Der Vorstand – biroul din perete

Pornind de la ideea unui spațiu de lucru pentru acasă, dar vizibil doar în orele de lucru, designerul Nils Holger Moormann a creat Der Vorstand, o adevărată stație office pliabilă, de prins pe perete. Dispune de toate dotările unui birou fix.

 +4
Inovație pentru cei care lucrează de acasă./Moormann.de
  |  

Der Vorstand face senzație zilele acestea în lumea pasionaților de design, uimind prin versatilitate, spirit practic, discreție a dotărilor și, mai ales, prin felul în care valorifică spațiul. Se încadrează în categoria mobilierului pliabil – un birou aflat la vedere exclusiv atunci când îl folosești. Se ascunde între două panouri înalte, iar toate elementele sale se pliază perfect în stare de repaos. Panoul din față este prevăzut cu roți, ceea ce face ca mișcarea de desfacere a biroului Der Vorstand să fie nespus de simplă: pur și simplu panoul se trage în față, fără niciun efort.

La interior, biroul dispune de o masă de lucru și de mai multe spații de depozitare, sub formă de rafturi; pe peretele care se trage, a fost inserat un spațiu în care să poți ascunde dosare. Nu lipsesc nici micile accesorii devenite indispensabile orelor de lucru, precum porturi USB, prize, lumini. Dar niciunul dintre aceste elemente nu se află la vedere, astfel că nu există șansa unui aspect dezordonat. Toate sunt la locul lor, biroul lăsând impresia unei piese de mobilier desăvârșit de ordonate și de organizate.

Biroul Der Vorstand este conceput din lemn de frasin, cu finisaj negru – o nuanță ce reușește să se integreze oricărui interior de acasă într-o manieră discretă. Stilul poate fi recunoscut numaidecât: minimalist, bazat pe nevoia de multifuncționalitate.

„Toate piesele de mobilier pe care le concepem pornesc de la o idee specială: ceva nemaiîntâlnit, ceva genial, uneori un mic detaliu, alteori o adevărată revoluționare a formei”, se arată pe site-ul designerului Nils Holger Moormann.

 +4 www.moormann.de +4 www.moormann.de +4 www.moormann.de


Trei piese clasice pentru birouri la modă

În special cei care lucrează de acasă își pot organiza biroul în stilul cel mai tihnit: stilul rustic. Chiar dacă pare potrivit mai degrabă caselor de vacanță, acest stil este o surpriză grozavă în camera în care de regulă petreci timpul lucrând.

 +5
Stilul rustic în birou/Rusticboutique.ro
  |  

În catalogul pieselor de mobilier Rustic Boutique am descoperit trei produse care pot schimba complet atmosfera biroului de acasă, aducând un plus de confort și inspirație a creativității. Sunt birouri concepute în stil rustic clasic, menite a-și ascunde funcționalitatea principală atunci când nu lucrezi.

Biroul Bonheur du Jour are aspectul clasic al unei piese de demult, dar se integrează perfect unui mic birou amenajat în intimitatea casei. Dincolo de calitățile estetice, este o piesă tare practică, ce asigură atât funcția de lucru, cât și pe cea de depozitare. Dispune de două sertare sub blat și alte șase spații discrete pentru depozitarea accesoriilor de birou. Realizat din lemn masiv de brad, se sprijină pe patru picioare strunjite ce contribuie la amestecul de clasic și modern. +5 www.rusticbutique.ro

O piesă fabricată cu gândul la satisfacerea nevoii de depozitare este și aparentul dulăpior cu masă încorporată – o piesă ce ocupă tare puțin spațiu, oferind în schimb locuri în care să-ți păstrezi actele și accesoriile de birou. Dotat cu trei sertare duble și adânci, ascunde în spatele masei rabatabile alte două mici sertare, oferind deci cinci locuri de depozitare office. Este fabricat de asemenea din lemn de brad, iar producătorul garantează rezistenta în timp a acestei piese. +5 www.rusticbutique.ro +5 www.rusticbutique.ro

