Mobila Dalin schimbă showroom-ul din București

Dacă v-ați obișnuit deja cu magazinul Mobila Dalin de pe strada Ion Brezoianu din București, va trebui să vă dezobișnuiți. Producătorul de mobilă din Reghin își schimbă magazinul de prezentare. Noul showroom se va deschide la 1 octombrie.

 +3
Toamnă cu surprize de la Mobila Dalin/Mobiladalin.ro
  |  

Pentru Mobila Dalin finalul de vară vine cu schimbarea sediului din București. Clădirea în care a funcționat până acum magazinul Dalin, cea de pe strada Ion Brezoianu, a fost vândută. Așa că showroom-ul se mută.

„De la 1 octombrie, ne găsiți la o nouă adresă: Calea Dudești 156”, a declarat Mihai Grama, designer Mobila Dalin, pentru Magmob. Noul magazin va beneficia de o suprafață cu circa 100 de metri mai mare decât cea actuală, ceea ce înseamnă mai multă mobilă expusă, mai multe propuneri de amenajare în stilul original Dalin. Ținând cont însă de starea de pandemie în care ne aflăm, noul magazin nu va beneficia de o lansare oficială. Totuși, clienții trebuie să știe că vor putea vizita noul showroom în condiții de program obișnuit.

Mobila Dalin în pandemie
Cu toate că perioada stării de pandemie a afectat mari domenii de activitate și mari companii private, pentru Mobila Dalin lucrurile au mers chiar bine. „Vânzările și comenzile la Mobila Dalin au crescut. Oferim design, calitate, garanție și suntem prompți în livrarea comenzilor”, explică Mihai Grama. „În plus, dispunem de o gamă mare de produse și de materiale; multe branduri din afara țării s-au dezechilibrat, nici importurile de mobilă nu au mai mers, or, românii au investit anul acesta în reamenajarea casei banii pe care de regulă i-ar fi folosit pentru concedii”.

Surprize Dalin?
Deocamdată, dată fiind situația stării de alertă, nu mai poate fi vorba de lansări în stil oficial. Dar Mobila Dalin pune mereu ceva la cale – câte o colecție mai mică sau mai mare de mobilă care să ne dovedească iar și iar că în materie de design nu există limite. Mihai Grama promite că imediat ce lucrurile vor reveni la normal, Mobila Dalin ne va surprinde cu noi colecții originale. +3 www.mobiladalin.ro +3 www.mobiladalin.ro


Creative Night Talks – conferinţe online by Revista Atelierul

Sunteți pregătiți?! În 20 august 2020, la ora 21:00, Revista Atelierul lansează proiectul online Creative Night Talks – conferinţe online recurente, dedicate industriilor creative şi culturale româneşti. Scop: reactivarea comunității creative în jurul Revistei Atelierului şi a tuturor stakeholderilor din domeniu. Magmob este partener media.

MagMob este partener media al evenimentului/Revista-atelierul.ro
  |  

Proiectul Creative Night Talks își propune să ofere un punct de pornire pentru noi colaborări și abordări în cadrul industriilor creative, în contextual dificil al efectelor pandemiei de COVID-19.  Drept urmare, aceste conferinţe propun subiecte multidisciplinare şi transdisciplinare abordate de speakeri cu experienţă. Moderată de Mihaela Ion, fiecare conferinţă  va pune accentul pe modul în care speakerul s-a adaptat la schimbările din ultimele luni și la cum şi-a regândit afacerea creativă. 

"Aceste conferinţe sunt gândite pentru un public dornic să afle mai multe detalii despre statusul industriilor creative de la profesionişti. Industriile creative naţionale şi internaţionale sunt în plină schimbare, mai ales în contextul actual, unele branduri apar, altele dispar din lipsa de adaptabilitate. Această perioadă pandemică propune noi idei de afaceri, noi moduri de promovare creativă, noi strategii de marketing şi PR. Conferinţele Creative Night Talks vor aborda aceste subiecte şi, bineînţeles, vor încerca să ofere posibile traiectorii pentru creativii activi, dar şi pentru cei la început de drum. În fiecare zi de joi, cu câteva excepţii, de la ora 21.00 la 22.00, vă invităm să participaţi la Creative Night Talks, si astfel seara să fie rezervată ideilor şi industriilor creative”-  Mihaela Ion, moderatoare a Conferinţelor Creative Night Talks.

Agenda conferinţelor pentru lunile august - septembrie 2020

  • Pe 20 august, Angela Ciobanu, arhitect şi designer de bijuterie, deschide serile de joi dedicate proiectului Creative Night Talks iar pe 27 august reprezentanța România Messe Frankfurt, prin Mircea Stoica, va povesti despre târgurile internaţionale realizate de Messe Frankfurt, cu predilecţie despre Christmasworld.
  • Luna septembrie începe cu arh. Mihaela Zamfir, şef de lucrări la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi fondatoare a studio-ului de arhitectura M.M.Z.
  • Pe 10 septembrie, arh. Cristiana Zgricea va povesti despre modul în care studoul său de arhitectură s-a adaptat la schimbări şi care sunt cele mai recente proiecte ale sale.
  • David Sandu ne va povesti pe 24 septembrie despre Romanian Jewelry Week, un proiect internaţional aflat la prima sa ediţie.

