminat după propriile modele:

„Dacă dorești să creezi o lumină unicat, specifică spațiului și designului tău interior, contactează-ne și creăm cu tine acele corpuri de iluminat unice, care să fie atracția principală în spațiul tău. Indiferent că achiziționezi un produs existent aici pe site sau dorești un corp de iluminat 100% personalizat, lucrăm cu tine la fiecare pas” – se arată pe site-ul atelierului. +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro


Corimob – mobilă din corian

Între cele mai non-toxice materiale pentru mobilă, un loc de frunte îl ocupă corianul creat de firma americană DuPont. Are proprietăți avantajoase, combinând calitățile pietrei și se pretează la tot soiul de piese de mobilier, de la bucătărie până la birou sau baie.

 +6
  Corianul este un material ideal pentru mobila curbă/Corimob.ro
  |  

Iar în România, una dintre companiile care folosește cel mai des corianul poartă denumirea Corimob. Având sediul central în județul Bacău, Corimob a fost înființată cu aproape 20 de ani în urmă ca un atelier de mobilă la comandă. Între timp portofoliul de clienți a crescut, iar piesele de mobilier și obiectele sanitare din corian realizate de Corimob au depășit granițele României.

Despre corian
Ca material de lucru, corianul este un produs inovator, non-toxic, motiv pentru care este ideal atunci când vorbim de mobila de bucătărie și baie. Având în componență aluminiu, polimeri acrilici și pigmenți naturali, corianul rezistă excelent în cazul folosirii unor substanțe de curățare foarte puternice, fiind recomandat ca strat exterior al meselor de bucătărie sau blaturilor de baie. Textura corianului este una neporoasă, plăcută la atingere și rezistentă împotriva petelor, cu o bună durată de viață. În ciuda durității, corianul poate fi folosit cu destulă ușurință la crearea pieselor de mobilier, fiind un material destul de versatil și ușor de prelucrat.

Despre mobila din corian
Mulțumită calităților sale, din corian pot fi realizate nenumărate piese de mobilier, eventual în combinație chiar cu alte materiale. Specific mobilierului din corian este forma rotunjită pe care o poate lua în etapa de design; este cel mai simplu material care se poate curba astfel încât să asigure piesei de mobilier un aspect inedit. Fie că e vorba de mobilă de bucătărie, mobilă de birou sau blaturi pentru baie, corianul asigură o estetică plină de originalitate, dar și o igienă deplină.

Un alt avantaj al folosirii corianului pentru crearea mobilierului este paleta de culori – se pretează la o foarte mare varietate de nuanțe și tonuri, înscriindu-se astfel între materialele ideale pentru mobila la comandă, mobila personalizată.
În baie, corianul poate fi folosit atât ca piesă de mobilier cu rol de depozitare, cât și ca obiect sanitar – lavoar, picior de chiuvetă etc.

„Cu seriozitate și dedicare abordăm fiecare proiect și ne mândrim că astăzi din mâinile meșterilor noștri au ieșit sute de proiecte reușite. Vă așteptăm apelul pentru a discuta despre noile opțiuni posibile datorită materialului inovator corian de la Corimob SRL”, se arată pe site-ul Corimob. +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro
 


Catalogul IKEA 2021 este aici!

La aniversarea a 70 de ani IKEA, catalogul nu se mai distribuie acasă, ci poate fi descărcat cu un simplu click. Decizia a fost luată în contextul în care lumea modernă s-a adaptat tot mai mult soluțiilor virtuale, mai ales din pricina pandemiei de COVID-19.

 +4
Poți descărca catalogul IKEA 2021 chiar acum!
  |  

Catalogul IKEA 2021 are aspectul unui adevărat manual de amenajare a locuinței, cu propuneri de mobilier dar și cu soluții de amplasare și folosire a pieselor de mobilă. Mai multă culoare, dar parcă și un pic mai mult stil natural – catalogul IKEA 2021 este o adevărată lume a organizării acasă. Poate fi descărcat online, deci la un click distanță, nu mai ocupă loc în casă, poate fi accesat și pe laptop, și pe telefon. Formatul a rămas la fel de eficient, fiecare amenajare având listate piesele de mobilă care o compun.
Spre diferență de catalogul în forma fizic, catalogul IKEA 2021 poate fi accesat pe secțiuni, după cum e fiecare interesat – paginile de mobilă pentru dormitor/living/bucătărie/băi etc. Îl puteți descărca de AICI.