Rustic Boutique propune și un al treilea model de piesă de birou rustică pentru acasă – o masă de birou cochetă, feminină, cu accent pe funcția de lucru. Prevăzută cu două sertare micuțe, această masă este ideală pentru cei care desfășoară activități bazate exclusiv pe munca online. Atunci când masa nu e folosită pentru lucru la calculator, poate servi la fel de bine pentru activități casnice. +5 www.rusticbutique.ro

Oricare dintre aceste piese rustice pentru biroul de acasă se poate comanda pe dimensiunile clientului; finisajul rămâne de asemenea la alegerea clientului, Szel-Mob punându-vă la dispoziție zeci de nuanțe ce pot fi alese chiar și în combinație.


Move Desk – bucătărie office

Minibucătăria sau bucătăria office reprezintă un concept modern, potrivit spațiilor reduse ca suprafață sau celor cu destinație de lucru. Atunci când ai nevoie de un produs perfect funcțional, dar de maximă discreție, bucătăriile Move Desk sunt o soluție potrivită.

 +3
O soluție discretă pentru spațiile office/Movedesk.ro
  |  

Denumite chicinete office, minibucătăriile disponibile prin Move Desk asigură toate cerințele unei bucătării adevărate, dar într-un design ultraminimalist. Au fost create în special pentru interioarele office, dar mulțumită funcționalității sunt preferate și în amenajările horeca, în locuințele private tinerești sau chiar în cazul căsuțelor de vacanță.

Marele avantaj al minibucătăriilor disponibile prin Move Desk ține de faptul că toate facilitățile unei bucătării sunt cuprinse într-o singură piesă de mobilier, dotată cu spații depozitare, aparatură electrocasnică specifică, veselă. În funcție de modelul ales, poți dispune de o chicinetă ascunsă într-un aparent dulap office sau într-o aparentă... comodă.

Dotările bucătăriei office:
•    Blat de lucru cu o grosime de de 38 mm, impermeabil
•    Chiuvetă cu o cuvă din oțel inoxidabil
•    Uscător pentru vase
•    Plită electrică cu 2 sau 4 arzătoare, în funcție de model
•    Hotă
•    Protecție pentru blat în jurul plitei
•    Coș de gunoi
•    Plintă argintie din PVC

Acestea sunt dotările standard ale bucătăriilor office Move Desk. În funcție de model și de solicitările clientului, se pot încorpora frigidere și plite cu inducție. +3 www.movedesk.ro

Bucătăriile office Move Desk sunt îmbrăcate în finisaje cu aspect de diferite esențe lemnoase, cu ajutorul cărora se pot integra perfect într-un spațiu sobru de tip office. Modelele diferă ca dimensiuni, aspect și forme, putându-se deghiza fie într-o comodă de amplasat pe un hol, fie într-un corp suplu de depozitare, amplasat într-o nișă. Atunci când nu sunt folosite, aceste bucătării lasă impresia unor simple dulapuri, posibilitățile de închidere putând să difere de la uși până la închidere tip jaluzele. +3 www.movedesk.ro

„Oferim soluții complete pentru spații de birouri, de la proiectare și până la execuție. Punem pe primul loc ergonomia, designul și fiabilitatea. Suntem flexibili, ne putem încadra în orice buget. Oferim discount de volum, la achiziția mai multor bucății din același produs și reduceri semnificative pentru proiecte complete.” – se arată pe site-ul Move Desk.


Green Forest – producător de birouri, din 1992

Unul dintre cei mai experimentați producători de mobilier office din România și-a început activitatea în anul 1992 și de-a lungul timpului a reușit să se transforme într-o afacere modernă, în spiritul a două criterii: ergonomie și sustenabilitate.

 +4
Ergonomie și sustenabilitate/Greenforest.ro
  |  

Este vorba despre Green Forest, o companie lansată în Timișoara, dar care între timp a ajuns să dețină trei magazine de expunere în țara noastră – Timișoara, Cluj, București. Mottoul sub care funcționează Green Forest este: „Professional furniture for a great office experience”, iar produsele sunt foarte variate, asigurând o gamă largă de nevoi tipice spațiului de lucru.