Conferinţele online Creative Night Talks propun o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ şi cel conex. Speakerii sunt invitaţi să ia cuvântul direct din atelierul lor sau din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate cu care suntem obişnuiti în această perioadă. Prin prisma desfăşurării lui online,  proiectul Creative Night Talks contribuie la facilitarea accesului la cultură pentru categoriile de public ce locuiesc în zona dinafara centrelor urbanistice de cultură şi care nu ar avea acces la astfel de evenimente cu speakeri cu un know-how pluridisciplinar.

Vă recomandăm să folosiţi hastagul #CreativeNightTalk, să urmăriți evenimentul pe Facebook https://bit.ly/3iFnh7e și site-ul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.  Conferinţele online sunt parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare a industriilor creative, în luna septembrie Revista Atelierul urmând să înceapă şi cursuri personalizate dedicate creativilor.


Noutăți IKEA pentru starea de bine

Pe fondul petrecerii timpului mai degrabă acasă decât în oraș și a redefinirii nevoii de confort, în contextul pandemiei de COVID-19, IKEA continuă să lanseze colecții adaptate și inspirate din provocările actuale. Cele mai noi sunt pentru tineri și spații mici.

 +7
Colecții și produse urbane de la Ikea!
  |  

Pornind de la un raport IKEA intitulat Life at Home și menit să analizeze felul în care oamenii fac față valului de schimbări provocate de pandemie, IKEA lansează în acest mijloc de vară două noi colecții dedicate în special persoanelor tinere, care se văd nevoite să petreacă și mai mult timp acasă – în special lucrând din locuința proprie. E vorba despre colecțiile RÅVAROR, respectiv SAMMANKOPPLA, „colecții dedicate unei vieți urbane mai confortabile, soluții sustenabile care vor ajuta familiile tinere și moderne să optimizeze orice tip de spațiu – în special cele mai mici – și să obțină un echilibru mai bun pentru redefinirea vieții acasă”, după cum se arată în comunicatul de presă IKEA.

RÅVAROR este o colecție concentrată pe multifuncționalitate, pe nevoia de transformare a spațiilor mici în spații inteligente, și mai ales concentrată pe ușurința deplasării – piese de mobilă ușor de mutat dintr-un colț al casei în altul.  RÅVAROR este despre continuă transformare a spațiului: o cutie de depozitare pe roți ce servește și ca o masă de cafea; o bancă pe roți ce devine raft de depozitare de inserat ușor sub masă; o tavă cu picioarele pliabile care permite transportarea mai multor obiecte sau alimente, luat masa în pat sau ridicarea laptopului pentru a crea instantaneu o stație de lucru stand-up. Per total sunt 20 de produse în colecția RÅVAROR - un pat de zi și o canapea, mese, mini bucătărie, soluții de depozitare deschise pe rotile, cutii de depozitare, materiale textile și produse de iluminat, colecția urmând să fie disponibilă la începutul lunii septembrie. +7 www.IKEA.ro +7 www.IKEA.ro +7 www.IKEA.ro

SAMMANKOPPLA reprezintă o colecție IKEA inedită, inspirată din pasiunea pentru fashion și combinată cu stilul de mobilier ultrapractic IKEA. A fost creată împreună cu designerii de modă thailandezi Greyhound Original și pornește din nevoia de reciclare, reutilizare și reproiectare creativă. „Aceasta este o colecție influențată de un oraș unde orice poate fi potrivit sau îmbinat și arată că imperfecțiunea poate fi perfectă” - Bhanu Inkawat, directorul executiv de creație la Greyhound Original. +7 www.IKEA.ro +7 www.IKEA.ro

Dacă este la modă, de ce nu ar trebui ca lampa dvs. să arate ca o sticlă veche de plastic reciclată? Acest lucru arată, de asemenea, că IKEA rămâne dedicată sustenabilității și creării unei vieți mai bune


 


Catalogul IKEA împlinește 70 de ani

...și trece în online. Se împlinesc 70 de ani de la prima ediție a catalogului IKEA, iar momentul este celebrat printr-o schimbare majoră - din print în digital. Ediția 2021 a catalogului IKEA se lansează în format web. Coperta e gata!
 

2021 - prima ediție online a catalogului IKEA
  |  

De acum, catalogul IKEA se află deci la un click distanță, sub forma unui ghid digital disponibil cu surse de inspirație și soluții moderne, pline de confort pentru orice locuință privată. Coperta ediției 2021 este dedicată somnului, dar catalogul în sine va putea fi accesat începând cu mijlocul lunii august. Așadar fanii IKEA nu vor mai primi acasă catalogul printat, ca-n fiecare an, ci îl vor accesa online.

