Move Desk – mobilier acustic pentru birouri cu atmosferă relaxată

Atunci când spațiile office sunt amenajate în stilul cel mai modern posibil, nu poate lipsi din cadru mobilierul fonoabsorbant. Cei de la MovieDesk au adus pe piața din România o colecție performantă de mobilă office acustică cu un design desăvârșit.

 +6
Soluții ingenioase pentru birouri moderne/Movedesk.ro
  |  

Colecția de la MovieDesk pornește de la nevoia de intimitate a discuțiilor la locul de muncă, fie că e vorba de discuții telefonice sau discuții față în față. Conceptul e inovator: mobilier office care dă impresia de... casă. Aceste modele de mobilier office asigură discreție, dar au și un design tare interesant.

Haus este un model de canapea cu aspect inedit, inspirat de casele tradiționale; prevăzută cu două locuri, asigură discreția conversației, fără a izola persoanele de restul echipei. Ca aspect, este o piesă de mobilă plăcută, odihnitoare pentru ochi, mulțumită combinațiilor cromatice. Pereții sunt fonoabsorbanți. Se poate dota inclusiv cu o piesă ce servește ca măsuță despărțitoare între ceie două persoane aflate pe canapea. Există și varianta de cabină telefonică Haus, concepută sub forma unei căsuțe de asemenea deschise, în care te poți adăposti pentru a purta discuții telefonice departe de zgomotul general.  +6 www.movedesk.ro +6 www.movedesk.ro +6 www.movedesk.ro

Vank Mello este o altă variantă de mobilier acustiv de la Movedesk. Are forma unei cabine, al cărei interior se poate adapta nevoilor echipei de lucru. Pereții fonoabsorbanți asigură discreția conversațiilor, dar cabina poate servi și ca spațiu de relaxare în mijlocul unui birou aglomerat. Țesătura este de cea mai bună calitate, din gama Synergy, disponibilă în 75 de variante de culoare. Interiorul cabinei se poate modifica, pernele de la interior fiind disponibile sub forma unor module al căror aranjament oferă mai multe variante. La cererea clientului, cabina Vank Mello poate fi dotată inclusiv cu sistem de iluminare. Există și varianta Vank Mello Box, ce poate fi folosită inclusiv ca punct de lucru.  +6 www.movedesk.ro +6 www.movedesk.ro

Mobilierul acustic este viitorul mobilei office, câtă vreme companiile alocă spații cât mai deschise angajaților lor.
 


Biroul copilului – criteriile de alegere a scaunului

Când vine vorba despre camera copilului, una dintre cele mai importante piese de mobilă, dacă nu chiar cea mai importantă, este scaunul de birou. Îl va folosi în cea mai mare parte a timpului, deci atenție mare în alegerea lui.

 +2
Poate cel mai important element din camera copilului: scaunul de birou!
  |  

Poate că nici nu dăm seama cât de important este ca scaunul de birou din camera copilului să fie unul de calitate. Am stat de vorbă cu un specialist în acest domeniu, Codruța Iana (arhitect de interioare), și am aflat care sunt criteriile de ținut cont neapărat atunci când achiziționăm o astfel de piesă.

În primul rând nu poate fi decât un scaun cu adevărat ergonomic, pentru că în timpul folosirii lui copilul trebuie să aibă o poziție cât mai corectă și în același timp confortabilă.
Ținând cont că vorbim despre copil, aflat în creștere, scaunul de birou trebuie să fie unul ajustabil pe înălțime, nicidecum unul fix. „Scaunul este de cea mai mare importanță în activitatea de lucru și recomand achiziționarea unui produs performant. Executat pentru o dimensiune antropometrică medie, scaunul se poate ajusta pentru a fi personalizat, având un grad de confort sporit. Scaunul va susține eficient coloana și brațele, va fi flexibil dimensional și unghiular pentru adaptarea perfectă la diferite activități”, explică Codruța Iana.

Dar cum știm să alegem un scaun cu adevărat performant? Sunt câteva detalii tehnice pe care trebuie să le avem în vedere: adâncimea trebuie să fie de 45 cm, lățimea e bine să atingă 50 de cm, nu mai puțin. Ca înălțime, ideali ar fi 35 de cm, iar spătarul trebuie să aibă unghi reglabil. +2 www.escaune.ro

Atenție însă și la spațiul de amplasare a biroului și scaunului de birou din camera copilului!„Locul necesar pentru scaun este de 60 cm lățime și 80 de cm de la masa de lucru până în alt perete sau obiect de mobilier aflat în spatele acestuia, incluzându-se și un loc de circulație”, insistă Codruța Iana.

În concluzie: această piesă de mobilier nu poate face rabat de la calitate. E mai simplu să alegem modele nu prea costisitoare, dar fiind vorba de sănătatea copilului, preferabil este ca scaunul de birou să fie privit ca o investiție pe termen lung.


WITZ: cum să ai liniște la birou!

Pentru companiile care doresc să aibă birouri open-space, dar și să stimuleze eficiența angajaților puși să lucreze laolaltă, Witz are câteva soluții pe cât de practice, pe atât de estetice. Vă prezentăm câteva piese special concepute pentru discuții la locul de muncă, departe de urechile colegilor.

 +4
Soluții textile pentru întâlniri office!
  |  

Echipa Witz propune cel puțin două soluții foarte diferite: mobilier obișnuit amplasat pe pereți prevăzuți cu produse ce asigură izolare fonică, respectiv sistemul de tip cabină, care asigură discreție atât la nivel sonor, cât și vizual.