Categoriile de produse office vizează birouri, scaune, piese de depozitare, mobilier pentru sălile de ședință și sălile de așteptare, colecții dedicate spațiilor HoReCa și celor create pentru relaxare la serviciu.

În catalogul Green Forest se regăsesc colecții de mobilier ergonomic, creat dîn materiale diverse, și având ca numitor comun posibilitatea de reglare pe înălțime și pe cea de combinare a pieselor. Cele mai multe dintre proiectele de amenajare realizate de Green Forest au fost spațiile open office, producătorul român oferind soluții practice, estetice și ultrafuncționale. Stilul de design este cel modern, cu tușe minimaliste, mobilierul redând o atmosferă de lucru tinerească, aerisită și energică.

 Referințe:
•    7000 de clienți
•    100.000 posturi de lucru create
•    Export de mobilier office în Europa – Marea Britanie, Spania, Italia, Germania, Belgia
•    Parteneriate internaționale pentru extinderea gamei de produse office

„Echipa GreenForest formată din arhitecți, designeri, ingineri, account și project manageri are cunoștințele, abilitățile și experiența necesare ca alături de soluțiile de mobilier și fit out propuse să livreze spații de birouri care comunică stabilitate și încredere între parteneri, creștere și dezvoltare pentru oameni, respectiv suport pentru desfășurarea proceselor interne, cu un raport optim între costurile dotărilor inițiale ale spațiilor și costurile de operare ulterioare ale organizațiilor beneficiare.” – se arată pe site-ul Green Forest Furniture.

 +4 www.greenforest.ro +4 www.greenforest.ro


ErgoHuman – scaun de birou ultrareglabil

Recunoscut drept furnizor de scaune office și pentru domeniul HoReCa, Antares lansează în plină pandemie de COVID-19 un model inspirat parcă de statul prea mult în casă: ErgoHuman. Este unul dintre modelele cele mai reglabile existente pe piața de profil.

 +4
Unul dintre cele mai reglabile scaune cu putință/Scaune.ro
  |  

ErgoHuman poate fi un scaun office ideal pentru cei care lucrează ore în șir la birou, dar și un scaun potrivit pentru camera adolescentului. Asigură un nivel de reglare neașteptat, aproape că fiecare dintre elementele componente se poate ajusta în așa fel încât scaunul să fie personalizat la birou sau acasă pe măsura fiecărui utilizator.

Spătar, înălțimea șezutului, tetiera și mânerele – toate acestea se reglează manual, fiecare în parte. ErgoHuman se adresează în special celor pasionați de tehnologie, fiind dotat cu manete și butoane pentru toate reglajele. Se poate ajusta pe înălțime, se poate regla diferit în ce privește gradul de înclinare al spătarului, se poate configura în așa fel încât să ofere o poziție de lucru cu spatele drept, dar și o poziție lăsată pe spate pentru mici pauze de relaxare. Elementul de sprijinire de la nivelul capului este și el reglabil, de asemenea asigurând mai multe poziții, în funcție de preferințe. Dar până și mânerele au mai multe trepte de reglaj la scaunul ErgoHuman; se pot da mai în față sau mai în spate, se pot ajusta pe înălțime și se pot folosi atât pentru timpul cât scaunul e tras în fața biroului de lucru, cât și în cazul unei ședințe sau discuții, caz în care dispun de o poziție de odihnit mâinile. +4 www.scaune.ro

Scaunul ErgoHuman de la Antares se poate personaliza și în ce privește aspectul; aici e vorba despre o gamă variată de tapițerii pe care producătorul le pune la dispoziție în mai multe nuanțe de culoare. În plus, fiind vorba și de o perioadă dificilă care ne pune în situația de a gândi în perspectivă, scaunul ErgoHuman este confecționat în proporție de 97% din materiale reciclabile. +4 www.scaune.ro +4 www.scaune.ro