„Se pare că viața de acasă nu a fost niciodată atât de importantă ca acum, iar noi, la IKEA, am căutat să răspundem prin intermediul noului Catalog, un material în format modern, în care împărtășim cunoștințe și inspirație pentru mobilarea casei. Așa cum indică și coperta, tema Catalogului IKEA 2021 gravitează în jurul somnului, iar noi înțelegem perfect că o singură soluție nu poate fi potrivită tuturor. Unii oameni preferă să doarmă în timpul zilei, alții se odihnesc mai bine pe canapea. Suntem diferiți, dar cu toții visăm la un somn tihnit. Vrem să oferim soluții pe care să și le poată permite toată lumea, soluții pe înțelesul tuturor, soluții în care oamenii să se regăsească,” a declarat Theodor Nica, Communication and Interior Design Manager, IKEA România.

Un avantaj al ediției digitale a catalogului IKEA este posibilitatea de a identifica imediat produsele din imagini, ajungând în pagina de informații a produsului foarte repede și simplu. De acolo, poate fi amplasat în coșul de cumpărături, iar procesul de achiziționare devine ultramodern și rapid.

De ce format digital? Din nevoia de sustenabilitate, din dorința de a reduce impactul asupra resurselor naturii, urmând ca până în anul 2030 să nu mai rămâne disponibilă decât variata digitală a catalogului IKEA. Totuși, pentru că până în 2030 mai e ceva timp, fanii formatului clasic al catalogului IKEA îl pot obține totuși, direct din magazinul IKEA, în spațiile deja consacrate. Catalogul va fi imprimat pe hârtie 100% sustenabilă, certificată FSC.

Versiunea digitală a Catalogului va fi disponibilă de la mijlocul lunii august, iar clienții pot ridica varianta printată din magazine începând cu 1 septembrie.


Casa Rusu a lansat mobilier modular la Târgu Mureș

Magazin nou la Târgu Mureș. În plină stare de alertă, Casa Rusu a deschis azi un showroom cu vânzare, dar în cadrul unui eveniment ușor atipic, adaptat condițiilor de pandemie. Adică în cadrul unei conferințe de presă online.

 +4
  Șase colecții de mobilier modular lansate online de CasaRusu.ro
  |  

Joi dimineața la ora 9:00, în Târgu Mureș s-au deschis ușile celui mai nou magazin Casa Rusu din România. Inaugurarea a avut loc în condiții de maximă securitate dată fiind situația de alertă, iar conferința de presă s-a desfășurat în mediul online. Carmen Alexandru, director regional Casa Rusu, a anunțat cu acest prilej șase noi colecții de mobilier modular, toate fiind disponibile în magazinul tocmai deschis în Târgu Mureș, dar și în platforma online a producătorului. Este o premieră pentru Casa Rusu, cele șase colecții de mobilier modular adresându-se amenajărilor în stil modern, în special pentru living și dormitor.

„Aveam în plan de mult timp deschiderea unui magazin Casa Rusu în Târgu Mureș, dar în general căutăm spații de showroom foarte mari. Suntem fericiți că am găsit acest spațiu și am putut lansa astăzi acest showroom  în Târgu Mureș”, a declarat Marius Raia, director de expansiune în cadrul Casa Rusu.
În ce privește categoriile de produse Casa Rusu disponibile în magazinul din Târgu Mureș, acestea acoperă o gamă largă de necesități de mobilare: piese pentru livinguri, pentru dining, pentru bucătărie – de la electrocasnice până la mese și scaune. În portofoliul Casa Rusu intră mobilă tapițată și netapițată, dar  și o gamă variată de decorațiuni interioare și accesorii textile.

„Ceea ce ne diferențiază de concurența sunt diversitatea pieselor de mobilă și calitatea. Diversitate pentru că acoperim toate încăperile casei, iar calitatea include atât calitatea produsului, cât și pe cea a serviciilor – servicii de asistență, montaj, asamblare. Fiind vorba de sisteme modulare, se pot configura în funcție de utilitatea cerută de client”, a explicat Marius Raia. Printre aceste servicii există și cel de consiliere, un program de virtual planner pentru configurarea mobilei de living și bucătărie în funcție de dimensiunile cerute de fiecare client în parte. Simulatorul este disponibil și în mediul online pe site-ul CasaRusu.ro.

Categorii de clienți cărora li se adresează cele șase colecții modulare lansate de Casa Rusu la Târgu Mureș – colecțiile modulare tocmai lansate sunt variate ca preț și design, tocmai pentru a satisface cât mai multe categorii de clienți.

Până la finalul anului 2020, urmează să mai fie deschise încă două showroom-uri Casa Rusu: unul în București, și cel de-al doilea în Iași, iar pentru anul 2021 planurile Casa Rusu includ noi magazine de lansat în Craiova, Deva, Turda și Miercurea Ciuc. +4 www.casarusu.ro +4 www.casarusu.ro +4 www.casarusu.ro