Pentru zona de întâlniri, ideale sunt elementele de izolare fonică care se prind pe pereți și au și un aspect decorativ. Cei de la Witz le realizează sub forma unor module care se pot combina în cele mai năstrușnice moduri, jucând și rolul unor accesorii murale pline de culoare. Sistemul este același, dar produsul poate fi personalizat la nivel cromatic și al designului. +4 MagMob

În schimb, cabina Wall de la Witz poate fi personalizată cel mult pe culoare. Ocupă puțin spațiu, dar asigură un loc de întâlnire pentru două până la patru persoane. Se poate accesoriza cu o măsuță și eventual chiar cu un televizor. Aceste detalii transformă cabina Wall inclusiv într-o soluție pentru clipele de relaxare ale angajaților. Pereții sunt izolați fonic. +4 MagMob +4 MagMob
Așadar, soluții moderne pentru spații oricât de aglomerate.
 


Dizainăr a creat masa Buhnici

Un proiect inedit cum ar trebui să fie mai multe în România: masa Buhnici este rezultatul colaborării dintre o vedetă, un designer și un desăvârșit lucrător în lemn. Cunoscutul vlogger George Buhnici a dorit să aibă o masă pe care s-o folosească drept birou pentru emisiunile sale pe teme de tehnologie.

 +6
O masă unicat, creată pe comandă, a luat numele clientului/Dizainăr.ro
  |  

Aceasta a fost ideea: o piesă de mobilier care să reflecte nevoile practice și estetice ale clientului. Acesta s-a adresat celor de la Dizainăr, care au primit cu entuziasm propunerea. Masa Buhnici a fost inspirată să aplice designul contemporan într-o cheie tradițională, adică funcții destinate unui job bazat pe tehnologie, aplicate unui aspect cât se poate de clasic. Masa Buhnici este lucrată în lemn masiv de stejar și e prevăzută cu elemente de conectică adaptate jobului clientului. Finisajul a fost ales cât mai neutru, lac mat pe bază de apă, pentru a pune în valoare frumusețea și personalitatea lemnului.

 +6 www.dizainar.ro

Masa Buhnici e creată din trei bucăți de lemn, îmbinate cu elemente de prindere de tip rândunică – aici se recunoaște aportul arhitectului Ciprian Manda, cel care a executat piesa de mobilier. „„Ne-am dorit să proiectăm #MasaBuhnici ca pe un obiect central al studio-ului de filmare care prezintă cele mai noi tehnologii într-o atmosferă naturală, care denotă calitate, alegeri inspirate și măiestrie – în cazul de față alăturând tradiția prelucrării lemnului și beneficiile vieții moderne. La prima vedere este un contrast între tradiție și modernitate, dar în același timp am creat un echilibru de care psihicul nostru are nevoie pentru a funcționa optim în această eră a ultra-tehnologizării”, a explicat Mihnea Ghilduș, pe site-ul Dizainăr.

 +6 www.dizainar.ro

 +6 www.dizainar.ro

 +6 www.dizainar.ro

 +6 www.dizainar.ro


LisMaster: consola-birou transformă spațiul de lucru

Cei de la LisMaster doresc să ne schimbe tuturor viziunea asupra spațiului de tip office. Așa că în locul unui mobilier masiv, impozant, chiar directorial plin de prestanță, cei de la LisMaster ne propun mobilă minimalistă care să dea impresia de altceva decât spațiu... office.

 +4
Lumea mobilei e în continuă mișcare/Lismaster.ro
  |  

Ce-i drept, nu prea se înșală. Pe lângă nevoia unui spațiu de lucru cât mai creativ, personalizat, chiar original, ne confruntăm și cu acele spații de lucru desfășurate pe suprafețe prea mici în raport cu numărul angajaților. Iată deci trei propuneri concrete de la LisMaster, sub forma unor birouri mai degrabă cu aspect de console.

 +4 www.lismaster.ro Biroul LisMaster 5100 este modelul cel mai apropiat de modelul unui birou clasic. Se realizează din lemn de stejar în două variante de finisaj – natural, respectiv tobacco, și poate fi personalizat pe comandă cu diverse accesorii pentru lucrurile specifice lucrului la birou. Blatul de lucru e foarte suplu, dar lat, iar punctele de sprijin combină picioarele din lemn cu varianta tăbliei ce continuă masa de lucru.

 +4 www.lismaster.ro M2380 de la LisMaster e aparent o masă de toaletă, dar se potrivește de minune și într-un spațiu de lucru, fie că vorbim de un office la sediul angajatorului, fie de biroul de acasă. Se menține designul suplu, modular, în blatul de masă fiind încorporat un corp înalt, vertical, pentru depozitare. Acest corp joacă și rol de punct de sprijin, înlocuind două dintre cele patru picioare laterale.

 +4 www.lismaster.ro M4900 de la LisMaster reprezintă cel mai modern model de birou, fiind ușor de confundat cu o consolă. Cu atât mai bine, pentru că-și poate găsi locul chiar și într-o garsonieră, sau un living, jucând rol de birou doar atunci când este folosit. Designul minimalist nu e lipsit de funcționalitate: un simplu taburet poate juca rol de scaun de birou, iar laptopul și accesoriile sale încap în cele două sertare ale consolei-birou.