„Pe lângă faptul că este mai convenabil și mai accesibil, catalogul digital oferă soluții creative și sfaturi avizate pentru transformarea oricărei case într-o casă de vis. Varianta extinsă a manualului este concepută pentru a inspira pe oricine, oricând și în orice loc, dar și pentru a duce experiența utilizatorului la un înalt nivel. Noile caracteristici, precum vizualizarea detaliilor despre produs printr-un singur click în cadrul imaginii de ansamblu a paginii,  evidențiază o experiență de cumpărături perfecționată și integrată”, se arată în comunicatul de presă IKEA.


Anul acesta Catalogul IKEA nu va fi distribuit. Această decizie reprezintă un pas important pentru obiectivul IKEA, acela de a avea un impact pozitiv în combaterea schimbărilor climatice până în 2030, oferind în același timp susținere oricui, oricând, în transformarea vieții de zi cu zi de acasă. Îndrăgita versiune tipărită a Catalogului va fi disponibilă gratuit, doar pentru ridicare, în magazinele IKEA, începând cu 1 septembrie. +4 www.IKEA.ro +4 www.IKEA.ro +4 www.IKEA.ro


Wood Design – organizatoare unicat pentru casă

Atelierul Wood Design se găsește în Turnu Măgurele și este definit de producția de obiecte unicat pentru acasă. Câteva dintre piesele Wood Design sunt neașteptat de folositoare și ingenios gândite. Iată câteva dintre ele:

 +4
  Un atelier de design și producție care lucrează exclusiv cu lemn/A-telier.ro
  |  

O tavă pentru cada din baie, un suport pentru produsele cosmetice necesare îmbăierii – un concept pe care atelierul Wood Design l-a transformat într-o piesă de mic mobilier necesară relaxării depline. Tava este lucrată din lemn de stejar, cu finisaj din ceară de albine și ulei, și prevăzută cu spații speciale pentru câteva accesorii în plus stării de bine: suport pentru paharul de vin, suport pentru lumânarea parfumată, suport pentru o carte și chiar suport pentru tabletă sau telefonul mobil. Tava de baie de la Wood Design se așază între cele două margini ale căzii, poziția putând fi ajustată după preferințe. +4 www.a-telier.ro

O altă tavă inedită de la Atelierul Wood Design este un model pentru living de data aceasta, o tavă de servire a cafelei sau paharului cu vin. Se folosește pe brațul canapelei sau fotoliului, protejând mobilierul împotriva unor accidente nedorite – paharul sau ceașca pot fi amplasate în siguranță, cu ajutorul acestei tăvi ce asigură o suprafață plană. Este confecționată din lemn de stejar și are și marele avantaj al flexibilității, adică se strânge sau se desface la nevoie. La cererea clientului, tava pentru fotoliu poate fi personalizată, prin gravare de mesaje. +4 www.a-telier.ro

Și încă un produs ingenios de la Atelierul Wood Design – o tăviță organizatoare pentru birou. Ocupă puțin spațiu, dar asigură suporturi bine delimitate pentru accesoriile care de regulă stau haotic pe masa de lucru: ceașca de cafea, telefonul mobil, accesorii de scris, agrafe de birou, cărți de vizită etc. Este un produs executat manual, din lemn de stejar, dar la cerere poate fi finisat în alte nuanțe de culoare. +4 www.a-telier.ro

Despre Atelier Wood Design
Atelierul Wood Design se găsește în Turnu Măgurele și reprezintă o afacere românească ce îmbină calitățile clasice ale lemnului cu un design contemporan, inspirat de nevoile omului modern. Produsele sunt realizate exclusiv din lemn – stejar, nuc, mahon – iar uleiurile folosite sunt minerale. Oricare dintre piesele de mobilier sau mic mobilier poate fi comandat pe site-ul atelierului, urmând a fi livrat în funcție de termenul de producție.