Inedit – o editură apelează la servicii de design interior

Dintotdeauna, Magmob a pledat pentru ca oamenii să înțeleagă cât de mult se pot schimba spațiile cu ajutorul unui designer de interioare. Am întâlnit un caz de excepție: o editură a apelat la un studio de design pentru standul cu care a participat la târgul de carte.

 +9
Cum arată un stand de carte, cu ajutorul unui designer interior/Interioronline.ro
  |  

Editura Vremea din București și studioul de design interior Interioronline au reușit să pună bazele unei colaborări inedite: un proiect de amenajare pentru standul editurii Vremea în cadrul târgului de carte Gaudeamus. Concept: Bucureștiul interbelic. Nenumăratele titluri dedicate oamenilor de marcă din perioada interbelică și istoriei arhitecturale a Capitalei au dat tema amenajării. Suprafața standului: 55 de metri pătrați. +9 www.edituravremea.ro

Mariana Bercu și Milena Țăranu de la Interioronline au compus un proiect personalizat, plin de farmec, bazându-se pe imagini alb-negru, integrate mobilierului din carton. Culoarea cartonului a devenit culoarea de fond, pânza pe care s-a așezat întreaga compoziție. Standul a fost conceput sub forma unei biblioteci personale, pline de cărți și imagini de demult. Piesa centrală au reprezentat-o cele două colaje, la o înălțime de 175 cm, formate din cubulețe, îmbrăcate în imagini preluate din cărțile Editurii Vremea. Colajele au fost printate pe hârtie autocolantă și lipite pe cubulețe; dintre aceste cubulețe, 15 au fost create sub forma unor casete poștale, cu uși deschise. Pe ușă – citate din cărțile Editurii Vremea, în casete – cărțile din care s-au extras citatele.  +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro

Cromatic, proiectul s-a bazat pe trei culori: culoarea cartonului și cele două culori ale siglei Editurii Vremea (alb și roșu). Ca pete de accent s-au folosit copertele cărților. Respectându-se linia cromatică, au fost achiziționate scaune în cele trei culori – alb, roșu și negru.

Casa de marcat a fost creată ca un corp de mobilier în forma literei L, cu spații de depozitare carte pe exterior. Pentru punerea în valoare a celor mai noi titluri ale Editurii Vremea s-au folosit două corpuri de tip piramidă și patru corpuri de tip cuburi, cu printuri inspirate de lumea cărții – scris de mână și ștampile poștale. Mobilierul a fost comandat la Foldo, iar printurile au fost executate la Evergreen Printing. +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro


Reamenajare interioară la McDonald's

O cosmetizare este oricând binevenită. Mai ales dacă vorbim despre un local al cărui prag e trecut de foarte mulți oameni. Din dorința de a deveni cât mai prietenos cu clienții, lanțul de fast-food-uri McDonald's din România a decis să opereze schimbări inclusiv la nivel de design interior.

Reamenajare interioară. Proiect: MsDonald's Arad
  |  

Lanțul de restaurante McDonald's este mereu în căutarea unor soluții menite să atragă tot mai mulți clienți. Instruirea personalului, diversificarea meniului și practicarea unei politici a prețurilor reduse au reprezentat câteva dintre modalitățile de atragere a clienților. De acum, inclusiv amenajarea interioară a restaurantelor este în plină evoluție. Reprezentanții McDonald's în România ne anunță că de-a lungul anului care tocmai se încheie, șase dintre aceste restaurante au fost reamenajate - șase localuri din patru orașe.


Ce s-a introdus ca noutate: spațiu de joacă pentru copii, cafenele McCafe, inovații digitale (meniu digital la casa de marcat, kioskuri digitale unde clienții își pot face singuri comanda, ecrane de prezentare a unor materiale video despre McDonald's).


Fiecare dintre cele șase restaurante McDonald's a fost amenajat tematic. Astfel:
Localul McDonald's Deva are ca temă familia - este amenajat sub forma unui spațiu destinat familiei.
Localul McDonald's Oradea Nufărul a fost reamenajat după proiectul tematic Alfabet.
Localul McDonald's Galați își întâmpină clienții într-o atmosferă de cafea tihnită.
Localul McDonald's Prisma este amenajat special pentru momentele aniversare cu prietenii.
Localul McDonald's Careffour Militari din Chiajna a fost remodelat cu designul Mall Facade.
Localul McDonald's Arad este reamenajat în stil Alfabet.

Costurile acestei investiții la nivelul țării noastre: zece milioane de euro!


Alencon: mobilier stradal atipic

Alencon este o companie din Timișoara care oferă românilor șansa de a personaliza, mai mult decât suntem obișnuiți, spațiile publice. Modelele de bănci și fotolii stradale au meritul unui design împrumutat parcă din alte locuri ale lumii.

 +4
 MagMob
Alencon - furnizor de mobilier stradal inovator
  |  

Autointitulându-se experți în mobilierul pentru spații publice, Alencon ne propune lucruri noi: de la clasicele bănci stradale până la fotolii în aer liber sau chiar aparatură de fitness de folosit sub cerul liber.


Ce ziceți de un fotoliu tip colțar, cu o denumire atipică? Fotoliul Corten Fatima este din oțel, deci rezistent intemperiilor, iar forma ultramodernă a spătarului este întrecută numai de modelul de broderie obținut prin tăiere cu laser. Este disponibil și în varianta de șezlong.

 +4 www.alencon.ro Fotoliu Corten
Coșuri stradale cu... scrumieră – o inovație sub aspectul designului! Modelul propus de Alencon este fabricat din tablă de oțel microperforată, are o formă suplă, circulară și e dotat cu un accesoriu practic: scrumieră. Conceptul este clasic, designul este original. Sistemul de golire este de tip balansare.

 +4 www.alencon.ro Coș stradal
Taburetele Footpoint sunt o alternativă extrem de veselă și originală la obișnuitele bănci stradale. Sunt inspirate din modelul mobilierului indoor de tip minimalist, dar adaptate prin prisma materialelor la cerințele mobilierului stradal – oțel zincat, imprimat cu fosfat de zinc. Cele două culori contrastante sunt rezistente la intemperii. Taburetele Footpoint se fixează la sol cu șuruburi zincate.

 +4 www.alencon.ro Taburete Footpoint
Pe lângă aceste modele de mobilier stradal, Alencon oferă și soluții la fel de inovatoare în ce privește accesoriile stradale, locurile de joacă și aparatura fitness. Dar despre acestea, cu altă ocazie.


S-a deschis Ikea Popas Urban

În urmă cu două zile, pe 15 februarie, s-a deschis oficial cea mai nouă locație Ikea din București. Se numește Ikea Popas Urban și exact asta și este: un popas plăcut în lumea Ikea, cu spații amenajate cu mobilier de tip scandinav. Nu este cu vânzare!

 +5
 MagMob
Ikea Popas Urban: zonă de relaxare cu o carte sau la un film
  |  

Ikea Popas Urban a fost lansat imediat după Valentine’s Day, având ca temă tocmai celebrarea iubirii. În perioada 15 – 24 februarie, aici îndrăgostiții își vor putea da întâlnire, într-un cadru relaxant de acasă. Pe durata acestor zile, la etajul locației este amenajat un spațiu special, cu mobilier și accesorii de casă inspirate de sărbătoarea dragostei; în plus, un fotograf cu experiență le va sta la dispoziție celor ce doresc să se pozeze, de-a lungul acestei incursiuni în doi în universul Ikea – proiectul denumindu-se „Portrete de îndrăgostiți”.

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: un strop de relaxare în dining


Ikea Popas Urban oferă spații de joacă special amenajate pentru cei mici, în timp ce părinții se pot relaxa descoperind soluții pentru casă, într-o atmosferă dedicată confortului. Această locație nu este punct de vânzare, piesele de mobilier și accesoriile nu se pot cumpăra; proiectul urmărește să dea românilor ocazia de a fi la curent cu noutățile Ikea în cel mai simplu și reconfortant mod posibil: internet wireless, zonă de bucătării, zonă de bibliotecă și zonă de joacă. Aici se vor organiza săptămânal ateliere și evenimente cu tematici din universul Ikea.


Ikea Popas Urban este localizat central, în inima Bucureștiului – Calea Victoriei, nr. 46. Programul de funcționare: zilnic, între 12:30 și 21:30.

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: descoperiți secretele unei bucătării organizate

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: locația este centrală, în inima Capitalei

 +5 www.ikea.ro Ikea Popas Urban: joacă pentru copii, confort pentru adulți


Bizar: canapele din bani

Se zice că banii se țin la saltea, dar un designer din America a preferat să îi țină la vedere. I-a transformat, monedă cu monedă, în piese de mobilier spectaculoase. Așa că luați un loc dacă vreți să știți ce înseamnă să ședeți pe bani!

 +3
Banii nu aduc fericirea, dar construiesc arta / Johnnyswing.com
  |  

Johnny Swing este designerul acestor piese de mobilă luxoasă. Monedele care compun canapelele au fost strânse de-a lungul mai multor ani de călătorii în jurul lumii. Originar din America, Johnny Swing a urmărit ca prin aceste piese de mobilă pentru living și spații publice să uimească, să intrige și să ridice designul de mobilier la nivelul artei suprarealiste.


Stil de amenajare

Canapelele compuse dintr-o sumedenie de monede de către Johnny Swing se integrează interioarelor amenajate în stil minimalist. Sunt suficient de spectaculoase încât să facă orice alte piese de mobilă să pălească, și deci să fie inutile. Amplasate undeva sub o fereastră sau o sursă artificială de lumină, aceste canapele știu să lucească suficient de puternic încât să devină imediat centrul atenției. Își găsesc locul în casele oamenilor foarte bogați și stilați, dar și în spații publice dedicate artei, culturii sau consumatorilor de artă și cultură.

 +3 www.johnnyswing.com Te speli pe mâini după ce ai pus mâna pe bani? Aici nu e nevoie de duș!

 

Sursă de inspirație

Nevoia de a recicla deșeurile metalice a stat la baza canapelelor din bani, create de Johnny Swing. Monedele provin din mai multe colțuri ale lumii și, evident, au valoare financiară redusă. Dar combinate astfel, transformă deșeurile metalice într-o avere. Formele semicirculare ale canapelelor evocă circuitul banilor - ce cheltuiești se întoarce la tine, mai devreme sau mai târziu.

 +3 www.johnnyswing.com Dacă ai chef să stai pe bani, ia un loc!

 

Cum se fac

Într-o canapea marca Johnny Swing intră în jur de 7000 monede. Procesul confecționării este destul de complicat, pentru că aceste piese de mobilă chiar sunt utilizabile - te poți așeza pe ele fără să le distrugi și fără să cazi. Există un cadru metalic, din oțel inoxidabil, care susține canapeaua. Monedele sunt sudate unele de altele și îmbrăcate într-un strat de rășină de poliester care asigură canapelei rezistența necesară. Procesul de sudură a durat circa 200 de ore, ceea ce se reflectă foarte clar în prețul acestor piese de mobilier artistice.